Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum motocyklistów >

• Motocykl 125 do 5 tys
    Cze¶æ, Co by¶cie poradzili? Chcê kupiæ motocykl do 125 pojemno¶ci, ale nie chcê p³aciæ...
  • Gdzie dobry serwis motocyklowy w Wawie?
    hej Szukam dobrego i TANIEGO serwisu motocyklowego w po³udniowo-wschodniej czê¶ci...
  • odzie¿ motocyklowa
    Witam. Znacie jakie¶ dobre sklepy z odzie¿± i akcesoriami motocyklowymi? W Internecie jest du¿o...
  • Instrukcja.
    Witam.Szukam instrukcji i serwisówki po polsku Yamaha Drag Star 650.Mo¿e kto¶ móg³by...

05-07-2010, 21:15
Koczis
Go¶æ

Smarowanie piasty?

Witam.

Sorki jesli bylo, ale w starociach nie znalazlem, a google podaje info tylko dla
rowerkow. Chcialem zapytac, czym nalezy smarowac piasty i lozyska tylnego kola?
Czy smarem do lozysk(jaki polecacie), czy lepiej smarem grafitowym, czy jeszcze
czyms innym?
Pytam, bo chcialbym wymienic smar(jest to bardzo latwe), ale nie chcialbym
przesmaroac czyms co da odwrotny efekt.
P.S. czy mozecie mi wytlumaczyc czemu w nowych moto, jak sa podniesione na
centralke, to na biegu jalowym kreci sie tylne kolo? Czy to jakosc smaru w
skrzyni(bardziej gesty), czy wlasnie przesmarowanie piasty?

Dzieki i Pozdro
Koczis
R1

--
Wys³ano z serwisu OnetNiusy: [Tylko zarejestrowani u¿ytkownicy widz± linki. ]

« | »

na Forum Kierowców
thread
Smarowanie £añcucha - Witam, Krótkie pytanie pocz±tkuj±cego. Czym smarujecie swoje ³añcuchy i jak czêsto?. -- Pozdrawiam, Rudy Suzuki SV 650 N `01 Forum motocyklistów
Smarowanie ³añcucha - Witam, Takie mam pytanie - jak s±dzicie, czy mo¿na smarowaæ ³añcuch towotem maszynowym (X-ringowy)? Ostatnio skoñczy³ mi siê spray,... Forum motocyklistów
smarowanie ¶rub do kó³? - Witam Zastanawiam siê, czy powinno siê smarowaæ ¶ruby mocuj±ce ko³a. S³ysza³em sprzeczne opinie, wiêkszo¶æ pytanych przeze mnie osób... Forum samochodowe
Re: Bicie boczne piasty a lozysko kola - > Tak wiec z mojej "przygody" widze, ze jesli wibracje na kierownicy nie > ustaja po wywazeniu kol, to warto sprawdzic bicie boczne tarcz >... Forum samochodowe
Bicie boczne piasty a lozysko kola - Witam, Mam problem - po odebraniu auta z warsztatu po wymianie tarcz hamulcowych mam klopot z wibracjami kierownicy. Kola byly wywazone,... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks