Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

05-26-2008, 09:56
Jimiasty
Go¶æ

Rozne opony w aucie 4x4

Witam,
rok temu do autka zalozylem komplecik 4 opon, w tym momencie bieznik
ma ok 3 mm ponad znacznik co oznacza ze w tym tempie w listopadzie
pojda na "gumki do majtek". Pech chcial ze ostatnio jedna z opono
trafil szlag a dokladnie cos mi rozprulo klocek bieznika tak, ze widac
nitki -> oponka do wyrzucenia... i teraz pytanie, czy w przypadku auta
4x4 moge dokupic 2 nowki czy od razu caly komplet? Roznica w
wysokosciach bieznika wplywa na szybkosc toczenia sie kolek, ale czy
ma to jakis wplyw na dyfry, waly napdowe czy jakies inne ustrojstwa
ktore siedza w 4x4 ?

--
| Pozdrawiam... Jimiasty
| Zielone Mondeo 4x4
| PMS+ PJ S+ p++ M- W P+:++ X+ L+ B+ M+ Z++ T- W- CB++

« | »

na Forum Kierowców
thread
Jeden model a rozne rozmiary opon ? - Hej. Jak to jest tak z ciekawosci. Dajmy na to mamy taki samochod Bipper. Na wklejce sa dwa calkowicie rozne rozmiary opon. Albo 175/70R14... Forum samochodowe
Rozne klasy samochodow a zuzycie paliwa w zaleznosci obciazenia ladunkiem. - Witam, Mam nastepujaca prosbe: Czy ktos moglby mnie nakierowac na jakies zrodla podajace jak zmienia sie zuzycie paliwa w zaleznosci od ilosci... Forum samochodowe
rózne opony zimowe (inny producent) z ty³u i z przodu bieznik podobny - ok czy porazka? - Witam, chce zalozyc rózne opony zimowe tzn z tylu inny producent z przodu inny producent - bierznik podobny - ok czy porazka? Tanio moge taki... Forum samochodowe
Dwa rozne podejscia do egzaminu - Posen /dlugie i nudne/ - Raz po raz na grupie widywalem tematy z mniej lub bardziej rozentuzjazmowanymi tytulami: "zdalem!:)" albo "nie zdalem:(" i myslalem sobie "a co... Forum motocyklistów
Dwa rozne podejscia do egzaminu - Posen /przydlugawe/ - Raz po raz na grupie widywalem tematy z mniej lub bardziej rozentuzjazmowanymi tytulami: "zdalem!:)" albo "nie zdalem:(" i myslalem sobie "a co... Forum motocyklistów

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks