Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

09-17-2013, 13:00
Weronika
Junior Member

p³ukanie silnika przy wymianie oleju

Moja znajoma podczas [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] zosta³a namówiona do p³ukania silnika od ¶rodka. Nie wiem czy ja wkrêcono, bo nigdy o tym nie s³ysza³am, ale podobno Poznaniacy s± oszczêdni, a p³ukanie silnika podczas wymiany oleju to standardowe postêpowanie renomowanych serwisów. S³yszeli¶cie o tym ?

09-24-2013, 12:20
Sklepmotonet.eu
Member

Mo¿e podaj o jaki ¶rodek do p³ukania dok³adnie chodzi i wtedy bêdziemy w stanie napisac co¶ wiêcej. Pierwszy raz spotykam siê w³a¶nie z tak± praktyk±,wiêc im wiecej szczegó³ów tym lepiej.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Re: Kolor oleju po wymianie - On 2010-04-19, megrims@interia.pl <megrims-NOSPAM@interia.pl> wrote: > Witam. > Czy po wymianie oleju w ASO w silniku BMW535d (wg faktury 9... Forum samochodowe
Problemy po wymianie oleju. - Witam Od 3 lat przy wymianie oleju zalewalem Zafire 2.0 DTI syntetykiem Mobilem 1 0W40 Tturbo Diesel. Zafirka brala jakies 1l oleju na 15kkm... Forum samochodowe
[tech] Docieranie silnika po wymianie tÅ‚oka - Witam wymieniÅ‚em tÅ‚ok i Å‚aÅ„cuch rozrzÄ…du (profilaktycznie bo miaÅ‚em już wszystko na wierzchu) cylinder w stanie... Forum motocyklistów
Wymiana oleju przed/po wymianie paska rozrz±du? - Czy olej silnikowy wymieniæ lepiej po wymienie paska rozrz±dku czy nie ma to ¿adnego znaczenia? (Silnik 2.5TDi D5252T) Pzdr, Miki Forum samochodowe
Po wymianie rozrzadu / oleju... - Szczegolnie czuc to na 2 biegu, generalnie im wiekszy bieg tym bardziej muli, mam tu na mysli straszne przerywanie w czasie jazdy, nigdy tego nie... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks