Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

03-08-2009, 18:44
Miecio
Go¶æ

Czy opony chroni±ce felgê s± co¶ warte?

Witam,

Chcia³bym kupiæ opony letnie z systemem ochraniaj±cym felgê. Czy to jest
co warte? Czy faktycznie ochroni felgê z opon± o niskim profilu?

Druga sprawa to widzê, ¿e opony takie maj± mniejszy indeks prêdko¶ci.
Przyk³adowo Continental ContiPremiumContact 2 195/50R15 FR wystêpuje
tylko z indeksem prêdko¶ci do 190km/h. Ja potrzebowa³bym taki do 240km/h
(albo przynajmniej 210) Niestety nie widzê nigdzie takiej opony

« | »

na Forum Kierowców
thread
[AC] czy kto¶ odzyskiwa³ pieni±dze za opone i felgê? - Witam. Rozwali³em opone i felgê na dziurze - nie da³o sie j± omin±æ. Pojecha³em dalej, my¶la³em ze nic sie nie sta³o - jednak rantem... Forum samochodowe
Opona 190 na felge 170? - No to sie teraz popisze :-) Chcialem sie dowiedziec czy ktos juz testowal taki "zamiennik"? Nominalnie do mojej RF na tyl powinna isc 170 ale... Forum motocyklistów
Opony Uniroyal RainExpert - warte zakupu? Inne letnie wartepolecenia? - Zima siê skoñczy³a, wiosna w pe³ni... Wypada³oby zmieniæ opony :) Szukam czego¶ taniego i dobrego (jak ka¿dy...) w rozmiarze 175/65 R14... Forum samochodowe
spawac czy kupic uzywana felge? - Witajcie. Mam pytanie na szybko, ale najpierw wstep: pekly mi obie przednie felgi (dlugosc linii pekniecia - max 10 cm, tak blizej srodka).... Forum samochodowe
¦rodki chroni±ce elementy gumowe - Witam U¿ywa kto¶ ¶rodków chroni±cych powierzchnie gumowe? Nie chodzi mi o uszczelki w drzwiach. Te ¶rodki dzia³aj± bardzo krótko i... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks