mam do Was pytanie dotycz±ce [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]. Wed³ug Was taki kurs bezpiecznej jazdy jest dobrym pomys³em?
Wiem, ¿e ceny paliw znacznie spad³y, ale spalanie w moim samochodzie i tak jest wysokie. Wszystko przez to, ¿e lubiê s³yszeæ jak mój silnik chodzi
Uwa¿am, ¿e takie kursy powinny byæ obowi±zkowe. Dbajmy o bezpieczeñstwo nasze i innych na drogach. Powiedzmy sobie szczerze ilu z nas potrafi siê zachowaæ w nag³ej sytuacji na drodze np wpadniêcie w po¶lizg itp.? Tego powinno siê uczyæ w³a¶nie na obowi±zkowych kursach.
Nie s±dzê ¿eby kurs wychodzenia z po¶lizgu da³ Ci cokolwiek w kryzysowej sytuacji. Jak Ciê porz±dnie obróci na w±skiej drodze to ¿aden kurs odbyty na wielkim placu z mnóstwem miejsca dooko³a nic Ci nie da.
Mój znajomy ma firmê organizuj±c± takie szkolenia i raz wybra³em siê sprawdziæ swoje umiejêtno¶ci.
Uwa¿a³em siê za niez³ego kierowcê, ale podczas szkolenia wysz³y wszystkie braki.
Po tym do¶wiadczeniu uwa¿am ¿e zajêcia z bezpiecznej jazdy powinny byæ obowi±zkowe podczas kursu na prawo jazdy.
Jak kto¶ siê nie czuje pewnie na drodze, to mo¿e sobie siê zapisaæ na taki kurs. Ale czy to jest absolutnie potrzebne? Moim zdaniem nie. Zgadzam siê z opini± powy¿ej, ¿e o zachowaniu w krytycznych sytuacjach raczej decyduje do¶wiadczenie i praktyka, a nie przebyte kursy.
Na kursie pewnie nic nie wspominali... - W dniu 2011-07-27 15:43, AZ pisze:
> http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,utknely-w-ogromnej-kaluzy,249901.html
>
> Smutne jest to, ze tak...
Forum samochodowe
Bezpiecznej jazdy w te ¶wiêta - Taki film z kapanii spo³ecznej znalaz³em:
http://www.youtube.com/watch?v=Z2mf8DtWWd8
Wojtek
Forum samochodowe
Wypadek na kursie kat. A - odszkodowanie? - Witam wszystkich!
Pó³tora tygodnia temu, moja dziewczyna podczas 2 godziny kursu upad³a
tak niefortunnie, ¿e Honda przygniot³a jej stopê....
Forum motocyklistów
Wywrotka na kursie - Witajcie,
W³a¶nie siê dowiedzia³em, ¿e kole¿anka mia³a wywrotkê nakursie. W
motocyklu s± jakie¶ tam zniszczenia (nie wiem jakie...