![]() |
Miernik lakieru - który najlepszy?
Witajcie,
przymierzam siê do zakupu samochodu, jednak nie chcê trafiæ na jakiego¶ bubla, lub sklejonego z dwóch z domieszk± szpachli. Liczy³em sobie ile mnie bêdzie kosztowa³a wycieczka z ka¿dym modelem do lakiernika, ¿eby ten sprawdzi³ lakier i wysz³o mi, ¿e lepiej kupiæ miernik lakieru samochodowego we w³asnym zakresie. Teraz wa¿na sprawa, jaki... W internecie stale przewijaj± siê dwaj dominuj±cy producenci Bluetechnology i Prodig-tech. Na temat tej drugiej s³ysza³em wiêcej dobrych opinii dlatego na razie sk³aniam siê bardziej w tym kierunku. Znalaz³em ich do¶æ dobrze opisane , tylko pytanie do Was forumowicze, kto jaki miernik u¿ywa i poleca ? Na razie patrz±c na cenê idê w kierunku Ale mo¿e Wy mi jeszcze co¶ podpowiecie na co zwróciæ uwagê, jakie jest Wasze do¶wiadczenie. |
Z do¶wiadczenia polecam zainwestowaæ w miernik dobrej jako¶ci,taki nawet dro¿szy ale sprawdzony,tak aby dawa³ naprawdê solidny i rzeczywisty pomiar lakieru. Bez tego ani rusz.
|
Rozumiem, w takim razie taki bêdzie dobry? Czy szukaæ jeszcze czego¶ innego?
|
Mysle, ze bez problemu wystarczy.
|
Kupi³em miernik za 150 PLN (mierzy FE i ALU) co¶ podobnego jak na tych fotkach wy¿ej, ostatnio kupowa³em Leona II, podobno by³ bezwypadkowy, szybko przejecha³em czujnikiem i znalaz³em ca³y lewy bok.
B³otnik, pierwsze drzwi i drugie dwie warstwy farby, b³otnik ty³ szpachla. Po rozmowie ze sprzedaj±cym zaraz znalaz³y siê zdjêcia z kolizji itd. Auto w koñcu kupi³em ale za 3,5 tys. taniej a ni¿eli po wstêpnych negocjacjach. Tak¿e warto taki czujnik mieæ. |
Okej, przekonali¶cie mnie :)
Dzi¶ zamawiam, zobaczymy jak siê spisze i co wyjdzie przy pomiarze moich aut :D |
W takim razie koniecznie daj znaæ jak miernik bêdzie ju¿ u Ciebie,jestem ciekaw jak siê sprawuje i ogólnie czy wszystko w porz±dku z sam± przesy³kê. Czekam na Twoj± odpowied¼.
|
Dodam co¶ do tematu, bo jest taki ciekawy miernik teraz z funkcj± asystent, dla osób które nie koniecznie s± bieg³e w ocenie grubo¶ci i jakie ona za sob± niesie informacje. Taki model powie Ci od razu sam:
- "CIENKI" - lakier za cienki; - "LAK OK" - lakier prawid³owy; - "2xLAK" - druga warstwa lakieru; - "KIT!" - szpachla; |
Oprócz miernika lakieru warto mieæ przy sobie tak¿e dobry i dok³adny alkomat,który przyda siê nam zdecydowanie czê¶ciej w u¿yciu. U nas znajdziecie ich szeroki wybór,zapraszamy:)
|