Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

08-13-2010, 10:26
A r t i e
Go¶æ

Re: Chip Brabusa do E250CGI 204KM --> 230KM co s±dzicie ?

U¿ytkownik "Maciej Browarczyk" <maciekNOSPAM@NOSPAMwiedzmin.org> napisa³ w wiadomo¶ci news:i40nek$ksg$1@node2.news.atman.pl...

w miarê normalnej je¼dzie wytrzyma 500ty¶ przebiegu..
>
> Pytanie czy projektanci Mercedesa podczas projektowania przewidzieli taki przebieg? Wyzylowany to on zbytnio nie jest. 2.0TFSI w
> Audi S3 to miewa bodaj 280KM. Jak chcesz robic przebiegi 500kkm i miec troche pod

A tak przy okazji to mo¿e s± ju¿ jakie¶ dane dla przebiegów silników TSI/TFSI >=200KM ?
W audi dopiero 2 lata je¼dzi 2-litrowy 211konny TFSI, ale np. ju¿ bardzooo d³ugo w Audi TT je¼dzi 2-litrowy TSI o mocy 200KM. Mo¿e
wiadomo ile on wytrzymywa³ ?

Arek

08-13-2010, 11:13
Maciej Browarczyk
Go¶æ

Re: Chip Brabusa do E250CGI 204KM --> 230KM co s±dzicie ?

A r t i e pisze:

> A tak przy okazji to mo¿e s± ju¿ jakie¶ dane dla przebiegów silników
> TSI/TFSI >=200KM ?
> W audi dopiero 2 lata je¼dzi 2-litrowy 211konny TFSI, ale np. ju¿
> bardzooo d³ugo w Audi TT je¼dzi 2-litrowy TSI o mocy 200KM. Mo¿e wiadomo
> ile on wytrzymywa³ ?

Ciezko powiedziec, wydaje mi sie, ze te furmanki nie klepia duzych
przebiegow, bo taki TT w trasy to chyba srednio wygodne jest, wiec jak
rocznie walnie 20kkm to max.

--
Pozdrawiam,
Maciek

« | »

na Forum Kierowców
thread
Chip tuning - Jaki ma wp³yw na ¿ywotno¶æ silnika? Podobno z silników 1.9 CDTi 150 KM (np Opel Vectra) mo¿na wydusiæ nawet 180 KM a max moment obrotowy... Forum samochodowe
TDI 1.9 chip tuning - Witam, Nabylem ostatnio droga kupna nowego seata toledo III, 1.9 TDI (seat sprzedaje je w atrakcyjnej cenie). Zastanawiam sie nad legalnym... Forum samochodowe
Chip tunning SpeedKit - Czy kto¶ kupowa³/uzywa boxów firmy SpeedKit (www.speedkit.de), maj± do¶æ przystêpn± cenê (149 eur) i satysfakcjonuj±ce mnie "papierowe"... Forum samochodowe
co s±dzicie o kia - Witam Przymierzam siê do kupna Kia Carens z 2004 r. 112KM Co s±dzicie o tych samochodach ? Mam te¿ pytanie do u¿ytkowników tego samochodu.... Forum samochodowe
Nowy Lancer i pytanie o chip tunning diesla. - W³a¶ciwie to mia³em zamiar kupiæ czarnego Peugeota 407, gdy¿ niezwykle mi siê podoba, ale od kiedy zobaczy³em nowego Lancerka, to przebi³... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks