Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

06-21-2010, 05:51
KA-RAM-BA
Go¶æ

Bicie wa³ka napêdowego

Witam.

Mam taki objaw:
Przy wyprostowanych ko³ach wa³ek napêdowy obraca siê we w³asnej osi.
Natomiast przy skrêconych ko³ach przy po³±czeniu z przegubem wychodzi
ze swojej osi jakie¶ 5 mm czyli zatacza okr±g (ma bicie).
Czy tak powinno byæ? Pytam bo zaczyna mi lekko stukaæ przy skrêtach i
zastanawiam siê czy to nie wina przegubów.

01-03-2011, 09:21
ArturWa³yNapêdowe
Junior Member

Cze¶æ,

Jesli dalej masz problem z tym wa³kiem napêdowym to daj znaæ pracujê w firmiê specjalizuj±cej siê tylko i wy³±cznie wa³ami napêdowymi...Doradzê

Pozdrawiam Artur

« | »

na Forum Kierowców
thread
Bicie pó³o¶ki - Witam. Mam taki objaw: Przy wyprostowanych ko³ach pó³o¶ obraca siê we w³asnej osi. Natomiast przy skrêconych ko³ach przy po³±czeniu z... Forum samochodowe
Krzywe felgi tylne a bicie - Witajcie Mam takie stare auto które na dniach bêdzie przeznaczone do rozbiórki, z ty³u za³o¿y³em felgi które na oko s± proste, ale na... Forum samochodowe
objetosc oleju napedowego - czy ktos posiada tablice - Witam. Bardzo prosze o porade. Mianowicie, kupujemy duze ilosci oleju napedowego. Najczesciej sprzedajacy przywozi paliwo i zrzuca w przeliczeniu... Forum samochodowe
wzrost op³aty paliwowej dla oleju napêdowego - http://podatki.wp.pl/kat,70482,title,Wzrosnie-oplata-paliwowa-i-akcyza-na-papierosy,wid,11676541,wiadomosc.html?ticaid=19151 "Projekt nowelizacji... Forum samochodowe
Problemy Mondeo 1997 rok i bicie - Witajcie Mam du¿y problem z samochodem. Auto to mondeo rok 1997 1,8 zetec. Jak jadê autem powiedzmy 70-80 km/h czuje male wibracje na... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks