Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

11-23-2014, 18:07
loor
Junior Member

Wycena jest chyba indywidualna. Przynajmniej w warsztacie, w którym na moim aucie usuwali wgniotê. Wszysto zale¿y od ilo¶ci wgnieceñ,ich wielko¶ci, itp. G³upio bêdzie jak powiem ile ja p³aci³em, a Ty podjedziesz i oka¿e siê, ¿e Twoje szkody wycenili na wiêcej... :/ Najlepiej skontaktowaæ siê osobi¶cie z serwisem i poprosiæ o wycenê...

12-09-2014, 08:15
Oveo.pl
Junior Member

Wycena zawsze jest indywidualna w zale¿no¶ci od tego z jakimi szkodami konkretnie mamy do czynienia. Bez wizyty u lakiernika moim zdaniem tak czy inaczej siê nie obêdzie,samemu usuniesz wgniecenia tylko po³owicznie i w dalszym ci±gu bêd± one widoczne.

12-09-2014, 18:14
mati899
Junior Member

Fakt wycena indywidualna Samemu ciê¿ko bêdzie to zrobiæ. Ja osobi¶cie polecam usuwanie wgniotek technik± PDR. Nie wymaga lakierowania, przez co zaoszczêdzimy na lakierniku, a efekt jest bardzo fajny. Na yt jest pe³no filmików pokazuj±cych efekty PDR. Korzysta³em i jestem zadowolony. Poni¿ej filmik pokazuj±cy usuwanie wgniotek

[Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]

12-11-2014, 09:48
Sebastian
Junior Member

Mo¿e jaka¶ dobrej jako¶ci pasta polerska to trochê pokryje ? Zobacz sobie ofertê sklepu [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] i zapytaj o jak±¶ dobr±. Ewentualnie mo¿na jeszcze pomy¶leæ nad jakim¶ woskiem , wszystko zale¿y od g³êboko¶ci uszkodzenia.

01-22-2015, 18:05
patrykk84
Member

Widzia³em efekty takie usuwania niewielkich wgnieceñ i naprawdê robi to fajne wra¿enie. Warto siê zastanowiæ je¶li kto¶ akurat ma potrzebê skorzystaæ z pomocy przy takim wypadku.

01-29-2015, 12:03
Stypka18
Junior Member

Te¿ kiedy¶ mia³am taki przypadek i po na prawie nie by³o widaæ ¿adnych ¶ladów

01-29-2015, 13:34
Melchior318Iwara
Junior Member

Nie jest to metoda uniwesalna, u mnie w aucie wandale powgniatali dach, nie chcia³em lakierowaæ, ¿eby pó¼niej przy sprzeda¿y nie powiedzieli ¿e auto po dachowaniu.
Pojecha³em wiêc do warsztatu wyci±gaj±cego wgniecenia i zonk. Nie da rady bo wzmocnienia dachu uniemo¿liwiaj± doj¶cie od wewn±trz/
Zosta³a wiêc metoda tradycyjna.

01-30-2015, 13:11
e-Autoparts.pl
Member

Dla mnie osobi¶cie najwa¿niejsze jest to aby taka metoda by³a po prostu skuteczna a czy zrobimy to sami czy w zak³adzie to ju¿ osobna historia. Bardziej sk³aniam siê oczywi¶cie ku pomocy fachowca.

« | »

na Forum Kierowców
thread
[piatkowo?] usuwanie malych wgniecen - Kiedys taki trick widzialem z suchym lodem. Ciekawe jak to sie sprawdzi przy lekkich wgnieceniach o po gradobiciu. ... Forum samochodowe
usuwanie wgniecen - Usuwanie wgniecen z karoserii zawsze bylo moj± zmor±. A¿ do zesz³ego tgodnia jak w moiim Audi A4 usunieto nowa technika wgniecenia, po kotrych... Forum samochodowe
Usuwanie wgnieceñ - co polecacie? - Kto¶ mi zrzuci³ kamieñ na dach samochodu i niestety, by³o du¿e wgniecenie. Kilka tanich firm mi spieprzy³o robotê :/ Kilka znajomych... Forum samochodowe
[Wroclaw][Gdzie] Usuwanie wgniecen bez lakierowania? - Czesc, Czy ktos z was korzystal z uslug usuwania wgniecenia bez lakierowania i moglby polecic jakiegos magika od tej sztuki we Wroclawiu?... Forum samochodowe
Usuwanie wgniecen - ktos probowal tego? - http://www.youtube.com/watch?v=f6lJEJRvdrA&feature=related ale to chyba do wiekszych powierzchniowo wgniecen? a nie drobnych malych ? Tak czy... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks