Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum motocyklistów >

• Motocykl 125 do 5 tys
    Cze¶æ, Co by¶cie poradzili? Chcê kupiæ motocykl do 125 pojemno¶ci, ale nie chcê p³aciæ...
  • Gdzie dobry serwis motocyklowy w Wawie?
    hej Szukam dobrego i TANIEGO serwisu motocyklowego w po³udniowo-wschodniej czê¶ci...
  • odzie¿ motocyklowa
    Witam. Znacie jakie¶ dobre sklepy z odzie¿± i akcesoriami motocyklowymi? W Internecie jest du¿o...
  • Instrukcja.
    Witam.Szukam instrukcji i serwisówki po polsku Yamaha Drag Star 650.Mo¿e kto¶ móg³by...

06-05-2009, 09:55
Andy77
Go¶æ

Przyciemniane szyby w kaskach - aspekt prawny ?

Witam,

Jako ¿e jestem g³ównie czytaczem, wypada³oby siê przywitaæ. Moto mam od
kwietnia, je¿d¿ê w Warszawie, g³ównie praca/dom jako sposób na nasze piêkne
korki.

Jak po³owa motonitów na mie¶cie mam Shoei'a. No i teraz chcia³em kupiæ
sobie przyciemnian± szybkê. Jako ¿e u nas drogo, zacz±³em szukaæ na Ebay'u.
Siê okaza³o ¿e wszyscy retailerzy Shoei'a wyra¼nie ostrzegaj± ¿e
przyciemniane szyby nie s± "road legal" w UK czyli ¿e niby tylko offroad
itp. Czy wiêc zak³ada siê ¿e je¿eli motocyklista uczestniczy³ w wypadku a
mia³ za³o¿on± ciemn± szybê to z góry jego wina ? jak siê ma do tego prawo
polskie ? kodeks drogowy co¶ o tym mówi ? czy mo¿e u nas jest pe³na
"samowolka" ?

ciekawostk± jest fakt, ¿e np. szyba "dark tinted" jest nielegalna, ale ju¿
"light tinted" jest OK. Hm.

Pozdrawiam,
---
Andy77
-= GG#: 4038722
-= GSR

« | »

na Forum Kierowców
thread
Re: Pirat drogowy TVN Turbo - przyciemniane szyby - Marcin N pisze: > A gdzie jaki¶ miernik? To jest miernik probabilistyczny. Policjant zak³ada siê z posiadaczem pojazdu, ¿e pojazd nie... Forum samochodowe
Re: Pirat drogowy TVN Turbo - przyciemniane szyby - U¿ytkownik "M1SLQ" <mbierwia@w_domenie_o2.pl> napisa³ w wiadomo¶ci grup dyskusyjnych:4bf90e91$0$17092$65785112@news.neostrada.pl... >>... Forum samochodowe
Re: Pirat drogowy TVN Turbo - przyciemniane szyby - "Arek" <a.r.e.k.m.x@g.a.z.e.t.a.pl> wrote in message news:htbrq1$vmd$1@news.onet.pl... >> "Jacek" <maps@google.pl> wrote in message >>... Forum samochodowe
Re: Pirat drogowy TVN Turbo - przyciemniane szyby - > A czasem nie trzeba miernika - 70% to jest "lekko szara" a widzisz cos > "prawie czarne". Kierujesz na badania i tyle. Swoja droga, to czasem,... Forum samochodowe
Pomiar prêdko¶ci oddalaj±cego siê pojazdu - aspekt prawny - Co¶ mi siê ko³acze po g³owie, ¿e dopiero nowa ustawa (ta o stworzeniu centrum monitoringu, czy jak j± tam nazwali) wprowadzi mo¿liwo¶æ... Forum samochodowe

Statystyki forum
W±tków:
Partnerzy
vBSkinworks