Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

08-13-2010, 11:24
marian88
Junior Member

Jak sprzedaæ samochód z niemiec z faktur± VAT

Witam,
Kupi³em samochód w niemieckim komisie i otrzyma³em na niego fakturê (cena na fakturce jest trochê zani¿ona). Czy istnieje mo¿liwo¶æ sprzeda¿y samochodu bez rejestrowania go w Polsce z pominiêciem urzêdu skarbowego? Z tego co wiem to handlarze zazwyczaj podrabiaj± niemieck± umowê kupna-sprzeda¿y na dane nowego w³a¶ciciela pojazdu. Ale jak wygl±da sprawa je¶li zamiast umowy mam fakturê? Czy niemiecki urz±d skarbowy mo¿e przes³aæ kopiê faktury do polskiego?

« | »

na Forum Kierowców
thread
Nowy samochod z niemiec na fakture ? - Hej. Ja wiem ze te tematy to sie w kolko pojawiaja. Ale oczywiscie konkretnie nic znalesc nie mozna. Znajomy mnie zapytal, a ja tam sie nie... Forum samochodowe
Samochod z Niemiec lub Szwajcarii - Witam, Sprawdzalem w googlach ale kazdy pisze inaczej :( i komentarze sa z roznych okresow czasu. Jakie na dzien dzisiejszy koszty sprowadzenia... Forum samochodowe
Jak, gdzie sprzedaæ nowy samochód ? - Chwali³em sie juz kiedy¶ na grupie swoim "nieszczê¶ciem w szczê¶ciu", chodzi dok³adniej o to... Forum samochodowe
Re: Jak, gdzie sprzedaæ nowy samochód ? - U¿ytkownik "JKK" <j_k_kwytnijto@itotezpoczta.fm> napisa³ w wiadomo¶ci news:... > * ile pali > No i podstawa - nigdzie w og³oszeniu nie... Forum samochodowe
samochod z Niemiec na firme - Prosze o informacje jak wyglada rejestracja samochodu uzywanego z Niemiec na firme. W niektorych ogloszeniach jest zapis "MwSt. ausweisbar" ... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks