Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

10-30-2014, 05:08
rymaszevsky
Junior Member

Pomoc

Witam!
Jestem typowym ,,¶wierzakiem" poniewa¿ zda³em prawo jazdy w tym miesi±cu .. Pisze tutaj z pro¶b± o pomoc w jednej sprawie, nie mog³em znale¼æ tej odpowiedzi w ¿adnej ksi±¿ce ani programie do nauki jazdy pomimo ¿e taki w±tek powinien byæ, mianowicie .. Co ile powinienem wymieniaæ olej w silniku ? Taka wymiana mo¿e byæ przeprowadzona samemu ? Co ile sprawdzaæ poziom, by dolaæ w potrzebie ? Co z ko³ami ? Co ile sprawdzaæ ci¶nienie? Co ile zagl±daæ pod maskê samochodu? Nie wiem, mo¿liwe ¿e ró¿ni siê czêstotliwo¶æ od tego czy benzyna/diesel, wiêc do¶wiadczone osoby prosi³bym o napisanie dla obu opcji. Po prostu chcia³bym dbaæ o samochód bez siedzenia pod mask± dzieñ w dzieñ a jednocze¶nie wiedzieæ, ¿e wszystko jest tak jak byæ powinno.
A, ostatnie pytanie, co wed³ug Was powinien mieæ ka¿dy kierowca w baga¿niku ? Zapasowe ¿arówki ? Bezpieczniki? Piszcie

10-30-2014, 12:56
waldus
Junior Member

co do oleju to co rok albo 10k

11-03-2014, 10:55
jagodzianka
Junior Member

Ja poradzi³abym Ci zaaplikowaæ sobie w telefonie taka stronkê "naprawauto24" dziêki której zawsze wyszukasz dobry, najbli¿szy warsztat samochodowy.
Zw³aszcza je¶li posiadasz starszy samochód i nie do koñca siê znasz na wszystkim- tak jak Ja :-)

11-06-2014, 13:54
CSturboserwis.pl
Member

Z do¶wiadczenia zalecam wymianê co 10 ty¶ km wraz z filtrem oleju i wszystko bêdzie w porz±dku,nie ma sensu je¼dziæ ju¿ koñcówce,zarówno w przypadku diesla jak i benzyny.

« | »

na Forum Kierowców
thread
Pomoc - W dniu 2012-07-27 23:10, Szymon Machel pisze: > Wyci±gasz za daleko id±ce wnioski. Teraz, ¿eby zdaæ maturê wystarczy > umiejêtno¶æ... Forum motocyklistów
pro¶ba o pomoc - Jacotnapisal > ulara <urszulas75@_NOSPAM_wp.pl> wrote: >>...przepraszam ¿e zawracam wam g³owe i nie mo¿ecie >>sobie pisac o motorach..juz... Forum motocyklistów
Pro¶ba o pomoc - http://www.fundacja.motocykle.pl/?p=117 ZWRACAM SIÊ Z UPRZEJM¡ PRO¦B¡ O POMOC W ZAKUPIE LEKÓW 26.03.2010 ULEG£EM WYPADKOWI... Forum motocyklistów
Re: Pomoc w UK - Karina Wykanapisal >> Jesli ma ktos jakies pytania zwiazane z moto w UK tzn.ceny moto,ceny >> ubiorow lub inne moge pomoc.Przebywam obecnie w UK.... Forum motocyklistów
pro¶ba o pomoc - Witam Bardzo proszê o pomoc :) biorê udzia³ w konkursie ... aby pomóc wystarczy jedno klikniêcie... http://www.bigbox.kfc.pl/doladuj i... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks