Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

01-14-2015, 07:05
JuNdak
Junior Member

Co myslicie o kursie bezpiecznej jazdy?

Witam,

mam do Was pytanie dotycz±ce [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]. Wed³ug Was taki kurs bezpiecznej jazdy jest dobrym pomys³em?
Wiem, ¿e ceny paliw znacznie spad³y, ale spalanie w moim samochodzie i tak jest wysokie. Wszystko przez to, ¿e lubiê s³yszeæ jak mój silnik chodzi

01-16-2015, 11:16
rolando
Junior Member

Jak najbardziej. Nauczysz siê bezpieczniej je¼dziæ, a Twój portfel te¿ na tym nie ucierpi ; )

01-21-2015, 12:08
Mark77
Junior Member

Uwa¿am, ¿e takie kursy powinny byæ obowi±zkowe. Dbajmy o bezpieczeñstwo nasze i innych na drogach. Powiedzmy sobie szczerze ilu z nas potrafi siê zachowaæ w nag³ej sytuacji na drodze np wpadniêcie w po¶lizg itp.? Tego powinno siê uczyæ w³a¶nie na obowi±zkowych kursach.

01-22-2015, 18:09
patrykk84
Member

Nie s±dzê ¿eby kurs wychodzenia z po¶lizgu da³ Ci cokolwiek w kryzysowej sytuacji. Jak Ciê porz±dnie obróci na w±skiej drodze to ¿aden kurs odbyty na wielkim placu z mnóstwem miejsca dooko³a nic Ci nie da.

01-23-2015, 09:52
Melchior318Iwara
Junior Member

Mój znajomy ma firmê organizuj±c± takie szkolenia i raz wybra³em siê sprawdziæ swoje umiejêtno¶ci.
Uwa¿a³em siê za niez³ego kierowcê, ale podczas szkolenia wysz³y wszystkie braki.
Po tym do¶wiadczeniu uwa¿am ¿e zajêcia z bezpiecznej jazdy powinny byæ obowi±zkowe podczas kursu na prawo jazdy.

01-24-2015, 18:19
mereczek
Junior Member

Jak kto¶ siê nie czuje pewnie na drodze, to mo¿e sobie siê zapisaæ na taki kurs. Ale czy to jest absolutnie potrzebne? Moim zdaniem nie. Zgadzam siê z opini± powy¿ej, ¿e o zachowaniu w krytycznych sytuacjach raczej decyduje do¶wiadczenie i praktyka, a nie przebyte kursy.

02-17-2015, 19:00
sabniro10
Junior Member

Samemu chêtnie zapisa³bym siê na taki kurs. W Koninie(wlkp) niestety z tego co wiem nie ma takiej mo¿liwo¶ci.

02-19-2015, 05:04
janbracki
Junior Member

Ja te¿ mam w planach zrobiæ taki kurs. Szczególnie interesuje mnie wychodzenie z po¶lizgów.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Kurs "szybkiej / bezpiecznej" jazdy - okolice £ódzkiego? - Witam, mo¿ecie mi poleciæ gdzie w £ódzkim znajdê szko³ê prowadz±c± kursy szybkiej / bezpiecznej jazdy? Chodzi mi o maty po¶lizgowe,... Forum samochodowe
Na kursie pewnie nic nie wspominali... - W dniu 2011-07-27 15:43, AZ pisze: > http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,utknely-w-ogromnej-kaluzy,249901.html > > Smutne jest to, ze tak... Forum samochodowe
Bezpiecznej jazdy w te ¶wiêta - Taki film z kapanii spo³ecznej znalaz³em: http://www.youtube.com/watch?v=Z2mf8DtWWd8 Wojtek Forum samochodowe
Wypadek na kursie kat. A - odszkodowanie? - Witam wszystkich! Pó³tora tygodnia temu, moja dziewczyna podczas 2 godziny kursu upad³a tak niefortunnie, ¿e Honda przygniot³a jej stopê.... Forum motocyklistów
Wywrotka na kursie - Witajcie, W³a¶nie siê dowiedzia³em, ¿e kole¿anka mia³a wywrotkê nakursie. W motocyklu s± jakie¶ tam zniszczenia (nie wiem jakie... Forum motocyklistów

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks