Jak legalnie i zyskiem zez³omowaæ auto? W autoz³omie we Wrocku us³ysza³em, ¿e mam dop³aciæ ¿eby zgodzili siê przyj±æ samochód. Trochê to chyba nieuczciwe?!
No niestety je¶li chodzi o z³omowanie to niestety tak to dzia³a. Proponujê Ci wystawiæ auto na jak±¶ aukcjê, zarobisz trochê pieniêdzy i bêdziesz mia³ problem z g³owy. Ja np korzysta³em z [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] jest tam o tyle fajnie, ¿e wystawienie samochodu na aukcji jest darmowe, a prowizja nie jest pobierana.
Mo¿esz równie dobrze sprzedaæ do komisu i w pieni±dzach wyniesie Ciê to bardzo podobnie. A z samym z³omowaniem we Wroc³awiu nie powinno byæ ¿adnych problemów.
Jest masa miejsc które zajmuj± siê skupem aut niezale¿nie od tego czy s± na chodzie czy nie. Ja ostatnio swoje opchn±³em tutaj [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] Kole¶ przyjecha³ zabra³ z³oma i jeszcze do tego dosta³em kilka groszy. Nie wiem czy do wrocka by podjecha³, ale za³o¿ê siê ¿e w twojej okolicy te¿ co¶ podobnego znajdziesz.
Nie wiem ile zarobisz,bo auto jest wa¿one i na takiej podstawie siê rozliczacie,ale s± to naprawdê groszowe sprawy. Poza tym lepiej jak kto¶ zreszt± s³usznie wspomnia³ powy¿ej,by³oby sprzedaæ samochód na czê¶ci,a nie od razu z³omowaæ.
Albo samemu je¶li sie na tym znamy,wyj±æ te czê¶ci,które nie¼le siê sprzedadz±,a resztê daæ na z³om gdzie jak pisze Przedmówca,ca³o¶æ jest wa¿ona i na takiej podstawie siê rozliczacie,to te¿ bardzo op³acalne.
¯eby nie mieæ dylematów jak za³o¿yciel w±tku, trzeba po prostu porównaæ oferty poszczególnych skupów. Jak w ka¿dej bran¿y, tak i w tej, s± przecie¿ cwaniaczki i naci±gacze. Z³oma mo¿na pozbyæ siê na kilka sposobów, a je¶li jeszcze siê na tym zarobi, to ju¿ w ogóle bajka . Zainteresowani z³omowaniem mog± sobie przeczytaæ, jak do tematu podchodzi Kapral-Car, konkretnie dzia³aj±cy w woj. kujawsko-pomorskim: [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ].
Witam Wszystkich na forum Tak szczerze mówi±c to ¿aden skup czy szrot nie zapewni nam takiej ceny jak± chcemy uzyskaæ za swój samochód,to niemo¿liwe. Ju¿ lepszym rozwi±zaniem by³aby sprzeda¿ samochodu na czê¶ci.
W serwisie szroty.pl s± artyku³y o z³omowaniu np.: [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] , mo¿ne trochê poczytaæ na ten temat albo popytaæ stacji demonta¿u, które korzystaj± z tej stronki ile by da³y za samochód.
Z³omowanie samochodu. - U¿ytkownik "Jarek Andrzejewski" <ptja.pl@gmail.com> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gt4mv6pjmqgoc8187olj5qqrsf1lk8mr83@4ax.com...
> On Wed, 15 Jun...
Forum samochodowe
Z³omowanie - Witam,
Gdzie najlepiej wyz³omowaæ pojazd
na górnym ¶l±sku?jak to wygl±da,co mo¿na z samochodu
powyci±gaæ itp,
z góry dziêki
...
Forum samochodowe
z³omowanie auta a OC - Witam,
Mam na imiê Adam, to mój debiut na tej grupie.
Poproszê o poradê w takiej kwestii. Mam peugeota 309 i muszê za niego zap³aciæ...
Forum samochodowe
Z³omowanie za granic± - On Mon, 24 Nov 2008 21:32:44 +0100, vpw wrote:
>U¿ytkownik "J.F." <jfox_xnospamx@poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
>>>
>>>> A dalej niech...
Forum motoryzacyjne
Z³omowanie pojazdów - U¿ytkownik "Vlad The Ripper" <os^$_znaki_bez_shift@poczta.wp.pl> napisa³ w
wiadomo¶ci news:gep1e1$a7t$1@inews.gazeta.pl...
>>> hello,
>>>...