Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

10-07-2008, 06:01
Marcin L
Go¶æ

samochod sprowadzony - umowa k-s czy faktura - co tlumaczyc ?

witam

wiem, ze tematow o sprowadzaniu juz bylo dosc, ale przeszukalem
archiwum grupy i niestety nie znalazlem interesujacej mnie informacji.

Sprawa wyglada tak - uzywane autko kupione w salonie audi w niemczech
- wystawili mi jakis papier 4 strony - cos a'la faktura (dowod
zakupu ?) + dowód wp³aty w kasie (1 strona) - na wszystkim pieczatki
salonu - powiedzieli, ze jakis rachunek oryginalny przyjdzie poczta.
Do tego wszystkiego spisa³em z nimi dwujezyczna umowe K-S.

i teraz pytanie - czy musze t³umaczyc te ich papiery czy wystarczy
dwujezyczna umowa k-s do rejestracji ?

co jeszcze tlumaczyc ?

duzy brief + ma³y brief ?

tuv ?

ten czerwony dowod rejestracyjny ?

i gdzie powinno byc wbite cos o wymeldowaniu ?

z gory dziekuje za odpowiedzi

« | »

na Forum Kierowców
thread
Zwrot akcyzyza sprowadzony samochód.Czy aktualne jeszcze? - Witam, czy ktos moze mi powiedziec czy w dalszym ciagu mozna ubiegac sie o zwrot akcyzy za sprowadzony samochód? Sprowadzilem auto w 2005 , obecnie... Forum samochodowe
Sprowadzony samochód - jakie dokumenty - Witam! Poniewa¿ nie do koñca jestem na czasie, a potrzebuje siê dowiedzieæ mo¿liwie najszybciej jak to ugry¼æ. Jest sobie samochód... Forum samochodowe
Zakup moto: Faktura czy umowa? - Witam wszystkich Na dniach jadê po motocykl i w zwi±zku z tym mam kilka pytañ natury prawnej: Jak to teraz jest z tymi fakturami? Wiem, ¿e... Forum motocyklistów
Na co uwa¿aæ kupuj±c samochód sprowadzony (formalno¶ci)? - Witam, Proszê o informacjê na co uwa¿aæ, albo jakich dokumentów ¿±daæ, kupuj±c samochód sprowadzony z zagranicy, tak by mieæ... Forum samochodowe
sprowadzony samochód, rejestracja w polsce, a za³o¿enie gazu... - Witam, sprowadzi³em samochód, w przysz³ym tygodniu bêdê móg³ za³atwiaæ sprawy w WK, czy mogê przed tym za³o¿yæ mu gaz?? czy bêd± sie... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks