Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

12-10-2009, 22:03
XXX
Go¶æ

Spadajace obroty podczas hamowania

Witam, mam nastêpuj±cy problem: Podczas hamowania przy 40 km/h auto zaczyna
siê dusiæ z powodu niskich obrotów 1000 obr/min. Jakbym nie wcisn±³ sprzêg³a
to auto by siê zad³awi³o i zgas³o.
Co mo¿e byc przyczyn± takiego stanu? Z³a jako¶æ paliwa, nie wymieniany od
nowo¶ci filtr paliwa czy mo¿e zupe³nie cos innego? Almera II 1,5 dci (5 lat
auto ma i 30 tys. km). Czekam na trafne diagnozy,
pozdrawiam

« | »

na Forum Kierowców
thread
Wibracje podczas hamowania z 80km/h do 60km/h - witajcie mam taki dziwny objaw, pacjent to punto II teraz ju¿ okazjonalnie u¿ywane ale problem irytuje. Otó¿ za³o¿y³em alufelgi z nowymi... Forum samochodowe
[tech] spadajace napiecie ladowania - Witam :) ostatnio ze zdziwieniem stwierdzilem, ze rozladowal mi sie akumulator - zjawisko o tyle dziwne, ze nie podczas kilkudniowego postoju przy... Forum motocyklistów
Jakie obroty silnika 1,5 dci podczas jazdy? - W jakich przedzia³ach obrotów najlepeij ten silnik diesla (common rail) pracuje? majac na liczniku 60 km/h i 2000 r.p.m mozna juz w³±czaæ... Forum samochodowe
Plywajace, nie spadajace obroty. - Witam! Juz od dluzszego czasu mam taki problem, podczas jazdy, gdy dodam lekko gazu i utrzymuje go przez pewien czas (np. tak, aby samochod nie... Forum samochodowe
pobór paliwa podczas hamowania silnikiem? - Witam, Jeżdżę samochodem o silniku SOHC. I ciekawi mnie czy silnik pobiera paliwo i je spala, czy też oddaje z powrotem do baku... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks