![]() |
na wolnych obrotach i luzie maluch ga¶nie...
Witam,
nagle w maluchu zaczelo dlawic silnik, pozniej zaczal gasnac na niskich obrotach oraz na luzie... sprawdzone filtry, sprawdzona pompa paliwa, wszystko ok. maluch to elegant. co moze sie dziac, gdzie szukac problemu, bo juz nie mam pomyslow... PS: nauczony doswiadczeniem - grupowiczom ktorzy wejda napisac tylko, ze maluch to nie samochod, odrazu odpowiadam: dziekuje za pomoc! Pozdrawiam, ja |
Re: na wolnych obrotach i luzie maluch gasnie...
Uzytkownik "PiotReK" <> napisal w wiadomosci news:... > Witam, > nagle w maluchu zaczelo dlawic silnik, pozniej zaczal gasnac na > niskich obrotach oraz na luzie... sprawdzone filtry, sprawdzona pompa > paliwa, wszystko ok. maluch to elegant. > co moze sie dziac, gdzie szukac problemu, bo juz nie mam pomyslow... sprawdz droznosc dyszy paliwa biegu jalowego, a moze mycie calego gaznika juz jest wskazane |
Re: na wolnych obrotach i luzie maluch ga¶nie...
PiotReK pisze:
> Witam, > nagle w maluchu zaczelo dlawic silnik, pozniej zaczal gasnac na > niskich obrotach oraz na luzie... sprawdzone filtry, sprawdzona pompa > paliwa, wszystko ok. maluch to elegant. > co moze sie dziac, gdzie szukac problemu, bo juz nie mam pomyslow... Sprawd¼ dyszê biegu ja³owego, czy siê nie zatka³a. No i ¶wiece, czy fajki siê nie zsunê³y, albo czy siê ¶wiece nie zasyfi³y. -- Sendilkelm ---------------------------------------------------------------- "Wiatr pie¶ci zwyciêzców, a woda li¿e im stopy" - wódz Mg³atuluj |
>> Sprawd¼ dyszê biegu ja³owego, czy siê nie zatka³a.
>> sprawdz droznosc dyszy paliwa biegu jalowego Wow, cóz za zgodno¶æ:) |
PiotReK wrote:
> nagle w maluchu zaczelo dlawic silnik, pozniej zaczal gasnac na > niskich obrotach oraz na luzie... sprawdzone filtry, sprawdzona pompa > paliwa, wszystko ok. maluch to elegant. > co moze sie dziac, gdzie szukac problemu, bo juz nie mam pomyslow... Sprawd¼ kabel id±cy do elektrozaworu w ga¼niku. -- pozdrawiam |
mireka pisze:
> PiotReK wrote: >> nagle w maluchu zaczelo dlawic silnik, pozniej zaczal gasnac na >> niskich obrotach oraz na luzie... sprawdzone filtry, sprawdzona pompa >> paliwa, wszystko ok. maluch to elegant. >> co moze sie dziac, gdzie szukac problemu, bo juz nie mam pomyslow... > > Sprawd¼ kabel id±cy do elektrozaworu w ga¼niku. > Czy ten maluch ma katalizator? W tych z katalizatorami zmieniono dzia³anie elektrozaworu w celu ochrony katalizatora. |
Uzytkownik "PiotReK" <> napisal w wiadomosci news:... > Witam, > nagle w maluchu zaczelo dlawic silnik, pozniej zaczal gasnac na > niskich obrotach oraz na luzie... sprawdzone filtry, sprawdzona pompa > paliwa, wszystko ok. maluch to elegant. > co moze sie dziac, gdzie szukac problemu, bo juz nie mam pomyslow... 1. Dysza wolnych obrotów. Wykrecic, przedmuchac, jak jest to sprawdzic kabelek. 2. Jak dodatkowo nie ma mocy czyli gasnie na wolnych ale sie wkreca na obroty z tym, ze pod obciazeniem (ruszanie) gasnie to znaczy, ze nie styka taki maly przewód od kondensatora przy aparacie zaplonowym albo padl kondensator. Odkrecic kabelek, przeczyscic styki lub wymienic calosc. Koszt jakies 4 PLN:) |
SET pisze:
> Uzytkownik "PiotReK" <> napisal w wiadomosci > news:... >> Witam, >> nagle w maluchu zaczelo dlawic silnik, pozniej zaczal gasnac na >> niskich obrotach oraz na luzie... sprawdzone filtry, sprawdzona pompa >> paliwa, wszystko ok. maluch to elegant. >> co moze sie dziac, gdzie szukac problemu, bo juz nie mam pomyslow... > > > 1. Dysza wolnych obrotów. Wykrecic, przedmuchac, jak jest to sprawdzic > kabelek. > 2. Jak dodatkowo nie ma mocy czyli gasnie na wolnych ale sie wkreca na > obroty z tym, ze pod obciazeniem (ruszanie) gasnie to znaczy, ze nie styka > taki maly przewód od kondensatora przy aparacie zaplonowym albo padl > kondensator. Odkrecic kabelek, przeczyscic styki lub wymienic calosc. Koszt > jakies 4 PLN:) > > > Mia³em kiedy¶ taki numer, ¿e kamyk utr±ci³ nadlew na kole zamachowym (pasowym) wspó³pracuj±cy z hallotronem (?). Na wiêkszych obrotach indukcja by³a wystarczaj±ca i silnik pracowa³ równo, ale na ma³ych gas³. |