Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

11-03-2009, 10:18
Wojtek1985
Junior Member

toyota ave verso d4d-d³awienie sie przy 100km/h

Witam. Jestem nowym u¿ytkownikiem toyoty i odrazu mam pytanie odno¶nie tego autka. problem dotyczy d³awienia sie przy predkosci od 100km/h najczesciej przy wyprzedzaniu innego auta czy podjezdzaniu pod wzniesienie. Wiadomo aby to pokonac dociskam odpowiednio peda³ gazu i auto zaczyna sie j.w napisa³em d³awiæ. Zaznacze, ¿e w mie¶cie przyspiesza doskonale i nie ma takich objaw j.w . Musze wtedy popuszczac peda³ gazu i auto nabiera wtedy lewdo ledwo dodatkowych km/h predkosci. Jest to bardzo uci±zliwe i zarazem niebezpieczne np. przy wyprzedzaniu. co to mo¿e byæ za przyczyna , dodam ¿e autko ma przejechane 113tys km. Przy rownomiernym dodawaniu gazu bez dociskania na np.dwupasmówce auto bez problemu osiagnie predkosc nawet 180 km/h.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Renault Scenic czy Toyota Verso - Po odrzuceniu (z ró¿nych powodów) konkurentów takich jak: KIA Carens, Opel Zafira, Citroen C4 Picasso, Skoda Roomster, VW Touran, Ford C-Max... Forum samochodowe
Toyota Avensis Verso - czy warto? - Witam, mam okazjê kupiæ ww. samochód w najwy¿szej wersji (by³y chyba tylko dwie), z benzynowym silnikiem 2.0/150 KM, z przebiegiem 90 kkm, za... Forum samochodowe
Toyota Verso - metalic czy nie, benzyna czy diesel... - Witam, Jak w temacie, dwie moje rozterki zwi±zane z tym autem: 1) Podoba mi siê kolor z palety nie-metalic, z kolei mniej podoba mi siê... Forum samochodowe
Toyota Corolla Verso - wielkosc kol - Witam! Mam do Was pytanie, czy kola o wymiarach 195/50/15 , wchodza na na ten model toyoty, jakos nie moge znalezc, zeby byla jakas specyfikacja.... Forum samochodowe
TOyota Verso Corolla i Avensis - Witam gdzie znajde dane techniczne Toyoty Corolla i Avensis obydwie verso czy mozecie polecic mi jakies forum Toyoty prosze mam zamiar zakupic... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks