Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

07-18-2009, 20:26
Shaggy32
Junior Member

Niemi³e uderzenie :|+

Witam. Dzisiaj na ma³ej wycieczce zdarzy³a Mi siê nie mi³± sytuacja. Wchodzi³em w zakrêt z prêdko¶ci± oko³o 30 - 40km/h, by³o ¶lisko,pada³ rzêsisty deszcz. Zarzuci³o mnie na przeciwny pas, uderzy³em lewym przednim ko³em skrêconym w prawo w krawê¿nik. Wiem na 100% ¿e nadkole pêkniête, ale to nie jest najgorsze. Kierownica ca³a Mi siê trzêsie. Przy prêdko¶ci 70km/h auto jest do opanowania, powy¿ej ju¿ raczej nie, kierownica szaleje kiwa siê w prawo i lewo. Bardzo lekko znosi mnie na praw± stronê (Przy prêdko¶ci 70km/h po przejechaniu 100 metrów, dos³ownie kilka stopni). S³ychaæ odg³os haczenia, ale to rzadko. Po tym zdarzeniu przejecha³em oko³o 80km do domu, ca³y i zdrowy.

Mo¿ecie Mi powiedzieæ co mo¿e byæ uszkodzonego? Dr±¿ek kierowniczy, wahacz, pó³o¶, felga wygiêta?

Moje auto to Renault Thalia 1.4 16V.

Pozdrawiam krawê¿niki Gliwickie.(

« | »

na Forum Kierowców
thread
Podwójne uderzenie - Jest sytuacja. Znajomy dostaje strza³a w tylek (renault laguna) od innego auta - zagapi³ siê. Jest poszkodowanym. Policja, rzeczoznawca z... Forum samochodowe
Dosyæ niemi³e pytanie - http://www.polskatimes.pl/gazetawroclawska/aktualnosci/152377,zabkowice- slaskie-motocyklista-ranny-w-wypadku,id,t.html Wie kto¶ w którym... Forum motocyklistów
Ruch drogowy - uderzenie - Witajcie, sytuacja jest taka: droga dwupasmowa poza miastem (100 km/h), wieczór. Lewym pasem jad± 2 samochody z prêdko¶ci± 90-100 km/h (i... Forum samochodowe
uderzenie w krawêznik - Witam Mia³em dzi¶ niemi³± sytuacje... Skrêca³em w lewo i na lodzie przejecha³em siê na wprost. Na skrêconych ko³ach max w lewo... Forum samochodowe
Asfra F X16XEL skrzynia F15 uderzenie przy puszczeniu sprzegla na biegu - Witam! Dzis zaczal mi sie pojawiac podczas puszczania sprzegla (w momencie kiedy zaczyna juz brac, niezaleznie czy przy ruszaniu czy juz w trakcie... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks