Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

02-19-2013, 07:32
bizon13
Junior Member

407sw 1.6 hdi Czy warto?

witam. mam okazjê zakupiæ w/w auto z 2005 roku w praktycznie pelnym wyposazeniu (oprocz skory, navi, xenonow i parktronika) auto ma wszystko (abs, esp, 4el szyby, el skladane lusterka klimatronik x2, czujniki zmierzchu, deszczu i wiele, wiele innych). Auto jest od znajomego i moge je kupiæ w dobrej cenie. Przebieg to ok. 180 tys i raczej nie jest krêcony bo on jest drugim w³ascicielm od kilku lat i malo jezdzi tym autem. Teraz moje pytania. Jakie ogólnie s± wasze opinie na temat 407sw? Czy auto faktycznie sie psuje? Czy 1.6hdi to dobry silnik w tym aucie? wiem, ze 2.0 jest lepszy ale pytam o 1.6. Co ile wymiana dwumasa itp? Co ile trzeba uzupelniac FAP i jaki to jest koszt? ewentualnie ile kosztuje eliminacja FAPU ? I na ile wyceniliby¶cie autko, które opisalem ?
Pozdrawiam

02-27-2013, 18:10
pimpurdan
Senior Member

Bardzo to fajne auto, tylko trzeba dok³adnie sprawdziæ uk³ad napêdowy - razem z DPF, wtryskami i turbo. Ka¿da usterka powy¿szego elementu to niestety duu¿a kasa, wiêc nie bêdzie to op³acalne.

02-27-2013, 18:58
Hq-Aero-Dynamic_pl
Senior Member

Z tego co piszesz,wynika ¿e z samochodem wszystko jest w porz±dku,jednak czêsto bywa tak,¿e po jakim¶ czasie zaczynaj± dopiero wychodziæ pewne ukryte "Wady",wobec czego proponujê sprawdziæ wszystko dok³adnie na stacji diagnostycznej lub nawet w serwisie ASO.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Pug 407SW 2.0HDi - jaką maks przyczepę może ciągać? - Krzysiek Niemkiewicz" <" wrote: > W dniu 2011-01-05 15:16, Marek P. pisze: > >> Dla kategorii B >> Je?li ma B+E to nie koniecznie > > Mam tylko... Forum samochodowe
C6 - czy warto? - W dniu 2010-10-27 19:46, Ryszard Srokosz pisze: >> Jakie są typowe "niebezpieczeństwa" związane z tym modelem? > > W znanym mi... Forum samochodowe
Auta z francji - 407SW - Witam. Mam ochotê na Peugeota 407 kombi, ogladam sobie aledrogo i widze bardzo duzo aut z Francji. Czy nadal z Francji sprowadza siê... Forum samochodowe
407sw 1.6Hdi - opinie - Witam Ma ktos z Was informacje nt tego silnika? 1.6hdi w modelu 407sw? Jak to sie sprawuje, jaka awaryjnosc? Forum samochodowe
407sw 1.6Hdi - opinie - Dnia Sun, 07 Sep 2008 17:45:46 +0200, Reseller napisa³(a): > Sam chcia³em 307 SW 100kW, ale niestety muszê siê zadowoliæ wersj± 79kW, > bo... Forum motoryzacyjne

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks