Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

06-23-2008, 19:45
Pawe³ Sz.
Go¶æ

Po¿yczonym autem za granicê

Witam,

wybieram siê na rodzinne wakacje do Skandynawii, niestety muszê jechaæ
po¿yczonym od rodziny autem (w³asne czeka w warsztacie na czêsci). Czy
poza dowodem rejestracyjnym muszê mieæ jakie¶ inne dokumenty (zgodê
w³a¶ciciela itp.)?

--
Pozdrawiam,
Pawe³

06-24-2008, 05:14
JacekG.
Go¶æ

Re: Po¿yczonym autem za granicê

> wybieram siê na rodzinne wakacje do Skandynawii, niestety muszê jechaæ
> po¿yczonym od rodziny autem (w³asne czeka w warsztacie na czêsci). Czy
> poza dowodem rejestracyjnym muszê mieæ jakie¶ inne dokumenty (zgodê
> w³a¶ciciela itp.)?
>

Zapytaj siê u ubezpieczyciela o do ubezpieczenie. Syn jak jecha³ moim
autkiem to tak zrobi³.
Pozdrawiam.
JacekG.

06-24-2008, 07:43
*piotr'ek*
Go¶æ

> Zapytaj siê u ubezpieczyciela o do ubezpieczenie. Syn jak jecha³ moim

> autkiem to tak zrobi³.

Do ubezpieczenie do czego? Do AC chyba?
Ja kupi³em auto w czerwcu niestety z przyczyn formalnych nie mog³em go zarejestrowaæ na siebie (kredyt na firmê, ale sp³acony, bank 2 miesi±ce za¶wiadczenie wystawia i jeszcze siê myli w adresie itp.) wiêc pojecha³em teoretycznie cudzym autem z cudzym OC na Wêgry i tyle. Potem jeszcze przez pó³ roku nim je¼dzi³em po PL.

*piotr'ek*

06-24-2008, 08:17
JacekG.
Go¶æ

*piotr'ek* pisze:
>> Zapytaj siê u ubezpieczyciela o do ubezpieczenie. Syn jak jecha³ moim
>> autkiem to tak zrobi³.

>
> Do ubezpieczenie do czego? Do AC chyba?
> Ja kupi³em auto w czerwcu niestety z przyczyn formalnych nie mog³em go zarejestrowaæ na siebie (kredyt na firmê, ale sp³acony, bank 2 miesi±ce za¶wiadczenie wystawia i jeszcze siê myli w adresie itp.) wiêc pojecha³em teoretycznie cudzym autem z cudzym OC na Wêgry i tyle. Potem jeszcze przez pó³ roku nim je¼dzi³em po PL.
>
> *piotr'ek*

Tak do AC chodzi³o o assistance.
Pozdrawiam.
JacekG.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Jak wyczuæ w deszczu zbli¿aj±c± siê granicê przyczepno¶ci na zakrêcie? - Próbujê æwiczyæ jazdê w deszczu. Strasznie ciê¿ko mi to idzie. Mam k³opot psychologiczny w zaufaniu oponom na mokrym. Bojê siê, ¿e w... Forum motocyklistów
Asistance na wyjazd za granice - Witajcie W maju szykuje mi siê wyjazd bêdê kr±¿y³ przez dwa tygodnie po ca³ej europie prawie, jadê swoim autem i chcia³bym zapewniæ sobie... Forum samochodowe
Czy mozna za granice jechac na dowodzie tymczasowym? - jak w temacie... juz wiem, ze nie zdaze dostac stalego dowodu... Forum samochodowe
czy mozna jechac za granice na tymczasowym dowodzie rejestracyjnym? - Witam, czy mozna jechac za granice na tymczasowym dowodzie rejestracyjnym? obawaiam siê, ze nie zd±¿e zdobyc sta³ego dowodu.... Forum samochodowe
Ubezpieczenie wyjazdu samochodowego za granice - robil to kiedysPZmot? - Czytalem gdzies kiedys chyba tut na grupie wypowiedzi internautow na temat tego gdzie warto ubezpieczyc samochod w przypadku awarii na wyjezdzie... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks