Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

01-04-2012, 11:43
Alfred
Junior Member

odwieczne pytanie nowe czy u¿ywane felgi?

ja w tytule noszê siê z upiêkszaniem mojej mazdy 3 i kolejny przystanek to obrêcze....lepiej wydaæ du¿o du¿o na renomowane czy mniej na chiñskie ale nowe, czy ze spokojnym sercem uderzaæ w u¿ywane aluski co o tym s±dzicie ?

02-08-2013, 12:12
poprad
Junior Member

nie wiem co masz na mysli pisz±c chiñskie. Nawet bmw robi felgi w chinach i nikt nie mówi, ¿e one s± chiñskie. Wed³ug mnie chiñske to takie, ktore s± od a do zet zrobione przez chiñska firme, a niektore sa faktycznie robuone w xhinach, ale na zlecenie i pod nadzorem np. amerykanskiej firmy. tak samo jest z iphone'ami. czy ktos mowi, ze one sa chinskie?? a przeciez wszystkie iphone'y sa skladane przez ¿ó³tków. spytaj sie kogos kto jezdzi na tych tanszych nowych. uzywane odradzam bo sam mialem z nimi problemy, a na npwe do takiego samochodu ladowac to zal kasy.
Pozdrawiam

02-11-2013, 11:07
Alfred
Junior Member

i potwierdzam .....kupi³em na ladnefelgi.pl alefelgi....ba³em siê tej ceny, ale w ostatecznym rozrachunku wszystko jest OK. ostatnio by³em ogl±daæ w gara¿u czy po zimie lakier nie zszed³, ale na pierwszy rzut oka wszystko jest SI....wiêc nie przep³acajcie .....! nie op³aca siê !

02-27-2013, 19:07
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

Ja nigdy nie mam takiego dylematu,po prostu uwa¿am ze zdecydowanie lepsze bêd± nowe felgi. Nawet je¿eli nieco przep³acamy,to pos³u¿± nam przez lata no i mamy równie¿ gwarancjê ze strony producenta.

03-05-2013, 15:28
mentalista
Member

najlepiej we¼ nowe felgi dobrego producenta np. na raty

03-13-2013, 15:38
Driver23
Junior Member

Wszystko chyba zale¿y od tego w jakim stanie ogólnie jest twój [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]. Ja w poprzednim sezonie kupi³em u¿ywane alu felgi zap³aci³em za nie 650 z³ razem z oponami. Bie¿nik wystarczy jeszcze na rok. Naj¶mieszniejsze jest to ¿e pierwsze wywarzanie opon w serwisie zajê³o kolesiowi chyba z 30 minut. Nie wiedzia³em ¿e da siê tyle obci±¿ników z³o¿yæ na felgê. Poje¿d¿ê jeszcze na nich ten sezon, ale nastêpnym razem raczej zdecydujê siê na co¶ nowego.

03-27-2013, 20:48
pimpurdan
Senior Member

Jak masz sprawdzone ¼ród³o pochodzenia u¿ywanych felg (np. masz pewno¶æ, ¿e nie by³y prostowane i naci±gane po jakim¶ wiêkszym dzwonie), to spokojnie mog± byæ u¿ywki. [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] to i po co dok³adaæ tam nowe felgi?

03-28-2013, 05:18
Dabtuner
Junior Member

Ja tak¿e przy³±czam siê do opinii na temat tego,¿e zdecydowanie lepszym wyborem bêd± nowe felgi. Z u¿ywkami nigdy nic nie wiadomo,tym bardziej je¿eli kupujesz je od anonimowego sprzedawcy. Lepiej do³o¿yæ i mieæ nowe na gwarancji.

04-01-2013, 10:43
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

Zreszt± podobnych w±tków na forum by³o ju¿ co najmniej kilka i warto poczytaæ aby dok³adnie prze¶ledziæ plusy i minusy zakupu nowych/u¿ywanych felg. Swoje zdanie jak najbardziej podtrzymuje.

04-16-2013, 17:22
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

No zale¿y czy piszemy o oryginalnych felgach,to te¿ wa¿na kwestia. Je¿eli oryginalne nowe,to trzeba liczyæ siê ze sporymi kosztami,ale w³a¶nie otrzymujemy jako¶æ i prezencje,to sie tutaj liczy.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Prostowaæ felgi czy kupiæ inne u¿ywane ? - Witam, Czy kto¶ prostowa³ felgi stalowe ? Czy felga po takim prostowaniu bêdzie bezpieczna ? Czy to siê op³aca czy lepiej kupiæ "nowe" w... Forum samochodowe
opony nowe i u¿ywane Lublin - http://img.liczniki.org/20140114/logo-1389707943.jpg Na wstêpie zaznaczam,ze niestety JESZCZE nie prowadzê sprzeda¿y wysy³kowej... Tak wiec... Forum samochodowe
pytanie o felgi ciê¿arowe - potrzebujê typowo szosowych -ma³a prêdko¶æ, du¿a no¶no¶æ na asfalt. Forum samochodowe
Odwieczne pytanie-jakie zarowki? - W dniu 2010-10-06 19:05, Kuczu pisze: > W dniu 2010-10-06 18:49, Koczis pisze: > >> 1. duuuuzo szersza kiera(juz szukam co podejdzie i bedzie choc... Forum motocyklistów
Nowe u¿ywane opony piszcz± - Za³o¿y³em nowe u¿ywane (;P) opony i piszcz± przy ruszaniu, hamowaniu i na zakrêcie jako¶ chyba za bardzo. Zbie¿no¶æ ustawia³em w... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks