Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

07-11-2012, 16:15
greqq@o2.pl
Go¶æ

Który lakier bazowy lepszy?

Witam, ma kto¶ jakie¶ do¶wiadczenie z lakierami samochodowymi firmy MOBHIEL HELIOS i firmy DUPONT?
Potrzebuje na zaprawki lakier z kodu a znalaz³em dwie aukcje z lakierami tych firm i waham siê który wybraæ.

07-12-2012, 08:58
Mirek Ptak
Go¶æ

Re: Który lakier bazowy lepszy?

Dnia 2012-07-11 18:15, *greqq@o2.pl* napisa³, a mnie co¶ podkusi³o,
¿eby odpisaæ:
> Witam, ma kto¶ jakie¶ do¶wiadczenie z lakierami samochodowymi firmy MOBHIEL HELIOS i firmy DUPONT?
> Potrzebuje na zaprawki lakier z kodu a znalaz³em dwie aukcje z lakierami tych firm i waham siê który wybraæ.
>

Helios to firma s³oweñska (chyba powi±zana z PPG) a DuPont amerykañska
W Europie, DuPont ma siedzibê w Niemczech i bazuje na recepturach takich
marek jak Standox i Spies-Hecker, ale ma te¿ w³asne o ile siê nie mylê.
Do¶wiadczenie z refinishem nie mam zbyt du¿ego (g³ównie OEM), ale ja bym
k³opotu z wyborem nie mia³

Pozdrawiam - Mirek
--
Mirek Ptak - Insignia '11 HB 2.0 CDTI, PMS edition
President Herbert *old* on board
kolczan( a t )dronet(kropek) p l
PMS+ PJ++ S* p+ M++ W++ P+:+ X++ L+ B++ M- Z++ T- W CB++

« | »

na Forum Kierowców
thread
Który lepszy - > dla du¿ego faceta suzuki i honda bêd± wygodniejsze > > z tych trzech suzuki ma najdynamiczniejszy silnik, najlepsze ¶wiat³a, > najlepsze... Forum motocyklistów
Dwa uchwyty GPS - który bedzie lepszy? - W dniu 2011-04-21 19:02, kristos pisze: > https://picasaweb.google.com/MaciejFalkowskifalco/TApacz06#5597026890200946722 > mozesz mi pedziec o... Forum motocyklistów
Passat czy Vectra który lepszy ? - Cze¶æ. Który z samochodów waszym zdaniem bêdzie lepszym wyborem Passat 1.8T benzyna 2001-2002 czy Vectra C z silnikiem 1.8 lub 2.2 benzyna z... Forum samochodowe
Który akumulator wydaje siê lepszy? - Chyba nadchodzi czas na mój oryginalny akumulator w Punto 2 FL (1.2 8v). Pewnie i tak nie ma jakiej¶ generalnej regu³y dot. tego który aku... Forum samochodowe
KRA - lakiernik, który zmierzy lakier w pobli¿u Forda na Powstañców - Witam Jak w temacie. Ford bÄ™dzie oglÄ…daÅ‚ samochód, ale nie oferujÄ… sprawdzenia powÅ‚oki lakierniczej. Gdzie coÅ›... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks