Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

07-13-2014, 14:01
kasiekkkkdas4342
Junior Member

Szarpie auto na gazie

Cze¶æ mam problem.
Od jakiego¶ czasu gdy jadê na gazie to przy ka¿dorazowej zmianie biegu auto mi przerywa i zaczyna szarpaæ, oczywi¶cie nie jest to jedyny objaw ... np. mam 5 bieg i delikatnie zwolnie do 60-70, a nastêpnie próbuje przy¶pieszyæ to auto szarpie / przerwywa (sam nie wiem jak to dok³adnie nazwaæ), a w zasadzie na ka¿dym biegu tak jest...

Mog± to byæ kable ? Czy mo¿e reduktor gazu ? Brat mia³ podobnie i to by³ reduktor w gazie... kurcze, a gwarancja mi na gaz siê skoñczy³a ;/

07-21-2014, 09:39
dario444
Junior Member

:
Cze¶æ mam problem.
Od jakiego¶ czasu gdy jadê na gazie to przy ka¿dorazowej zmianie biegu auto mi przerywa i zaczyna szarpaæ, oczywi¶cie nie jest to jedyny objaw ... np. mam 5 bieg i delikatnie zwolnie do 60-70, a nastêpnie próbuje przy¶pieszyæ to auto szarpie / przerwywa (sam nie wiem jak to dok³adnie nazwaæ), a w zasadzie na ka¿dym biegu tak jest...

Mog± to byæ kable ? Czy mo¿e reduktor gazu ? Brat mia³ podobnie i to by³ reduktor w gazie... kurcze, a gwarancja mi na gaz siê skoñczy³a ;/
tak. prawdopodobnie moze to byæ reduktor b±dz która¶ z ¶wiec sie wyeksplotowa³a albo przewody do ¶wiec

07-29-2014, 10:27
Kane
Junior Member

Jed¼ do swojego instalatora - pewnie Ci to zrobi± pêdzikiem. Nie daj grzebaæ przy[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] ludziom, którzy siê na niej do koñca nie znaj±, bo wpadniesz z deszczu pod rynnê.

08-05-2014, 09:38
wolski
Junior Member

Mi te¿ szarpa³o auto na gazie, okaza³o siê ¿e rurka by³a nieszczelna

09-01-2014, 13:48
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

Mo¿e to kwestia wyregulowania ga¼nika,czêsto wystêpuje w³a¶nie ten problem,a poza tym sprawd¼ ¶wiece czy przypadkiem nie s± przepalone. Zauwa¿y³e¶ te¿ spadek mocy?

09-08-2014, 11:59
Tobiasz422
Junior Member

ga¼nik siê rozregulowa³

09-12-2014, 11:15
mareek
Junior Member

Tez mia³em taki problem, ale gdy auto by³o "zimne"

10-02-2014, 13:42
e-Autoparts.pl
Member

Dok³adnie jak pisz± Przedmówcy,to kwestia rozregulowanego gazu wiêc umów siê do dobrego gazownika na przegl±d i on wszystkim siê zajmie,tutaj nie widzê innego rozwi±zania.

10-13-2014, 09:08
klimosz
Junior Member

A ja bym postawi³ na filtr powietrza (je¿eli masz obecnie wiêksze spalanie o jakie¶ +1-2 litry)chyba jest to najczêstszy przyczyna utraty mocy auta. Winny mo¿e byæ równie¿ filtr gazu.

11-06-2014, 13:47
CSturboserwis.pl
Member

Witam na forum. Tutaj oprócz wspomnianego filtra powietrza to sprawdzi³bym równie¿ ¶wiece co zdarza siê zdecydowanie czê¶ciej i jest g³ówn± przyczyn± utraty mocy w aucie.

« | »

na Forum Kierowców
thread
sZARPIE NA GAZIE - Witam. Mam problem z instalacj± gazow± w swoim fordzie mondeo mk2 1.8 z gazem 1997 rok. Mianowicie chodzi o to ¿e przy dodawaniu gazu na niskich... Forum samochodowe
Czy da siê uruchomiæ auto na gazie? - U¿ytkownik "marianek" <marcin_gonzo33@arko.net.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:jac1ou$i52$1@inews.gazeta.pl... > Mam w aucie inst. lpg Bigas SGIS... Forum samochodowe
Na banzynie szarpie, na gazie OK - Witam Wszystkich, Przekopa³em ju¿ kawa³ internetu w poszukiwaniu rozwi±zania problemu, który mam z autkiem ale nie znalaz³em pomocnych mi... Forum samochodowe
Na banzynie szarpie, na gazie OK - On Wed, 5 Nov 2008 15:29:55 +0100, "Byku" <byku@bykowski.com> wrote: >Przy instalacjach gazowych wtryski s± nara¿one na dodatkowe... Forum motoryzacyjne
Gaz - szarpie - Mam instalacje gazowa (II gen, silnik 1,6 8v). Zima i wiosna dziala dobrze. Odkad nastaly cieple dni mam problem zaraz po odpaleniu. Na benzynie... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks