Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

11-23-2014, 18:09
loor
Junior Member

A s³yszeli¶cie o [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]? Chodzi o nak³adanie na zewnêtrzne i wewnêtrzne elementy samochodów takich mikrohologramów z unikalnym kodem. Jedna ze skuteczniejszych metod zabezpieczenia. Takie auto ma informacje, ¿e jest oznakowane, co dla z³odzieja jest jasn± informacj±: nie kra¶æ, bo nie sprzeda

11-26-2014, 11:27
killerdex
Junior Member

zalezy jeszcze jaki samochod sa takie co stoja cale dni otwarte i nikt ich nie chce ukrasc nawet
[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]

12-21-2014, 16:07
dudeek
Junior Member

Racja, najlepszym rozwi±zaniem jest parkowanie w miejscach monitorowanych, oczywi¶cie mo¿na te¿ zaopatrzyæ siê w system antyw³amaniowy, czasami skutecznie potrafi to zniechêciæ z³odzieja.

01-09-2015, 07:24
Qnc22
Junior Member

a kto by chcia³ ukra¶æ stare auto ja mam golfa II i nawet Go nie zamykam bo nic nie ma w nim warto¶ciowego. Grunt ¿e ty³ek wozi

01-16-2015, 11:39
rolando
Junior Member

Blokada skrzyni biegów jest jednym z najlepszych sposobów. Ju¿ dwa razy zdarzy³o siê mojemu znajomemu ¿e by³o to lini± Maginota dla z³odziei.

01-16-2015, 12:35
Melchior318Iwara
Junior Member

Witam,

tak, jak wielu ju¿ napisa³o, nie ma skutecznej ochrony przed kradzie¿±, jak z³odziej chce ukra¶æ auto to je¿eli jest w miare dobry to to zrobi.
Ja mam w moim aucie lokazlizator i w ka¿dej chwili mogê sprawdziæ gdzie jest. Przydaje siê jak ¿ona wyje¿dza niby na spotkanie z kole¿ankami. :P

01-20-2015, 11:15
CSturboserwis.pl
Member

To bardziej do codziennego ¶ledzenia ni¿ w ramach ochrony przed kradzie¿±,ale mo¿na i tak Opinie s± tutaj raczej jednoznaczne i faktycznie ciê¿ko uchroniæ samochód który np stoi pod blokiem przed kradziez±.

01-20-2015, 11:51
pereiro
Junior Member

Dobrym zestawem jest blokada skrzyni biegów + alarm (czy nawet jaka¶ jego atrapa w postaci migaj±cej diody :P). Do tego lokalizator GPS na wypadek, gdyby komu¶ siê jednak uda³o obej¶æ Twoje zabezpieczenia.

01-20-2015, 21:59
spaniard
Junior Member

Powtórzê za innymi, ¿e jak kto¶ chce Ci ukra¶æ samochód to ukradnie. Trzeba pamiêtaæ, ¿e sporo zmienia miejsce trzymania auta. Jak stoi w ciemnej uliczce gdzie¶ za blokiem to wiadomo, ¿e ³atwiej, ni¿ z gara¿u pod w³asnym domem je ukra¶æ.

01-22-2015, 18:12
patrykk84
Member

Blokada skrzyni biegów to ciekawe rozwi±zanie, chyba siê zdecydujê

« | »

na Forum Kierowców
thread
Czym zabezpieczyć obtarty próg? - Trochê za wcze¶nie zacz±³em skrêcaæ, ale my¶la³em, ¿e krawê¿nik jest sporo ni¿szy. No, nie by³ i obtar³em sobie o róg krawê¿nika... Forum samochodowe
Czy i jak zabezpieczaæ motor przed kradzie¿±? - Czy motocykle pozostawione "na mie¶cie" s± ³akomym k±skiem dla z³odziei? Jak je zabezpieczacie, jakie zabezpieczenia polecacie? MN Forum motocyklistów
Czym zabezpieczyæ nadkola - Witam, ma kto¶ mo¿e jakie¶ do¶wiadczenia w zakresie dobrego zabezpieczenia nadkola? Niestety w moim wynalazku od lat znany jest problem... Forum samochodowe
/£ód¼/ gdzie sprawdziæ samochód Mercedes przed zakupem - mo¿e kto¶ zna jaki¶ dobry warsztat w którym wnikliwie przyjrz± siê egzemplarzowi który bym chcia³ kupiæ? Forum samochodowe
Jak zabezpieczyæ motocykl na bardzo d³ugi postój? - Witam, posiadam dwa motocykle SHL których sprzedawaæ nie zamierzam. Problem w tym ¿e w chwili obecnej nie mam czasu/ kasy na remonty. Jak... Forum motocyklistów

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks