Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

10-28-2013, 11:31
MarcusXL
Junior Member

Jak z³odziej bêdzie chcia³ ukra¶æ to i tak ukradnie, mi raz auto sta³o z otwartymi szybami przez ca³± noc pod blokiem i tylko li¶cie do ¶rodka wlecia³y. Widocznie nie trafi³em na kogo¶ kto by chcia³ wtedy kra¶æ, a dodam, ¿e w ¶rodku by³o co zabraæ.

10-28-2013, 12:20
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

To zawsze mo¿e siê zdarzyæ- widocznie albo mai³e¶ szczê¶cie,albo samochód którym z³odzieje nie byli kompletnie zainteresowani,jedna z tych opcji wchodzi w grê. Bez dobrego alarmu sie jednak nie obejdzie,szczeólnie je¿eli samochód stoi pod blokiem.

11-05-2013, 22:24
loor
Junior Member

W tych czasach inwestycja w zabezpieczenie auta przed kradzie¿± to konieczno¶æ... Tyle siê s³yszy o tych kradzie¿ach

01-08-2014, 12:40
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

Mo¿na te¿ pokusiæ siê o system monitoringu pojazdów GPS,na pewno ju¿ o tym s³yszeli¶cie i mo¿e nawet sami korzystacie. Jaka jest Wasza opinia na jego temat?

03-26-2014, 08:08
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

To te¿ fakt,czasem o kradzie¿y decyduj± szczegó³y na które równiez musimy zwróciæ uwagê,czy np; s± zamkniête drzwi i czy wyjêli¶my radio,tak aby nie kusiæ z³odzieja.

04-15-2014, 08:09
Mzyk
Junior Member

no s± takie rzeczy, ¿e gdy zapomnisz zamkn±æ to nikt nie ukradnie, a jak chuchasz, dmuchasz, to nasz dobytek znika

04-23-2014, 09:06
Nitol
Junior Member

Musimy wzi±æ pod uwagê, ¿e to wszystko zale¿y od tego gdzie mieszkamy

04-25-2014, 13:00
Bodzio89
Junior Member

na szczê¶cie mam gara¿ ale wiele osób w³a¶nie stawia na parkingach. Po tym jak mi wybili szybê i ukradli radio to postanowi³em zainwestowaæ w gara¿. Bo wiadomo ¿e jak raz siê w³amali to przyjd± i drugi ale ju¿ po ca³e auto

04-30-2014, 18:37
KrzysiekW
Junior Member

Kole¿anka mia³a w swoim Civicu zamontowany taki system antykradzie¿owy [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] i faktycznie do samochodu siê w³amali, ale nie uda³o im siê odjechaæ, chocia¿ szukali, gdzie jest urz±dzenie, które uniemo¿liwia uruchomienie pojazdu.

Ciekaw jestem czy to jest urz±dzenie dedykowane dla Hondy czy jest bardziej uniwersalne... Widzieli¶cie co¶ takiego w innych markach?

05-04-2014, 10:59
jania89
Junior Member

Nam ostatnio ukradziona w Gdañsku volkswagen jetta. Jak siê potem okaza³o wystarczy³o by zmieniæ miejsce gniazda. tak by by³ ciê¿ko do odnalezienia i do odpalenia. Masakra z tymi z³odziejem. Jak siê ogl±da filmiki jak kradn± samochody w Niemczech to siê nogi uginaj± na ich nowoczesne technologie z³odziejstwa.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Czym zabezpieczyć obtarty próg? - Trochê za wcze¶nie zacz±³em skrêcaæ, ale my¶la³em, ¿e krawê¿nik jest sporo ni¿szy. No, nie by³ i obtar³em sobie o róg krawê¿nika... Forum samochodowe
Czy i jak zabezpieczaæ motor przed kradzie¿±? - Czy motocykle pozostawione "na mie¶cie" s± ³akomym k±skiem dla z³odziei? Jak je zabezpieczacie, jakie zabezpieczenia polecacie? MN Forum motocyklistów
Czym zabezpieczyæ nadkola - Witam, ma kto¶ mo¿e jakie¶ do¶wiadczenia w zakresie dobrego zabezpieczenia nadkola? Niestety w moim wynalazku od lat znany jest problem... Forum samochodowe
/£ód¼/ gdzie sprawdziæ samochód Mercedes przed zakupem - mo¿e kto¶ zna jaki¶ dobry warsztat w którym wnikliwie przyjrz± siê egzemplarzowi który bym chcia³ kupiæ? Forum samochodowe
Jak zabezpieczyæ motocykl na bardzo d³ugi postój? - Witam, posiadam dwa motocykle SHL których sprzedawaæ nie zamierzam. Problem w tym ¿e w chwili obecnej nie mam czasu/ kasy na remonty. Jak... Forum motocyklistów

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks