Wiem, ¿e tak naprawdê nie ma 100% skutecznych zabezpieczeñ. Jednak zawsze mo¿na utrudniæ pracê z³odziejowi. Mo¿e przez dodatkow± minutê akurat co¶ go sp³oszy. Poza tym dziêki dodatkowemu patentowi fury nie gwizdnie byle gnojek. Mniejsze prawdopodobieñstwo, ¿e trafi siê akurat fachowiec (tym bardziej, ¿e nie mam superdrogiego auta).
W necie mo¿na znale¼æ sporo informacji na ten temat. Tutaj np. jest przekrój [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] . Znacie jakie¶ inne sposoby? G³ównie interesuj± mnie niestandardowe zabezpieczenia, co¶ co z³odzieja zaskoczy.
Problem rzeczywi¶cie jest dosyæ rozleg³y. Ja osobi¶cie polecam zamontowanie nadajnika GPS (tzw. lokalizatora), czyta³em ¿e ludzie sobie chwal±. Czêsto jest ponoæ ostatnio montowany przez firmy ¶wiadcz±ce us³ugi profesjonalnego [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]
A jak wygl±da sprawa z wykrywaniem takich nadajników? Czy z³odziej potrafi go znale¼æ i wymontowaæ (tj. wiem, ¿e potrafi, je¶li ma narzêdzia i umiejêtno¶ci, ale chodzi mi o to, czy jest to realne zadanie, czy trzeba by trafiæ na Jamesa Bonda z tysi±cem elektronicznych gad¿etów )
Moim zdaniem uszkodzenie [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ] nie jest takie latwe. Ja mam to urzadzenie i gdy dzieje sie cos z autem dostaje smsa wiêc s±dzê ze zdazylabym zareagowac
Monitoring GPS to jedno z lepszych zabezpieczeñ naszego samochodu w obecnym czasie,my¶lê ¿e warto siê nad nim zastanowiæ. druga opcja to gara¿owanie auta plus oczywi¶cie alarm.
Przed kradzie¿± to chyba nie ma skutecznego zabezpieczenia, ale pomocny w z³apaniu z³odzieja mo¿e byæ taki lokalizator samochodowy [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]
coraz wiêcej osób w³a¶nie wk³ada monitoring do pojazdów. jest to dobra sprawa. coraz wiêcej kierowców sie na to decyduje a pomys³ przyszed³ chyba z Rosji
100% sposobu nie ma - ja w swoim seicento mam blokadê skrzyni biegów, ale nie wiem na ile siê to zda. U mnie o tyle dobrze, ¿e auto jest warte góra te kilka tysiêcy, a nie 60 czysto - straciæ takie auto to dopiero musi byæ bolesne.
Czym zabezpieczyć obtarty próg? - Trochê za wcze¶nie zacz±³em skrêcaæ, ale my¶la³em, ¿e krawê¿nik jest sporo
ni¿szy. No, nie by³ i obtar³em sobie o róg krawê¿nika...
Czym zabezpieczyæ nadkola - Witam,
ma kto¶ mo¿e jakie¶ do¶wiadczenia w zakresie dobrego
zabezpieczenia nadkola? Niestety w moim wynalazku od lat znany
jest problem...