![]() |
Re: Nolan N103 - ha³as
On Mon, 17 Aug 2009 11:09:50 +0200, Bartek <>
wrote: [...] > W ostatnim bodajze Motocyklu znalazlem reklame kaskow Scorpion. > > > Ciekawy patent w nich zastosowano. Pompowany kolnierz i poduszki > policzkowe. [...] > Nie wiem tylko jak z jakoscia kaskow. Niby TUV i atest CE maja... Ale tylko w niektórych, EXO-1000 ma pompowane poduszki policzkowe a EXO-700 czy EXO-400 ju¿ nie. Na webbikeworld.com nie¼le je oceniaj± ogólnie. A ja to bym chêtnie sobie EXO-700 Neon sprawi³. :-) Leslie -- Leszek 'Leslie' Karlik |
> > W ostatnim bodajze Motocyklu znalazlem reklame kaskow Scorpion.
> > > > > > Ciekawy patent w nich zastosowano. Pompowany kolnierz i poduszki > > policzkowe. > [...] > > Nie wiem tylko jak z jakoscia kaskow. Niby TUV i atest CE maja... > > Ale tylko w niektórych, EXO-1000 ma pompowane poduszki policzkowe > a EXO-700 czy EXO-400 ju¿ nie. Na webbikeworld.com nie¼le je oceniaj± > ogólnie. A ja to bym chêtnie sobie EXO-700 Neon sprawi³. :-) > > Leslie No tak. Tylko tysi±czek siê pompuje. Ale tez jest OK. Jutro podjade do sklepu i obmacam. Zdam relacjê. B. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
U¿ytkownik "Leszek Karlik" napisa³ w wiadomo¶ci
news:op.uysuxutcbkkx24@attitudeadjuste... > Ale tylko w niektórych, EXO-1000 ma pompowane poduszki policzkowe > a EXO-700 czy EXO-400 ju¿ nie. Na webbikeworld.com nie¼le je > oceniaj± > ogólnie. A ja to bym chêtnie sobie EXO-700 Neon sprawi³. :-) Chyba do zamiatania. (: -- Jasio vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. FAQ: |
> Jutro rozpoczynam procedure zakupu stoperow (w zasadzie filtrow) Otorii.
> W Warszawie na ul. Wareckiej w CTS (Centrum Terapii Sluchu) pobieraja > wycisk ucha i przesylaja do Otorii. W poznaniu w ciagu okolo 7 dni > wykonuja filtr i przesylaja do kilenta. Koszt wykonania to aktualnie > 140 PLN. Mam, u¿ywam. Jak dla mnie - idealnie. Nie sa to stopery, czyli wszystko s³ychaæ. Mo¿na swobodnie rozmawiac. Ale w czasie jazdy jest znacznie ciszej. |
On Mon, 17 Aug 2009 11:53:00 +0200, Jasio <> wrote:
[...] >> Ale tylko w niektórych, EXO-1000 ma pompowane poduszki policzkowe >> a EXO-700 czy EXO-400 ju¿ nie. Na webbikeworld.com nie¼le je oceniaj± >> ogólnie. A ja to bym chêtnie sobie EXO-700 Neon sprawi³. :-) > > Chyba do zamiatania. (: No wola³bym kask pomalowany jednolicie na oczojebn± czerwieñ lub pomarañcz ni¿ neonow± zieleñ ale ogólnie kaski high visibility jako¶ nie s± popularne, w przeciwieñstwie do g³osnych t³umików. Strangely enough. :-> Leslie -- Leszek 'Leslie' Karlik |
U¿ytkownik "Leszek Karlik" napisa³ w wiadomo¶ci
news:op.uyvmqsl1bkkx24@attitudeadjuste... > On Mon, 17 Aug 2009 11:53:00 +0200, Jasio wrote: > > [...] >>> Ale tylko w niektórych, EXO-1000 ma pompowane poduszki policzkowe >>> a EXO-700 czy EXO-400 ju¿ nie. Na webbikeworld.com nie¼le je >>> oceniaj± >>> ogólnie. A ja to bym chêtnie sobie EXO-700 Neon sprawi³. :-) >> >> Chyba do zamiatania. (: > > No wola³bym kask pomalowany jednolicie na oczojebn± czerwieñ lub > pomarañcz ni¿ neonow± zieleñ ale ogólnie kaski high visibility jako¶ > nie s± popularne, w przeciwieñstwie do g³osnych t³umików. Strangely > enough. :-> > Najnowsz± kolecjê "high visibility" z Hein Gericke widzia³e¶? Te¿ ma³o popularna zapewne. -- Jasio vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. FAQ: |
On Wed, 19 Aug 2009 11:28:23 +0200, Jasio <> wrote:
[...] >> No wola³bym kask pomalowany jednolicie na oczojebn± czerwieñ lub >> pomarañcz ni¿ neonow± zieleñ ale ogólnie kaski high visibility jako¶ >> nie s± popularne, w przeciwieñstwie do g³osnych t³umików. Strangely >> enough. :-> > Najnowsz± kolecjê "high visibility" z Hein Gericke widzia³e¶? Nie, ale sobie wygugla³em. Fajna. :-) > Te¿ ma³o popularna zapewne. U nas zapewne tak. Na Zachodzie ciuchy hi-viz sprzedaj± siê nie¼le ju¿ od d³u¿szego czasu, np. Aerostitch Darien czy Tourmastera ró¿ne (np. ten: ) W UK sporo tego widzia³em, a u nas jako¶ rzadko. :-) Leslie -- Leszek 'Leslie' Karlik |