Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

12-12-2014, 18:34
wojtekp
Junior Member

Taksówkarz do odstrza³u

Witam,
jestem ciekaw Waszej opinii dotycz±cej poni¿szego przypadku.
Otó¿ mój prawie 19-to letni syn, ¶wie¿o upieczony kierowca od 3 m-cy , podje¿d¿a rano pod liceum swoim autkiem i dostaje w lewy bok od taksówkarza cofaj±cego VW TOURAN, który go nie zauwa¿y³.
M³ody poszed³ na klasówkê, a ja podjecha³em na miejsce kolizji zaj±æ siê t± niespodziank±. M³ody taksówkarz (29 lat) zacz±³ mi siê stawiaæ , ¿e ma w±tpliwo¶ci czy to by³a jego wina, bo cytujê "by³em w trakcie wykonywania manewru cofania i nagle wyjecha³ mi samochód" . Po chwili mojej perswazji w oczekiwaniu na policjê , która uraczy³aby go mandatem na 300 z³ + punkty - odpu¶ci³ - napisa³ o¶wiadczenie przyznaj±c siê do winy.
Na szczê¶cie trafi³ auto mojego m³odego w tylny lewy b³otnik i ko³o , bo gdyby to by³o w ¶rodek - nie chcê my¶leæ o skutkach zderzenia na ch³opaku . Ano tak, bo jak mo¿na cofaj±c zrobiæ takie spustoszenia w nie ma³ym i nie s³abym aucie - HYUNDAI Coupe TIBURON .
Dzi¶ dosta³em wycenê naprawy po oglêdzinach z z WARTA S.A.
Ca³y bok do wymiany i lakierownia , pêkniêta felga tylnego ko³a, do wymiany wahacz , amortyzator , stabilizator itp - ³±cznie serwis wyceni³ to na 9.100 z³ .
Zastanawiam siê nad wytoczeniem sprawy temu sprawcy , bo jak mo¿na tak cofaæ na parkingu , ¿eby z takim impetem wbiæ siê w nadje¿d¿aj±cy inny pojazd
Zabraæ mu prawo jazdy i zakaz wykonywania zawodu to chyba za ma³o.
Co o tym s±dzicie ??
Pozdr

12-16-2014, 10:13
klawoo
Junior Member

zabraæ prawo jazdy to mo¿e nie, ale porz±dny oklep by siê zda³ (i przebicie kó³)...

12-16-2014, 11:49
Derekk24
Junior Member

Z tym przebiciem kó³ to wcale nieg³upi pomys³.

01-09-2015, 07:28
Qnc22
Junior Member

taksia¿ to najgorszy cwaniak... my¶l± ¿e s± komunikacj± miejsk± pff Wielka rado¶æ mnie ogrania jak widzê gdy policja takiego zatrzymuje do kontroli czy te¿ za przekroczenie przepisów a to im siê zdarza notorycznie

01-16-2015, 11:42
rolando
Junior Member

Taksiarze to jedni z najgorszych kierowców. Pewno¶æ siebie + brawura i kolizja z takim typem jest nie do unikniêcia.

01-22-2015, 17:42
patrykk84
Member

Na Twoim miejscu te¿ bym siê nad tym powa¿nie zastanowi³. Swoj± drog± cofanie to manewr wymagaj±cy szczególnej ostro¿no¶ci, wiec taki wypadek nie powinien siê nikomu zdarzyæ - tym bardziej komu¶ kto zawodowo je¼dzi.

01-28-2015, 07:56
kokodrilllo
Junior Member

no niezly numer

01-29-2015, 07:16
spaniard
Junior Member

To siê zastanów, czy 9000 to dla Ciebie ma³o czy du¿o. Dla wiêkszo¶ci du¿o, wiêc dla takiej kasy warto chama spróbowaæ usadziæ jako¶. Wiesz, wczoraj na parkingu móg³ zrobiæ krzywdê Twojemu synowi (zrobi³ tylko samochodowi), a jutro mo¿e przejechaæ kogo¶ na drodze, bo siê bêdzie z kursem spieszy³.

01-29-2015, 12:01
Stypka18
Junior Member

taksiarze to s± dopiero cwaniaki... dlatego jak nie muszê to nie korzystam z ich us³ug :/ ale to s± oszu¶ci i naci±gacze ! Dlatego trzeba uwa¿aæ

01-29-2015, 12:51
paradis
Junior Member

taksówkarze w ogóle nie uwa¿aj± na nikogo. ostatnio by mnie jeden rozjecha³...

« | »

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks