Jak z³odziej bêdzie chcia³ ukra¶æ to i tak ukradnie, mi raz auto sta³o z otwartymi szybami przez ca³± noc pod blokiem i tylko li¶cie do ¶rodka wlecia³y. Widocznie nie trafi³em na kogo¶ kto by chcia³ wtedy kra¶æ, a dodam, ¿e w ¶rodku by³o co zabraæ.
To zawsze mo¿e siê zdarzyæ- widocznie albo mai³e¶ szczê¶cie,albo samochód którym z³odzieje nie byli kompletnie zainteresowani,jedna z tych opcji wchodzi w grê. Bez dobrego alarmu sie jednak nie obejdzie,szczeólnie je¿eli samochód stoi pod blokiem.
Mo¿na te¿ pokusiæ siê o system monitoringu pojazdów GPS,na pewno ju¿ o tym s³yszeli¶cie i mo¿e nawet sami korzystacie. Jaka jest Wasza opinia na jego temat?
To te¿ fakt,czasem o kradzie¿y decyduj± szczegó³y na które równiez musimy zwróciæ uwagê,czy np; s± zamkniête drzwi i czy wyjêli¶my radio,tak aby nie kusiæ z³odzieja.
na szczê¶cie mam gara¿ ale wiele osób w³a¶nie stawia na parkingach. Po tym jak mi wybili szybê i ukradli radio to postanowi³em zainwestowaæ w gara¿. Bo wiadomo ¿e jak raz siê w³amali to przyjd± i drugi ale ju¿ po ca³e auto
Kole¿anka mia³a w swoim Civicu zamontowany taki system antykradzie¿owy [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] i faktycznie do samochodu siê w³amali, ale nie uda³o im siê odjechaæ, chocia¿ szukali, gdzie jest urz±dzenie, które uniemo¿liwia uruchomienie pojazdu.
Ciekaw jestem czy to jest urz±dzenie dedykowane dla Hondy czy jest bardziej uniwersalne... Widzieli¶cie co¶ takiego w innych markach?
Nam ostatnio ukradziona w Gdañsku volkswagen jetta. Jak siê potem okaza³o wystarczy³o by zmieniæ miejsce gniazda. tak by by³ ciê¿ko do odnalezienia i do odpalenia. Masakra z tymi z³odziejem. Jak siê ogl±da filmiki jak kradn± samochody w Niemczech to siê nogi uginaj± na ich nowoczesne technologie z³odziejstwa.
Czym zabezpieczyć obtarty próg? - Trochê za wcze¶nie zacz±³em skrêcaæ, ale my¶la³em, ¿e krawê¿nik jest sporo
ni¿szy. No, nie by³ i obtar³em sobie o róg krawê¿nika...
Czym zabezpieczyæ nadkola - Witam,
ma kto¶ mo¿e jakie¶ do¶wiadczenia w zakresie dobrego
zabezpieczenia nadkola? Niestety w moim wynalazku od lat znany
jest problem...