Witam, mam pytanie co Wy s±dzicie o dwumasie? Przegl±dam internety i ju¿ sam nie wiem co my¶leæ, trafi³em na dosyæ ciekawy artykulik [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] i chcia³bym poznaæ Wasze zdanie na temat ko³a dwumasowego. Jest siê czego baæ czy to tylko mity?
W wiêkszo¶ci aut po wiêkszym przebiegu wcze¶niej lub minimalnie pó¼niej jest do wymiany i nie kosztuje 50 z³. Ale powoli z tym trzeba siê chyba ju¿ pogodziæ bo za ... lat nie zadasz ju¿ tego pytania.
Dwumasa prêdzej czy pó¼niej padnie ale to jest bardzo wytrzyma³y element. Faktycznie zale¿y te¿ od stylu jazdy i bardzo nie lubi jak na 5 biegu zwalniamy do np 60km/h i bez redukcji na ni¿szy z powrotem przy¶pieszamy do 110km/h to jest zabójstwo za dwumasy. Je¿eli przyjdzie nam wymieniaæ ko³o to zapewne zrobimy to tylko raz.
To racja,akurat ko³o dwumasowe to bardzo kosztowne element je¿eli chodzi o wymianê- podobnie jak turbina,ale mo¿e siê zdarzyæ ze zrobimy to tylko raz,nie wiêcej i bêdziemy mieli ca³kowity spokój. Wiele zalezy od konkretnego modelu samochodu oraz stylu jazdy.
Za dobre czê¶ci trzeba niestety trochê zap³aciæ,w koñcu co¶ za co¶. Taniej mo¿na znale¼æ je w dobrych sklepach internetowych,akurat tym zajmujemy siê na co dzieñ,wiêc chêtnie pomo¿emy i doradzimy podczas wyboru.
Kolo dwumasowe... czy to ma sens? - Witam
Temat kola dwumasowego byl czesto poruszany na tej grupie.
Awarie sa mocno bolesne dla prtfela. Co myslicie o takim patencie:...
Forum samochodowe
Re: Kolo dwumasowe... czy to ma sens? - On 29 Cze, 00:33, DoQ <pawel....@gmail.com> wrote:
> Tomasz Pyra pisze:
>
> > Czterocylindrowy przez wiêkszo¶æ czasu napêdza, ale przez...
Forum samochodowe
Re: Kolo dwumasowe... czy to ma sens? - tadek pisze:
>
> poczytaj sobie co siê dzieje z "dwumasem" w dizlu boxer a wiêc
> naturalnie lepiej wywa¿ony ni¿ rzêdowy silnik. Pomijam...
Forum samochodowe
ko³o dwumasowe - Witam.Czy audi a4 z 96roku,o mocy 90-ciu koni,mia³y ju¿ ko³a dwumasowe?
Forum samochodowe
Automat i ko³o dwumasowe - Witam
Czy diesel z automatem ma ko³o dwumasowe?
Szczególnie interesuje mnie Opel Vectra i Astra po 2005 r.
Pozdrawiam
Tosiek