Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

10-28-2013, 11:28
MarcusXL
Junior Member

Miernik lakieru - który najlepszy?

Witajcie,

przymierzam siê do zakupu samochodu, jednak nie chcê trafiæ na jakiego¶ bubla, lub sklejonego z dwóch z domieszk± szpachli.
Liczy³em sobie ile mnie bêdzie kosztowa³a wycieczka z ka¿dym modelem do lakiernika, ¿eby ten sprawdzi³ lakier i wysz³o mi, ¿e lepiej kupiæ miernik lakieru samochodowego we w³asnym zakresie.

Teraz wa¿na sprawa, jaki...

W internecie stale przewijaj± siê dwaj dominuj±cy producenci Bluetechnology i Prodig-tech.

Na temat tej drugiej s³ysza³em wiêcej dobrych opinii dlatego na razie sk³aniam siê bardziej w tym kierunku.

Znalaz³em ich [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] do¶æ dobrze opisane , tylko pytanie do Was forumowicze, kto jaki miernik u¿ywa i poleca ?

Na razie patrz±c na cenê idê w kierunku [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] Ale mo¿e Wy mi jeszcze co¶ podpowiecie na co zwróciæ uwagê, jakie jest Wasze do¶wiadczenie.

10-28-2013, 12:21
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

Z do¶wiadczenia polecam zainwestowaæ w miernik dobrej jako¶ci,taki nawet dro¿szy ale sprawdzony,tak aby dawa³ naprawdê solidny i rzeczywisty pomiar lakieru. Bez tego ani rusz.

10-29-2013, 11:44
MarcusXL
Junior Member

Rozumiem, w takim razie taki bêdzie dobry? Czy szukaæ jeszcze czego¶ innego?

[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]

10-30-2013, 07:58
Citer18
Junior Member

Mysle, ze bez problemu wystarczy.

10-30-2013, 10:15
rudy102
Junior Member

Kupi³em miernik za 150 PLN (mierzy FE i ALU) co¶ podobnego jak na tych fotkach wy¿ej, ostatnio kupowa³em Leona II, podobno by³ bezwypadkowy, szybko przejecha³em czujnikiem i znalaz³em ca³y lewy bok.
B³otnik, pierwsze drzwi i drugie dwie warstwy farby, b³otnik ty³ szpachla. Po rozmowie ze sprzedaj±cym zaraz znalaz³y siê zdjêcia z kolizji itd.
Auto w koñcu kupi³em ale za 3,5 tys. taniej a ni¿eli po wstêpnych negocjacjach.
Tak¿e warto taki czujnik mieæ.

10-30-2013, 14:09
MarcusXL
Junior Member

Okej, przekonali¶cie mnie

Dzi¶ zamawiam, zobaczymy jak siê spisze i co wyjdzie przy pomiarze moich aut

01-20-2014, 10:46
Sklepmotonet.eu
Member

W takim razie koniecznie daj znaæ jak miernik bêdzie ju¿ u Ciebie,jestem ciekaw jak siê sprawuje i ogólnie czy wszystko w porz±dku z sam± przesy³kê. Czekam na Twoj± odpowied¼.

11-07-2014, 06:30
Mirek
Junior Member

Dodam co¶ do tematu, bo jest taki ciekawy miernik teraz z funkcj± asystent, dla osób które nie koniecznie s± bieg³e w ocenie grubo¶ci i jakie ona za sob± niesie informacje. Taki model [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] powie Ci od razu sam:
- "CIENKI" - lakier za cienki;
- "LAK OK" - lakier prawid³owy;
- "2xLAK" - druga warstwa lakieru;
- "KIT!" - szpachla;

11-20-2014, 12:14
Alkomaty
Junior Member

Oprócz miernika lakieru warto mieæ przy sobie tak¿e dobry i dok³adny alkomat,który przyda siê nam zdecydowanie czê¶ciej w u¿yciu. U nas znajdziecie ich szeroki wybór,zapraszamy

« | »

na Forum Kierowców
thread
tani miernik lakieru - Co s±dzicie o mierniku grubo¶ci lakieru model AT500?:eek: Forum samochodowe
miernik lakieru. - Dnia 20.05.2011 Pszemol <Pszemol@PolBox.com> napisa³/a: >>> To czy jest podejrzane czy nie zale¿y od tego co mówi o aucie sprzedawca. >>> Je¶li... Forum samochodowe
Miernik lakieru... - Witam. S± sobie na allegro: http://www.allegro.pl/item878793151_miernik_czujnik_grubosci_lakieru_gl1_audi_vw.html... Forum samochodowe
[Kraków] miernik grubo¶ci lakieru...? PILNE - Jutro rano jadê ogl±daæ auto, gdzie w Krakowie kupiê miernik grubo¶ci lakieru? chodiz mi o co¶ takiego:... Forum samochodowe
tester/miernik grubości lakieru at500 - Witam, czy ktoś korzystał z testera wskazanego w temacie? W porównaniu z innymi miernikami ma nie wygórowaną cenę,tylko, czy... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks