Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

07-16-2009, 12:36
krzysiek82
Go¶æ

Re: Golf III - ile oleju do skrzyni biegow

Bartek pisze:
> co do ilosci to mialem inne informacje wlasnie w tym silniku. natomiast
> samej wymiany podobno sie nie zaleca, chyba ¿e ubytek jest bardzo znaczny
> lub robi sie jej remont.
>

Producent nie zaleca wymiany bo zak³ada, ¿e auto poje¼dzi z 10lat i na
z³om. Olej nale¿y wymieniaæ to jedyna szansa na przed³u¿enie ¿ycia
skrzyni. Olej po 100ty¶ km nie pe³ni ju¿ swojej funkcji jak powinien. W
jakiej¶ ksi±¿ce serwisowej tak¿e wyczyta³em, ¿e wchodzi mniej, jak siê
jednak okaza³o, skrzynia wypi³a 3 litry.

--
krzysiek82

« | »

na Forum Kierowców
thread
GOLF 3 - blokowanie siê skrzyni biegów - Mam problem ze skrzyni± biegów.Po przejechaniu oko³o 180 km, zw³aszcza ostatnich 50 na 5 i z prêdko¶ci± oko³o 120 km/h.Chc±c dokonaæ... Forum samochodowe
wymiana mieszka na dr±¿ku skrzyni biegow [golf IV] - Witam mam przetarty skórzany mieszek pod dr±¿kiem skrzyni biegow i kupilem juz nowy. Problemem jest zdjecie galki na dr±zku zeby wymienic... Forum samochodowe
jak to jest z t± wymian± oleju w manualnej skrzyni biegów ? - Cze¶æ wszystkim, czy jest tu jakakolwiek osoba, która mia³a problem z g³o¶n± prac± skrzyni biegów i po wymianie oleju ta dolegliwo¶æ... Forum samochodowe
Ile oleju kupiæ w celu wymiany w skrzyni biegów? - Ile oleju w litrach nale¿y kupiæ w celu wymiany oleju w skrzyni biegów samochodu Opel Astra I (F) 1,6i 8V 75KM z 1997 r ? Samochód ma d³ugi... Forum samochodowe
mieszek skrzyni biegów - witam; w³a¶nie zosta³em w³a¶cicielem seata toledo tdi rocznik 2000. Mam pro¶be. Szuka³em w necie, ale nie mog³em namierzyæ gdzie mo¿na... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks