Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

07-03-2008, 10:21
Zz
Go¶æ

pakowny maluch

szukam czegos malego ale pakownego i najlepiej tez troche terenowego. Generalnie idealny bylby
jakis kombik (vw? skoda?) ale rzecz w miejscu garazowania ktore jest krociutkie (ale wysokie).
Myslalem o jakiejs malej terenowce (co moze byc przydatne jako ze czesto bede tym jezdzil w
plener), ale tu nie mam rozeznania a w zestawieniach ciezko znalesc gabaryty przestrzeni
bagazowych (a wiem ze np. taki Cherokee ktory mi sie calkiem podoba ma zaskakujaco malo miejsca
w srodku, zwlaszcza jak ma tam jeszcze zapas). Typowe minivany ze skrzynia pod palete odpadaja -
ma to byc samochodzik z 4 miejscami siedzacymi opcjonalnie ograniczanymi do 2 + moje graty).
Ktos ma moze jakies przemyslenia w takim temacie? Marka i silnik w zasadzie obojetne w granicach
rozsadku - rocznik 1998-2002, cena do 6 tys euro??

Zz

07-03-2008, 10:26
Gabriel'Varius'
Go¶æ

Re: pakowny maluch

U¿ytkownik Zz napisa³:

> szukam czegos malego ale pakownego i najlepiej tez troche terenowego. Generalnie idealny bylby
> jakis kombik (vw? skoda?) ale rzecz w miejscu garazowania ktore jest krociutkie (ale wysokie).
> Myslalem o jakiejs malej terenowce (co moze byc przydatne jako ze czesto bede tym jezdzil w
> plener), ale tu nie mam rozeznania a w zestawieniach ciezko znalesc gabaryty przestrzeni
> bagazowych (a wiem ze np. taki Cherokee ktory mi sie calkiem podoba ma zaskakujaco malo miejsca

Ja czegos nie rozumiem, piszesz w tytule "pakowny maluch" a chcesz kupic
terenowke pokroju jeep'a Cherokee, lub kombi ewentualnie minivana :-)
pozdrawiam

--
Mówiæ prawdê i umieæ prawd± ¿yæ - oto rzecz wielkiej wagi.
Oskar Wilde

07-03-2008, 10:43
C.K.
Go¶æ

> Ja czegos nie rozumiem, piszesz w tytule "pakowny maluch" a chcesz kupic
> terenowke pokroju jeep'a Cherokee, lub kombi ewentualnie minivana :-)

pewnie Dodge RAM 3500 siê nie mie¶ci i potrzeba jakiego¶ malucha np.
Cherokee

CK

07-03-2008, 10:45
Zz
Go¶æ

"Gabriel'Varius'" <[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ].pl> wrote in message news:g4i9dm$18qh$[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]...
> U¿ytkownik Zz napisa³:
>
>> szukam czegos malego ale pakownego i najlepiej tez troche terenowego. Generalnie idealny
>> bylby jakis kombik (vw? skoda?) ale rzecz w miejscu garazowania ktore jest krociutkie (ale
>> wysokie). Myslalem o jakiejs malej terenowce (co moze byc przydatne jako ze czesto bede tym
>> jezdzil w plener), ale tu nie mam rozeznania a w zestawieniach ciezko znalesc gabaryty
>> przestrzeni bagazowych (a wiem ze np. taki Cherokee ktory mi sie calkiem podoba ma
>> zaskakujaco malo miejsca

>
> Ja czegos nie rozumiem, piszesz w tytule "pakowny maluch" a chcesz kupic terenowke pokroju
> jeep'a Cherokee, lub kombi ewentualnie minivana :-)
> pozdrawiam

2 drzwiowy cherokee to maluch - jest pol metra krotszy niz np. oktavka kombi.
moj garaz to niecale 4.5 metra

Zz

07-03-2008, 10:45
Funaki
Go¶æ

U¿ytkownik "Zz" <no_spam@interia.eu> napisa³ w wiadomo¶ci

> szukam czegos malego ale pakownego i najlepiej tez troche terenowego.
> Generalnie idealny bylby jakis kombik (vw? skoda?) ale rzecz w miejscu
> garazowania ktore jest krociutkie (ale wysokie).

Ale namota³e¶
Do g³owy mi przychodzi Suzuki Ignis, Suzuki Wagon R, co¶ tego pokroju, choæ
ten ostatni mniej terenowy.
Mo¿e te¿ Focus cmax, nie wiem jak stoj± cenowo.
Co jeszcze, Renault Scenic grand - jest nieco uterenowiony.

--
3M
Felicia 1.9D GLX Break + mobil, y2k.
https://www.mm.pl/~funaki/fela.jpg

07-03-2008, 10:48
Zz
Go¶æ

> Do g³owy mi przychodzi Suzuki Ignis,

Ignisa jakos przeoczylem w moich poszukiwaniach, a co do francuskich samochodow w terenie
mialbym jednak troche obaw... wiem jak sie sypia na zwyklych dziurawych drogach...

Zz

07-03-2008, 10:49
Gabriel'Varius'
Go¶æ

U¿ytkownik Zz napisa³:

>>Do g³owy mi przychodzi Suzuki Ignis,

>
>
> Ignisa jakos przeoczylem w moich poszukiwaniach, a co do francuskich samochodow w terenie
> mialbym jednak troche obaw... wiem jak sie sypia na zwyklych dziurawych drogach...

Co sie sypie??
pozdrawiam

--
Mówiæ prawdê i umieæ prawd± ¿yæ - oto rzecz wielkiej wagi.
Oskar Wilde

07-03-2008, 11:12
K
Go¶æ

Zz <[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]> napisa³(a):

> szukam czegos malego ale pakownego i najlepiej tez troche terenowego. >
>

tez myslalem o takim samochodzie i w zasadzie doszedlem do tego, ze na rynku
masz 5 sensownych pozycji (czyli bez egzotyki), kolejnosc przypadkowa:
- audi A2 - majstersztyk
- mercedes a klasa - troche mniejszy entuzjazd, ale wiekszy wybor i chyba
nizsza cena
- honda jazz - ponoc legendarna japonska jakosc, ciekawy silnik 1.2,
mozliwosc aranzacji wnetrza i duzy bagaznik...
- renault modus - mam w rodzinie, do tego mam najmniejszy entuzjazm, ale
musze przyznac, ze problemow nie ma...
- fiat idea - uzwgledniajac kwestie finansowe, moj faworyt (1.3 jtd)

wybor nalezy do ciebie....

--
Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]

07-03-2008, 11:16
BartekK
Go¶æ

Zz pisze:
> szukam czegos malego ale pakownego i najlepiej tez troche terenowego. Generalnie idealny bylby
> jakis kombik (vw? skoda?) ale rzecz w miejscu garazowania ktore jest krociutkie (ale wysokie).
> Myslalem o jakiejs malej terenowce (co moze byc przydatne jako ze czesto bede tym jezdzil w
> plener), ale tu nie mam rozeznania a w zestawieniach ciezko znalesc gabaryty przestrzeni
> bagazowych (a wiem ze np. taki Cherokee ktory mi sie calkiem podoba ma zaskakujaco malo miejsca
> w srodku, zwlaszcza jak ma tam jeszcze zapas). Typowe minivany ze skrzynia pod palete odpadaja -
> ma to byc samochodzik z 4 miejscami siedzacymi opcjonalnie ograniczanymi do 2 + moje graty).
> Ktos ma moze jakies przemyslenia w takim temacie? Marka i silnik w zasadzie obojetne w granicach
> rozsadku - rocznik 1998-2002, cena do 6 tys euro??

Mo¿e panda 4x4

--
| Bartlomiej Kuzniewski
| [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] GG:23319 tel +48 696455098 [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]
| [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]

07-03-2008, 11:17
Piotr Tyborowski
Go¶æ

U¿ytkownik "Zz" <[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]> napisa³ w wiadomo¶ci
news:g4iajs$sbl$[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ].pl...

> 2 drzwiowy cherokee to maluch - jest pol metra krotszy niz np. oktavka
> kombi.
> moj garaz to niecale 4.5 metra

To Octavia kombi ma przesz³o 4,7 m d³ugo¶ci? Pytam, bo Cherokee XJ, zarówno
3 jak i 5 drzwiowy ma 4,23 m, wiêc taki znowu ma³y to nie jest. Co do ilo¶ci
miejsca w ¶rodku to fakt, z ty³u w XJ wybitnie lu¼no to nie jest, choæ ca³a
reszta ma³ych SUV-ów z "epoki" o d³ugo¶ci +/- 4 m i mniejszej (aby
zas³ugiwa³y na okre¶lenie "ma³y" i mam tu na my¶li np. Vitarê, w³±cznie z
Grand Vitar±, Samuraja i Jimniego, Pajero Pinin, RAV-ki i inne tym podobne
auta) du¿o wiêcej od XJ-ta nie oferuj±, a czêsto jest to duuu¿o mniej. Sam
mam Granda ZJ i jedynym miejscem gdzie w XJ czujê, ¿e to nie jest to samo,
jest tylna kanapa, a konkretnie biega o ilo¶æ miejsca na nogi.

Pozdrawiam,
Piotr
JGC Laredo 4.0 '96

« | »

na Forum Kierowców
thread
[piatkowo] Maluch staranowal Merca :) - http://www.tvn24.pl/-1,1644005,0,1,maluchem-na-wozku-staranowal-mercedesa,wiadomosc.html To bez w±tpienia widok, który podlaskim policjantom na... Forum samochodowe
maluch - krêci, nie odpala, probowalem juz duzo rzeczy, nic nie pomaga - Witam, maluch z 99r (elektroniczny zap³on) krêci, nie odpala. na popych nie odpala. ¶wiece daja iskre, pompa pompuje paliwo, drucikiem... Forum samochodowe
na wolnych obrotach i luzie maluch ga¶nie... - Witam, nagle w maluchu zaczelo dlawic silnik, pozniej zaczal gasnac na niskich obrotach oraz na luzie... sprawdzone filtry, sprawdzona pompa... Forum samochodowe
Maluch na czas naprawy - przerejestrowaæ? - Witam serdecznie, naprawa mojego samochodu siê ci¹gnie, a z mojego Zadupia ciêzko wyjechac (pociagi autobusy itp.) wiêc mam na oku malucha za... Forum samochodowe
maluch czo³owo z tirem - U¿ytkownik "STranger" <pisznaberdyczow@icpnet.uk> napisa³ w wiadomo¶ci news:g2pcsb$2mlv$2@opal.icpnet.pl... > Marek pisze: >>... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks