Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

11-03-2014, 15:05
Korwinek
Junior Member

okulary polaryzacyjne dla kierowcy

Technologia tworzenia soczewek w okularach polaryzacyjnych jest taka sama u wszystkich producentów, niewa¿ne czy s± tanie czy drogie. No chyba, ¿e trafi± siê z wad± producenta, ale to mo¿na sprawdziæ na dowolnym wy¶wietlaczu LCD lub smartphonie(wystarczy okulary przekrêciæ, tak jakby¶my przechylali w nich g³owê na bok - jak obraz nie stanie siê w pewnym momencie ca³kiem czarny, z okularami jest co¶ nie tak. Ka¿de okulary polaryzacyjne zachowaj± siê tak samo - nieraz pod ró¿nym k±tem, obraz na wy¶wietlaczu jest ca³kiem czarny).

Ja ostatnio sprawi³em sobie aluminiowe [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] marki Stockholm z podpiêtego linku. S± dobre, bo kryj± przód i dobrze przystaj± do twarzy przez co ¶wiat³o nie wpada te¿ z boku. Aluminiowa konstrukcja jest lekka i wygl±da na solidn±. W sklepie jest du¿y wybór mo¿na znale¼æ co¶ dla siebie. [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]

11-06-2014, 13:53
CSturboserwis.pl
Member

Tej marki nie znam,sam posiadam okulary polaryzacyjne które dosta³em jako prezent na urodziny. Nie wiem jaka to firma,ale dzielnie s³u¿± mi ju¿ 2 rok.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Jakie okulary dla kierowcy? - Chcia³em zapytaæ jakie w³asno¶ci (oprócz korekcji wad wzroku) powinny mieæ szk³a okularów aby u³atwiaæ widzenie podczas prowadzenia... Forum samochodowe
gogle na okulary - Witam czy móg³by mi kto¶ poleciæ jakies sprawdzone gogle, coby pasowa³y na okulary i mia³y dodatkowe przyciemnianie szkie³ka, czy nak³adkê... Forum motocyklistów
Okulary do jazdy. - Czo³em. Kto¶ mo¿e testowa³ ten wynalazek? http://allegro.pl/show_item.php?item=610802893 W ¿yciu jeszcze nie da³em tyle za okulary i... Forum samochodowe
Jakich ¿arówek h7 u¿ywacie? - Jakie ¿arówki montujecie w swoich autach? Zwyk³e czy mo¿e te daj±ce wiêcej ¶wiat³a? A jak jest z ¿ywotno¶ci± tych ¿arówek? Czy s±... Forum samochodowe
Jakie od¶wie¿acze/zapachy u¿ywacie - witam, Jakich firm zapachów od¶wie¿aj±cych u¿ywacie? Co polecacie dla takich osób? - co¶ w p³ynie ? czy - "drzewko" ? - ??? Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks