Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

04-10-2014, 10:38
mariuszgluc1
Junior Member

posiadam tylko kategorie c

mam pytanie w 1999 zrobi³em w wojsku prawo jazdy kat. c; nie ¿adne wojskowe ani zawodowe, zda³em je w pañstwowym o¶rodku. Wed³ug polskiego prawa z roku 2001 nie moge posiadaæ kat.c nie posiadaj±c kat.b.Wiêc je¿eli mam c to czy automatycznie mam kat.b i czy mogê prowadziæ samochód osobowy. Przez te kilkana¶cie lat parê razy mia³em kontrole policyjn± ,policja nie wiedzia³a co maj± mi powiedzieæ,odes³a³a mnie do urzêdu komunikacji,urz±d mówi nie mo¿liwe i ¿e chyba muszê zrobiæ kat.b.Czy kto¶ posiada mo¿e jakie¶ pewne informacje lub jest w podobnej sytuacji.Nie u¶miecha mi siê po kilkunastu latach je¿d¿enia samochodem ponowne zdawanie testów p³acenie za wyje¿d¿enie godzin i jeszcze egzamin. Z góry dziêkuje za jakiekolwiek informacje

05-12-2014, 16:28
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

Pierwsze s³ysze,chociaz sytuacja jest bardzo dziwne bo z regu³y najpierw robisz kategoriê B a dopiero nastêpnie C- wg kolejno¶ci w³a¶nie tak powinno byæ. Moim zdaniem je¿eli masz kat C i poruszasz siê tylko samochodami takiego typu to B nie bedzie Ci potrzebna. Ale o szczegó³y najlepiej zapytaæ w urzêdzie.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Co kupiæ pod kategorie B1? - On 21 Wrz, 13:03, "Yoda" <s...@nospam.pl> wrote: > Jakim autem mo na je dzi maj c kat.B1? > Chodzi mi o mark i model. > peugeot 107... Forum samochodowe
Auto na kategoriê B1 - Ma kto¶ jaki¶ fajny samochodzik zarejestrowany na pojazd lekki do sprzedania? Chêtnie do zamiany na Punto 1.2, 2002 rok, z przebiegiem 60 kkm... Forum samochodowe
[press] 5 * tylko z ESP - "EuroNCAP zmienia zasady. Maksymaln± ocenê 5 gwiazdek bêd± otrzymywa³y pojazdy wyposa¿one standardowo w system ESP. System ESP jest uwa¿any... Forum samochodowe
[fotoradar] ... tylko z 60 metrów, i tylko 6 aut na minutê ;) - W³a¶nie przeczyta³em instrukcjê fotoradara ;) To to cholerstwo foty robi na maks 60 meter, i maks 10 na minutê (w nocy). Co oznacza... Forum samochodowe
szkolenie na kategorie A - film instrukta¿owy - http://www.joemonster.org/filmy/9651/Zolty-pokaz-motocyklowy Ja bym nie zda³:) Forum motocyklistów

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks