![]() |
amortyzator skrêtu
witam
jako ze dzisiaj dwa razy z³apa³em shimmy ( oba razy przy dynamicznym przyspieszaniu poprzez poprzeczne nierównosci) zaczo³em sie rozgladac za jakims amortyzatorem skrêtu. czy moze mi ktos z was powiedziec czy taki sie nada: do suzuki gsxr 750 srad 96? i do czego to montowac??? bo ze do jednej ruzy zawieszenia to jasne ale gdzie "drugi koniec"? proszê o pomoc bo nie mia³em z tym nigdy do czynienia. -- Jesli Boga nie ma (co daj Bóg) - to dzieki Bogu! Ale je¶li Bóg jest (co nie daj Bo¿e) -to niech nas rêka Boska broni!!! |
Re: amortyzator skrêtu
FanTomas pisze:
> witam > jako ze dzisiaj dwa razy z³apa³em shimmy ( oba razy przy dynamicznym > przyspieszaniu poprzez poprzeczne nierównosci) zaczo³em sie rozgladac za > jakims amortyzatorem skrêtu. > czy moze mi ktos z was powiedziec czy taki sie nada: > > do suzuki gsxr 750 srad 96? > i do czego to montowac??? > bo ze do jednej ruzy zawieszenia to jasne ale gdzie "drugi koniec"? > proszê o pomoc bo nie mia³em z tym nigdy do czynienia. > > Po pierwsze ten z Allegro cieknie. Moze to zrobisz a moze nie. Po drugie uniwersalnosc nie istnieje. Z jednej strony rury w USD maja rozna srednice, z drugiej dedykowane amory maja rozne systemy mocowania do ramy. Czesto wykorzystuje sie do tego uchwyty stelaza owiewki. Chyba ze masz frezarke CNC i umiesz wyfrezowac sobie z alu ladny uchwyt ktory nie bedze przeszkadzac ani niczego nie uszkodzi podczas uzytkowania amora. A co do shimmy to najpierw sprawdz lozyska w glowce a potem kombinuj z amorem. Czesto to wlasnie zly stan lozysk powoduje trzepotanie kierownikiem. Nie mowie o nowych wscieklych sportowcach. Te maja tak zjebana geometrie ze bez amora skretu nie dalo by sie nimi jezdzic :) -- Kuczu LOUD PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C |
Ja tez od wczoraj powaznie zastanawiam sie czy taki wynalazek jest
potrzebny przy moim FZ6 N Ciekawe jest to ze w katalagu Hyperpro nie ma dedykowanego modelu dla FZ6 - czym moze to byæ spowodowane (przyk³adowo dla R6 juz mamy taki wynalzek i dla FZ1 te¿ mamy) kroliczy |
> Po pierwsze ten z Allegro cieknie. Moze to zrobisz a moze nie. Po drugie > uniwersalnosc nie istnieje. Z jednej strony rury w USD maja rozna > srednice, z drugiej dedykowane amory maja rozne systemy mocowania do ramy. > Czesto wykorzystuje sie do tego uchwyty stelaza owiewki. Chyba ze masz > frezarke CNC i umiesz wyfrezowac sobie z alu ladny uchwyt ktory nie bedze > przeszkadzac ani niczego nie uszkodzi podczas uzytkowania amora. > > A co do shimmy to najpierw sprawdz lozyska w glowce a potem kombinuj z > amorem. Czesto to wlasnie zly stan lozysk powoduje trzepotanie > kierownikiem. Nie mowie o nowych wscieklych sportowcach. Te maja tak > zjebana geometrie ze bez amora skretu nie dalo by sie nimi jezdzic :) to jest amerykancki wynalazek? gosc mi napisa³ ze jezdzi³ z tym w cbr900rr, potem w r1'98 a potem cbr 954. ³ozyska w g³owce ramy sprawdza³em (podwiesi³em sprzêta w powietrze i dok³adnie obada³em co i jak (luzów nie mam, w pozycji "na wprost" tez nie zaskakuje , chodz± plynnie)). zdarzy³o mi sie to dok³adnie dwa razy wczoraj w takiej samej sytuacji: mocne przyspieszanie na pofalowanej poprzecznie nawierzchni(a dok³adniej start ze swiate³ poprzez drogê na ktorej tiry troche kolein zrobi³y). zapytam wiec inaczej: moze mi ktos pomoc w dopasowaniu jakiegos niedrogiego amorka skrêtu do gsx-r 750 rocznik 96 (jedyny srad bez amorka) liczy sie dla mnie kazdy grosz bo musze poza amorem kupic opony, i wydac kase na wakacje:) pozdro |
U¿ytkownik "FanTomas" <.pl> napisa³ w wiadomoœci news:g4a7vn$65k$.pl... > > >> Po pierwsze ten z Allegro cieknie. Moze to zrobisz a moze nie. Po drugie >> uniwersalnosc nie istnieje. Z jednej strony rury w USD maja rozna >> srednice, z drugiej dedykowane amory maja rozne systemy mocowania do >> ramy. Czesto wykorzystuje sie do tego uchwyty stelaza owiewki. Chyba ze >> masz frezarke CNC i umiesz wyfrezowac sobie z alu ladny uchwyt ktory nie >> bedze przeszkadzac ani niczego nie uszkodzi podczas uzytkowania amora. >> >> A co do shimmy to najpierw sprawdz lozyska w glowce a potem kombinuj z >> amorem. Czesto to wlasnie zly stan lozysk powoduje trzepotanie >> kierownikiem. Nie mowie o nowych wscieklych sportowcach. Te maja tak >> zjebana geometrie ze bez amora skretu nie dalo by sie nimi jezdzic :) > > to jest amerykancki wynalazek? > gosc mi napisa³ ze jezdzi³ z tym w cbr900rr, potem w r1'98 a potem cbr > 954. > ³ozyska w g³owce ramy sprawdza³em (podwiesi³em sprzêta w powietrze i > dok³adnie obada³em co i jak (luzów nie mam, w pozycji "na wprost" tez nie > zaskakuje , chodz± plynnie)). > zdarzy³o mi sie to dok³adnie dwa razy wczoraj w takiej samej sytuacji: > mocne przyspieszanie na pofalowanej poprzecznie nawierzchni(a dok³adniej > start ze swiate³ poprzez drogê na ktorej tiry troche kolein zrobi³y). > > zapytam wiec inaczej: > moze mi ktos pomoc w dopasowaniu jakiegos niedrogiego amorka skrêtu do > gsx-r 750 rocznik 96 (jedyny srad bez amorka) > liczy sie dla mnie kazdy grosz bo musze poza amorem kupic opony, i wydac > kase na wakacje:) kup seryjny z gsx-r mialem w 600 k3, w 1000 k4, mam w tl1000r, nie wiem co to shimmy Adas |