![]() |
Re: Wydechy 2w2, czy 2w1w2 ?
On Mon, 08 Jun 2009 19:21:37 +0200, Shreek <.pl>
wrote: > chyba, ¿e nie wiem do koñca co to V2. No ;) >Tam cylindry s± w rzêdzie, tak jak w 3VD. Owszem, w rzedzie, ale s± V. Hint -> wykorbienia wa³u, rozstawienie czopów -- Darz bór, Eskimos FJ1200 Daelim NS125 - faster, harder, scooter!!! Poznañ |
"luzur" <> wrote Moja SV650 pali 7l, czy mu cisne czy nie po przejechaniu 220 km musze tankowac a bak ma 15l, Wszyscy mechanicy u ktorych bylem (u trzech) mowili ze to normalne przy pustym wydechu, a wszyscy twierdza ze SV potrafi bez problemu zejsc w granice 5l/100. >>> Zawartosc puszki tlumika ma olbrzymi wplyw na ilosc paliwa dostarczana przez wtrysk do cylindra. Brawo. -- -=[Spider A.J.]=- Krakuf <-jakos tak wyjszlo ;-) RF900RS2 |
Eskimos napisa³(a):
> Owszem, w rzedzie, ale s± V. > Hint -> wykorbienia wa³u, rozstawienie czopów Czekaj, bo siê pogubi³em. Wa³ jest poprzecznie ustawiony do osi pojazdu. Cylindry równolegle do siebie. Pochylone do przodu jakie¶ 45st. Gdzie tego V szukaæ?? Cholender, mnie uczyli, ¿e w silnikach V to w³a¶nie cylindry s± tak ustawione ¿e ich osie tworz± literê V. W TDM-ce tego V nie widzê (mo¿e ¼le patrzê). Rzêdówka to rzêdówka. U¶wiadomcie mnie. -- M. |
Shreek pisze:
> Gdzie tego V szukaæ?? No w konfiguracji walu. > Cholender, mnie uczyli, ¿e w silnikach V to w³a¶nie cylindry s± tak > ustawione ¿e ich osie tworz± literê V. W TDM-ce tego V nie widzê (mo¿e > ¼le patrzê). > Rzêdówka to rzêdówka. > > U¶wiadomcie mnie. Ale to rzedowka o konfiguracji fauki. Normalnie w R2 czopy walu sa ostawione co 180 albo 360 stopni (tloki chodza naprzemian lub rowno). Tu ustawili inaczej, tak ze sposob pracy odpowiada bardziej V2 niz R2. -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition z kierownica z innej bajki |
Spider A.J. pisze:
> Zawartosc puszki tlumika ma olbrzymi wplyw na ilosc > paliwa dostarczana przez wtrysk do cylindra. > Brawo. nie ma ale ma wplyw na prace silnika, na moc i przebieg momentu. A to sie przeklada wprost na poziom spalania. Uklad wydechowy bierze czynny udzial w procesie spalania i jego wplyw na to jest niebagatelny. Glosniejszy, przemyslany, wydech MOZE poprawic osiagi i zmniejszyc spalanie. Nieprzemyslany wrecz przeciwnie. -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition z kierownica z innej bajki |
"Kuczu" <> wrote >> Zawartosc puszki tlumika ma olbrzymi wplyw na ilosc >> paliwa dostarczana przez wtrysk do cylindra. > nie ma ale ma wplyw na prace silnika, na moc i przebieg momentu. A to sie > przeklada wprost na poziom spalania. Uklad wydechowy bierze czynny udzial > w procesie spalania i jego wplyw na to jest niebagatelny. Glosniejszy, > przemyslany, wydech MOZE poprawic osiagi i zmniejszyc spalanie. > Nieprzemyslany wrecz przeciwnie. Dostrojenie ukladu to cos innego niz twierdzenie, ze pusta puszka zwieksza spalanie o 2 litry na 100 km. -- -=[Spider A.J.]=- Krakuf <-jakos tak wyjszlo ;-) RF900RS2 |
Kuczu pisze:
> Shreek pisze: > >> Gdzie tego V szukaæ?? > > No w konfiguracji walu. > >> Cholender, mnie uczyli, ¿e w silnikach V to w³a¶nie cylindry s± tak >> ustawione ¿e ich osie tworz± literê V. W TDM-ce tego V nie widzê (mo¿e >> ¼le patrzê). >> Rzêdówka to rzêdówka. >> >> U¶wiadomcie mnie. > > Ale to rzedowka o konfiguracji fauki. Normalnie w R2 czopy walu sa > ostawione co 180 albo 360 stopni (tloki chodza naprzemian lub rowno). Tu > ustawili inaczej, tak ze sposob pracy odpowiada bardziej V2 niz R2. A tdm od 4TX w gore ma 270 stopni i stad praca jak V2 -- Qlfon, Kraków |
Spider A.J. pisze:
> Dostrojenie ukladu to cos innego niz twierdzenie, > ze pusta puszka zwieksza spalanie o 2 litry na 100 km. A ja gdzies to napisalem ? -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition z kierownica z innej bajki |
U¿ytkownik "Spider A.J." napisa³ w wiadomo¶ci
news:h0ka61$b8q$... > > "Kuczu" wrote > >>> Zawartosc puszki tlumika ma olbrzymi wplyw na ilosc >>> paliwa dostarczana przez wtrysk do cylindra. > >> nie ma ale ma wplyw na prace silnika, na moc i przebieg momentu. A to sie >> przeklada wprost na poziom spalania. Uklad wydechowy bierze czynny udzial >> w procesie spalania i jego wplyw na to jest niebagatelny. Glosniejszy, >> przemyslany, wydech MOZE poprawic osiagi i zmniejszyc spalanie. >> Nieprzemyslany wrecz przeciwnie. > > Dostrojenie ukladu to cos innego niz twierdzenie, > ze pusta puszka zwieksza spalanie o 2 litry na 100 km. > Ale ha³as pustej puszki w v2 mo¿e siê a¿ tak podobaæ, ¿e cz³owiek sam sobie te 2literki spalania dok³ada przegazówkami. Dobrze mówiê, panie wêdkarzu? -- Jasio vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. FAQ: |
"Kuczu" <> wrote >> Dostrojenie ukladu to cos innego niz twierdzenie, >> ze pusta puszka zwieksza spalanie o 2 litry na 100 km. > > A ja gdzies to napisalem ? Wlaczyles sie do watku wiec myslalem ze go sledzisz. Ja nie twierdze ze Ty twierdzisz, Tylko przedpisca twierdzi. :-P -- -=[Spider A.J.]=- Krakuf <-jakos tak wyjszlo ;-) RF900RS2 |