Witam.Posiadam autko Fiat Brava 1,2 16V.Mam lekko uszkodzon± z³±czke rury od kolektora wydechowego,jest w niej ma³a niedu¿a dziurka,d³uba³em tam palcem ale ciêzko wyczuæ napewno jest lekko poszarpana w miejscu uszkodzenia Przedstawiam na wszelki wypadek fotkê znalezion± w necie [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] .Rozmawia³em z koleg± który siê zna troche na mechanice powiedzia³ ¿e je¿eli to nie jest duze uszkodzenie to nic sie nie stanie jak zrobie te kilkanascie km.Jakie jest wasze zdanie na ten temat.Moje pytanie brzmi czy uda siê j± jak±¶ za³ataæ,czy trzeba wymieniaæ ca³y element ten z tego linku,oraz czy mogê z tak± usterkê poruszaæ siê jaki¶ czas gdy¿ nie mam czasu udaæ siê do mechanika???? Z góry dziêki za odpowied¼ dla fachowców Pozdrawiam
odpowied¼ na Twoje pytanie jest bardzo prosta: mo¿esz je¼dzic z takim uszkodzeniem,ale pamietaj ze im wiecej zrobisz km tym bardziej z³±czka bedzie sie zu¿ywac a¿ w koñcu ca³kowicie pêknie i bêdziesz musi±³ wymieniac wiêcej elementów. Radzi³bym zrobic zl±czkê jak najszybciej.
MotoCom
«
|
»
na Forum Kierowców
thread
szlifowanie plaszczyzny kolektora ssacego - Witam,
Czy praktukuje sie szlifowanie plaszczyzny styku kolektora ssacego z
kolektorem rozdzielajacym? Pytam bo kupilem uzywany kolektor, ktory...
Forum samochodowe
Czyszczenie kolektora - Camel wydusi³ z siebie te s³owy:
> Witam
>
> Auto to Astra II 1.7 DTI z 2000 roku. Ile moze kosztowac czyszczenie
> takiego ustrojstwa jak...
Forum samochodowe
Rura aluminiowa kolektor -> wlot powietrza - Witajcie, jak takie cos siê nazywa? To jest rura która podaje ciep³e
powietrze z nad kolektora do filtra powietrza (renault megane ,97, 1,4),...
Forum samochodowe
rurki kolektora w Escorcie - Czy pomoze mi ktos w zidentyfikowaniu cienkich rurek (fi 5) w kolektorze
ssacym w Escorcie 1,6 16V?
1) serwo
2) regulator cisnienia
3)...
Forum samochodowe
{TECH] rura zmienia kolor - Witka,
Zauwazylem, ze w moim dragstarze rura wychodzaca z pierwszego cylindra
(ta rura sie pewnie jakos nazywa ;) ) w poczatkowym jej...