Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

09-27-2014, 22:10
krzychu91
Junior Member

nie zgodzê siê z tym, co jest wy¿ej, ¿e najwa¿niejsza jest polaryzacja :) ja mam okulary bez polaryzacji, ale maj± du¿o innych fajnych bajerów i czujê siê w nich ¶wietnie
Zy24, ja kupi³em swoje okulary za 250 z³ i s± ¶wetne na ka¿d± pogodê :) polecam gor±co. je¶li chodzi o firmê to jest: Sweet years jako¶ tak, a kupowa³em w salonie optycznym i w³a¶nie ten zabieg te¿ polecam ;) bo kupowane na bazarze nibyochronne, nibynajlepsze tak naprawde okazuja sie badziewiem. i to akurat regu³a. okulary za 15 z³ i za 300 z³ nie mog± mieæ takich samych w³a¶ciwo¶ci ;)

poza tym, warto te¿ siê zastanowiæ do czego potrzebujesz ich, wybraæ dobry kolor szkie³ itd
pzdr :)

10-09-2014, 11:36
Korwinek
Junior Member

Tanie okulary za 15 czy 20 z³otych mog± posiadaæ ochronne filtry UV, ale ka¿dy taki egzemplarz warto sprawdziæ specjalnym urz±dzeniem do tego przeznaczonym. Od lat kupujê niedrogie okulary dla kierowców w zaprzyja¼nionym sklepie przez internet i jak dla mnie nie wchodzi w grê ¿adna inna technologia ni¿ polaryzacja - no mo¿e polaryzacja i fotochrom na raz . Je¿d¿±c autem nic nie bêdzie siê równaæ polaryzacji. Ceny polaryzacji znacznie spad³y i nie jest to jaki¶ wybitny wydatek, a naprawdê warto.

10-10-2014, 10:56
Moniczka
Junior Member

A czym sprawdzasz UV w okularach? Zdradzisz nazwê tego urz±dzenia?

10-10-2014, 12:08
Korwinek
Junior Member

Mia³em mo¿liwo¶æ korzystaæ z takiego urz±dzenia, ale nie wiem czy jest ³atwo dostêpne na rynku polskim: [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]

10-13-2014, 06:16
Jaco
Junior Member

Kupi³em dwa lata temu okulary nad morzem i do dzi¶ w nich je¿d¿ê.Kosztowa³y mnie z 20 z³ ale naprawdê dobrze siê w nich kieruje.

10-16-2014, 14:51
dominos
Junior Member

Ja mam z antyrefleksami, zerówki i naprawdê pomagaj± wieczorem, zw³aszcza jak jezdnia mokra i wszystko siê od niej odbija

10-20-2014, 22:08
pawel74
Member

Dobrze mieæ okulary do jazdy samochodem. Równie¿ kupi³em kiedy¶ takie za 20 z³ z ciekawo¶ci czy zdadz± egzamin i na prawdê pomagaj± podczas jazdy. Wiadomo, je¶li kupimy u optyka czy to w galeriach czy w mniejszym sklepie to jako¶æ zawsze bêdzie du¿o lepsza.

01-20-2015, 12:33
Korwinek
Junior Member

Okulary przeciws³oneczne polaryzacyjne

Gor±co polecam tanie okulary polaryzacyjne z tego sklepu: [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]. Solidne, niedrogie wytrzyma³e z 2-letni± gwarancj± i 30 dniow± mo¿liwo¶ci± zwrotu!

01-20-2015, 13:33
Ramires25
Junior Member

Nale¿y jednak pamiêtaæ, ¿e okulary dla kierowcy musz± posiadaæ odpowiedni atest

01-22-2015, 18:14
patrykk84
Member

Antyrefleks przede wszystkim. Ja mam ma³± wadê, na co dzieñ nie noszê okularów. Jednak do jazdy w nocy zak³adam, mam t± pow³okê antyrefleksyjn± i jest znacznie lepiej, ¶wiat³a tak nie o¶lepiaj±.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Okulary polaryzacyjne - u¿ywacie? co daj±? - U¿ywacie okularów polaryzacyjnych/polaryzuj±cych ¶wiat³o? Czy one daj± wiêcej ni¿ zwyk³e ciemne szk³a? A do jazdy w nocy/po ciemku... Forum samochodowe
gogle na okulary - Witam czy móg³by mi kto¶ poleciæ jakies sprawdzone gogle, coby pasowa³y na okulary i mia³y dodatkowe przyciemnianie szkie³ka, czy nak³adkê... Forum motocyklistów
okulary dla mechanika (z cyklu VR) ? - kiedy takie okulary beda dostepne na wolnym rynku - to bedzie koniec ASO http://gadzetomania.pl/2009/09/04/rozszerzona-rzeczywistosc-w-bmw/ ale... Forum samochodowe
Okulary do jazdy. - Czo³em. Kto¶ mo¿e testowa³ ten wynalazek? http://allegro.pl/show_item.php?item=610802893 W ¿yciu jeszcze nie da³em tyle za okulary i... Forum samochodowe
[ubezp]Jakie OC/AC dla mlodego kierowcy? - Witam Wiem ze takie tematy sa tu kontrowersyjne, ale pisze to majac na uwadze fakt ze bardzo wazny jest konkretny przypadek. I chodzi mi wlasnie... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks