Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

12-09-2009, 10:45
Darek.
Go¶æ

Elementy drewniane w aucie

Witajcie.
Mam w aucie elementy drewnopodobne - byæ mo¿e nawet plastik - nawet jeszcze
tego nie rozbiera³em, i chcia³bym ¿eby ¶wieci³y siê jak psu jajca
Czy wystarczy je polakierowaæ jakim¶ lakierem specjalnym? Czy potem trzeba
polerowaæ?
Wiem ¿e w eksluzywnych autach jest prawdziwe drewno ale na pewno jest jaki¶
lakier, bo ¶wieci siê i b³yszczy przeokrutnie.
Tylko nie wiem czy na plastik mo¿na po³o¿yæ lakier.
Mo¿e kto¶ przerabia³ temat, grupa jest bardzo du¿a i s± szanse ¿ê nie jestem
pierwszy

Pozdrawiam - Darek.

12-11-2009, 12:23
MotoCom
Senior Member

Mo¿esz u¿yc lakieru na elementy drewnopodobne,nic nie stoi na przeszkodzie. Wystraczy tylko polerowac,nie jest to skóra tylko jak piszesz byc mo¿e plastik,a wiec nie ma przeciwskazañ.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Smród w aucie - Witam, Ju¿ umówi³em siê do serwisu na odgrzybianie auta (klimatyzacja), ale... chcia³bym siê upewniæ, czy to na pewno o to choci. A chodzi o... Forum samochodowe
znaki naklejone na elementy karoserii - Witam Jakim klejem przyklejane s± znaki na lakierowanych elementach karoserii (marka, typ, poj. itp.)? Jakim ¶rodkiem (sposobem) mo¿na je... Forum samochodowe
Biopaliwa a elementy gumowe [Mercedes W202 C200D] - Nabyty drog± kupna nowy wê¿yk do paliwa 8mm, podobno dobry (nie tani) ma nadrukowane oznaczenie materia³u NBR/CR. Z ciekawo¶ci zacz±³em... Forum samochodowe
Re: elementy odblaskowe - gdzie - Witamy serdecznie, zapraszam na nasza stronke www.szelkiodblaskowe.pl. Produkt wysokojakosciowy, zrobiony z bawelnianego drelichu oraz tasmy 3M. ... Forum motocyklistów
¦rodki chroni±ce elementy gumowe - Witam U¿ywa kto¶ ¶rodków chroni±cych powierzchnie gumowe? Nie chodzi mi o uszczelki w drzwiach. Te ¶rodki dzia³aj± bardzo krótko i... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks