Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

04-28-2009, 20:21
Bastion
Go¶æ

Silniki diesla CDTI, TDI, TDCI, D4D - gdzie lancuszek a gdzie pasek

Witam

Mam pytanie, w jakich silnikach diesla z rocznika 2007-2009
znajduje sie pasek a w jakich lancuszek rozrzadu, co ile wymiana paska i jaki koszt?
Pewne rzeczy ustalilem, konkretnie chodzi mi o
- Opla CDTI (pasek wymiana co 60kkm, koszt?)
- VW TDI (lancuszek i pasek? zdania sa podzielone, koszt?)
- Seata TDI (?)
- Forda TDCI (pasek wymiana co 160 kkm lub 10 lat,koszt?)
- Toyta D4D (pasek wymiana co 120kkm, koszt?)

Chodzi mi o silniki o pojemnosci 1.9-2.0 moc 120-140 KM.
Bede wdzieczny za wszelkie opinie o tych silnikach.
Slabe punkty, dlugowiecznosc silnikow?

« | »

na Forum Kierowców
thread
silniki cdti 1.9 a 3.0v6 - W czym jest pułapka, że w oplach 1.9cdti (r4) ma 150KM, a 3.0cdti (v6) ma tylko 177KM? (aż się zastanawiam czy tam aby turbiny nie... Forum samochodowe
silniki tdci w fordach -prosba o opinie - Witam, proszê o opiniê na temat wymienionego silnika. S³ysza³em ,ze s± bardzo delikatne w porównaniu do tddi. Szczególnie je¶li chodzi o... Forum samochodowe
NAPINACZ Ford Focus 1.8 TDCI - jak poluzowac pasek? - Witam. Musze wymienic pasek. Wszystko fajnie - tylko gdzie luzuje sie pasek aby go najpierw sciagnac? Czy luzujac napinacz (lacznie z pompa... Forum samochodowe
Silniki diesla Fiat JTD - pytanko - Witam Silniki diesla Fiata JTD wystepowaly w kilku wersjach mocy (silnik 1.9): (skopiowane z innego watku) JTD 80KM - Punto/Stilo... Forum samochodowe
ford c-max silniki diesla - witam, proszê u¿ytkowników fordów z silnikami diesla 1.8 (chyba konstrukcja forda) i 2.0 (chyba francuski) o opiniê, ew. o argumenty,... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks