Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum motocyklistów >

• Motocykl 125 do 5 tys
    Cze¶æ, Co by¶cie poradzili? Chcê kupiæ motocykl do 125 pojemno¶ci, ale nie chcê p³aciæ...
  • Gdzie dobry serwis motocyklowy w Wawie?
    hej Szukam dobrego i TANIEGO serwisu motocyklowego w po³udniowo-wschodniej czê¶ci...
  • odzie¿ motocyklowa
    Witam. Znacie jakie¶ dobre sklepy z odzie¿± i akcesoriami motocyklowymi? W Internecie jest du¿o...
  • Instrukcja.
    Witam.Szukam instrukcji i serwisówki po polsku Yamaha Drag Star 650.Mo¿e kto¶ móg³by...

09-16-2008, 21:03
Sherlock
Go¶æ

Zakup moto: Faktura czy umowa?

Witam wszystkich

Na dniach jadê po motocykl i w zwi±zku z tym mam kilka pytañ natury
prawnej: Jak to teraz jest z tymi fakturami? Wiem, ¿e teraz sprzedawcy
(firmy) ¶ci±gaj±cy motocykle albo wystawiaj± fakture, albo maj± umowê in
blanco od sprzedawcy z zagranicy.
Moje pytania dotycz± tej pierwszej wersji - faktury: czy tak jak przy
umowie nale¿y udaæ siê do US celem z³o¿enia VAT-24? Czy jak to siê
odbywa i na jakie koszty mam siê nastawiaæ? Która forma jest lepsza
faktura czy umowa K-S?

pozdrawiam
Sherlock

« | »

na Forum Kierowców
thread
Zakup moto, ok 5kz³ - Cagiva? - Kumpel szuka czego¶ na pierwszy motocykl. Rozgl±da sie za er5, gs500, xj600, ma³y bandit lub ewentualnie miejskie enduro jak freewind czy Pegaso.... Forum motocyklistów
Zakup moto bez prawka - Witam, w minione wakacje (lip-wrz) robi³em kurs na moto w pro-motorze. Po ró¿nych perypetiach (nieobecno¶æ na 1. terminie egzaminu -... Forum motocyklistów
zakup na firme samochodu sprowadzonego - faktura VAT marza - Chce kupic na firme samochod sprowadzony z homologacja ciezarowa - konkretnie Opel Zafira Zalezy mi na odliczeniu VAT i kosztach A sprzedajacy... Forum samochodowe
samochod sprowadzony - umowa k-s czy faktura - co tlumaczyc ? - witam wiem, ze tematow o sprowadzaniu juz bylo dosc, ale przeszukalem archiwum grupy i niestety nie znalazlem interesujacej mnie informacji. ... Forum samochodowe
Zakup samochodu - faktura VAT - Kolega zamierza kupic autko w firmie handlujacej samochodami sprowadzonymi z Francji i Niemiec. Ustalenia sa takie: sprowadzajacy rejestruje auto... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks