Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

07-22-2010, 12:37
zenibyja
Junior Member

Pytanie o brak dowodu i ubezpieczania, a sprzeda¿ samochodu.

Moja sytuacja przedstawia siê nastêpuj±co: kupi³em samochód, jeszcze tego samego dnia policja zabra³a mi dowód rejestracyjny ze wzglêdu na stan techniczny. Nastêpnego dnia auto zosta³o rozbite. Okres objêty ubezpieczeniem min±³. Nie zd±¿y³em samochodu nawet przerejestrowaæ. Teraz chcia³bym go sprzedaæ. Na czêsci lub w ca³o¶ci. Czy brak dowodu rejestracyjnego, brak ubezpieczenia uniemo¿liwi mi to? Jedyne co mam na ten samochód to umowa kupna-sprzeda¿y.

A je¶li potrzebuje dowodu i ubezpieczenia, to jak odebraæ pierwsze, skoro z auta zosta³o 3/4 tego czym by³o kiedy¶ i przegl±du raczej nie uzyskam. I czy ubezpieczenie gdy siê skoñczy po prostu przepada, czy automatycznie sie przed³u¿a i bêdê musia³ np. p³aciæ to co zaleg³e.

Dodam ¿e sprzedawca prawdopodobnie nie zg³osi³ sprzeda¿y samochodu. Przepad³ jak kamieñ w wodzie nied³ugo po dope³nieniu tranzakcji Jestem 4 w³a¶cicielem a auto nadal jest zarejstrowane na osobe nr 1 i na ni± by³o ubezpieczone.

P.S. Aby unikn±æ uszczypliwych komentarzy dodam co¶. Kupuj±c auto wiedzia³em ¿e ma g³adkie tylne opony. Nie spodziewa³em siê ¿e w drodze z miasta w którym kupi³em samochód do zak³adu z odpowiednimi oponami zatrzyma mnie policja. A ¿e samochód mia³ do¶æ charakterystyczny wygl±d policjant przy zatrzymaniu pierw zwróci³ uwagê na g³adkie opony a potem otworzy³ baga¿nik gdzie znalaz³ 10 litrow± butlê z N20 i dowód zabrany...

« | »

na Forum Kierowców
thread
KUPNO-SPRZEDA¯ SAMOCHODU A OC PILNE - Witajcie Kupi³em wczoraj samochód mojej ¿onie. Niestety nie odpowiada mej wybrance to auto z kilku powodów. Jednak mam klienta na nie i chce... Forum samochodowe
Sprzeda¿ samochodu FV VAT ZW - Witam Wiem, wiem, wiem ¿e odpowiednia by³aby grupa podatkowa ale potrzebujê szybkiej informacji na jaki przepis trzeba siê powo³aæ (dopisaæ... Forum samochodowe
rejestracja auta - brak dowodu osobistego - Witam! Czy mozna kupic/zarejestrowac auto nie posiadajac dowodu osobistego, a jedynie inny dokument np : paszport, prawo jazdy ? Sprawa wyglada... Forum samochodowe
]press] Policja nie odholuje za brak dowodu zap³aty OC - http://www.tvn24.pl/-1,1589433,0,1,policja-juz-nie-odholuje-za-brak-dowodu-zaplaty-oc,wiadomosc.html "REWOLUCJA W KODEKSIE DROGOWYM I ULGA DLA... Forum samochodowe
Problem z rejestracja (brak dowodu rejestracyjnego) bika z Wloch - Witam Z powodu zmiany przepisow dotyczacych rejestracji pojazdow z UE ktore weszly w zycie 24 grudnia 2007 z ... ktora to kurwa zmiane... Forum motocyklistów

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks