Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

12-20-2012, 13:44
haniaaa30s
Junior Member

ja ostatnio tam sprzedawa³em samochód,odradzam wam komis wyszukuje na ró¿nych stronach sprzedaj±cych a potem ¶ci±ga do siebie aby tylko postawiæ auto na placu i obiecuje du¿e zainteresowanie dan± mark±.i tu siê zaczyna auto siê psuje od staniai trzeba naprawiæ bo raptownie znalaz³ siê kupiec i koniecznie chce to auto,komis nie informuje o usterce i kosztach a pó¿niej obci±¿a kosztami sprzedaj±cego zwalaj±c na ukryt± wadê.dlatego odradzam wam ten komis omijajcie z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12-20-2012, 19:08
pimpurdan
Senior Member

Ja mam generalnie obawy przed autami z komisu, bo zawsze co¶ jest z nimi nie tak. A to krêcone liczniki a to dziwnym trafem nie ma udokumentowanego przebiegu a to zaszpachlowany... Lepiej zadaæ sobie trochê trudu i poszukaæ po og³oszeniach bezpo¶rednich!

02-27-2013, 19:19
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

I s³usznie,ja te¿ mia³bym obawy przed kupnem samochodu z komisu. Jak wspomnia³em wcze¶niej,o wiele lepiej jest szukac aut od pierwszego wla¶ciciela,pasjonata. Wtedy bêdzie zadbany i najlepiej je¿eli równie¿ bezwypadkowy.

05-09-2014, 15:07
amulet
Junior Member

Nie polecam !

Witam,

Probowalem kilka miesiêcy temu kupic auto w kilku ich punktach. Na pierwszy rzut oka bardzo rzeczowi, niektórzy naprawdê pomocni i mili, wrêcz sami znale¼li mi auto, podobno dla mnie najlepsze. Pod gorke zaczelo siê jak przyszlo do umowy i negocjacji - wstepna cena, która mia³a byæ nizsza okazala siê o 2 tysi±ce wyzsza poniewa¿ marza dla pracownika bylaby za mala... . Poza tym dowiedzia³em siê, ze je¶li zostawiê im zadatek (na auto w cenie ok. 35tys chciano ode mnie 1,5tys minimum) to je¶li nie kupie tego auta, caly zadatek przepada na ich korzy¶æ i go nie odzyskam (pierwszy raz siê z czyms takim spotka³em, ale to przebola³em). Nastepnie zadzwoni³em i grzecznie poinformowa³em, ze nie kupie tego auta bo jeszcze nie ogladal go mój mechanik, po czym okaza³o siê, ze zadatek jednak...nie przepadnie, je¶li mechanik cos znajdzie zlego w aucie. No i oczywi¶cie musze ju¿ kupic bo ju¿ pieciu innych klientów czeka, a specjalnie dla mnie auta jeszcze nie wystawiono online. Biorac pod uwagê wszystkie sciemy, odstapilem od zakupu (chocia¿ przez nastêpnych kilka dni do mnie ponownie wydzwaniano). I dziwnym trafem auto tam nadal stoi nie sprzedane...ciekawe..czy kolejni klienci, którzy po mnie na nie czekali tez odst±pili od zakupu czy mo¿e ich w ogole nie by³o?
Hmmm....co my¶licie?

05-10-2014, 19:46
montero
Junior Member

Typowe zagranie wszystkich oszustów z komisów. Chcesz kupiæ auto i nagle jest jeszcze 5 innych chêtnych ha ha dobre. Zasada jest taka nigdy ¿adnych zaliczek ani zadatków jak upatrzymy auto to nie mo¿emy pokazaæ ¿e bardzo na nim nam zale¿y. A najwa¿niejsza rzecz to nigdy nie kupujemy auta sami. Musi byæ z nami kto¶ kto bêdzie na to patrzy³ z boku i ocenia³ auto i sytuacje na ch³odno. My jako kupuj±cy zawsze co¶ przeoczymy.
Najlepiej to omijaæ komisy i kupiæ auto od pierwszego w³a¶ciciela.

05-12-2014, 08:49
Roztocz
Junior Member

Teraz to nie wiem których opinii s³uchaæ, czy tych dobrych czy z³ych ;/

05-12-2014, 15:16
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

Generalnie rzecz bior±c opinie na temat komisów bêd± z³e i musisz siê do tego przyzwyczaiæ. Wiele osób zawiod³o sie na kupnie b±d¼ sprzeda¿y samochodu z komisów,dlatego te¿ ka¿dy polecam og³oszenia prywatne to moim zdaniem ma sens.

10-23-2014, 11:56
sebix
Junior Member

komis

Powiem Ci, ¿e ¶wietne wózki widzia³em ostatnio na placu na Krakowskiej w Warszawie. Naprawdê ³adne auta oni oferuj±. Wszed³em sobie wczoraj na stronkê tego komisu -autoauto.pl, to powiem, ¿e najbardziej to mnie krêci Aston Martin z 2008, który maj± w ofercie. Prawdziwe cacuszko...

11-20-2014, 11:58
Alkomaty
Junior Member

Ja takze przychylam siê do opinii,¿e najlepsz± opcj± jest kupiæ samochód prywatnie do pierwszego w³a¶ciciela kiedy to czarno na bia³ym mamy wszystkie naprawy oraz jego stan. Z tymi sprowadzanymi nigdy tak do koñca nic nie wiadomo.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Samochód - co kupiæ - Zastanawiam sie nad autem w takiej konfiguracji: - auto na 3-4 lata - przebiegi roczne maks 10.000, jazda po miescie - fajnie, gdyby mia³o klime... Forum samochodowe
Czy warto kupiæ nowy samochód? - Od pewnego czasu moja Sz. Ma³¿onka nagabuje mnie ¿eby kupiæ nowy samochód. Dziwne to trochê, ale zwykle to facet chce now± zabawkê. Nasz... Forum samochodowe
jaki samochód kupiæ ? - witam mam takie pytanie potrzebuje kupiæ samochód do 50 tys z³ zastanawiam siê nad wyborem samochodu albo suv (terenowy) lub kombi z... Forum samochodowe
Jaki kupiæ samochód 4 x 4 do 35 tysiêcy ? - Witam i proszê o pomoc w wyborze samochodu z napêdem 4 x 4 o do¶æ du¿ym prze¶wicie. Na dzieñ dzisiejszy je¿d¿ê Seicento stortingiem i... Forum samochodowe
Laik ma kupiæ samochód - Pewnie bêdziecie mieli uzywanie, ale nie znam sie na samochodach zupe³nie. Muszê kupic samochod 5 osobowy ew. nawet 6-osobowy. Prawojazdy bede... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks