![]() |
Re: Przesiadka GS 500 -> GSX 650F - wra¿enia po 2kkm
U¿ytkownik "fv" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gaipjs$1u2$... > Jasio pisze: >> > Chodzi³o mi o to, ¿e nie jest do tego potrzebny fachowiec od ga¼ników > (którego ze ¶wiec± szukaæ) a wystarcz± sprawne rêce i ew. komputer > serwisowy. No niee, proszê. "Ewentualnie komputer serwisowy" to jest wed³ug mnie najlepszy przyk³ad tego, ¿e nie jest to wcale prostsze, a 100x bardziej skomplikowane ni¿ przy ga¼nikach. Howgh >> Bo... uwaga, uwaga... ma inny silnik. >> "Zabili bandita" ¿e zacytujê Superprecla. > > Silnik _niczym_ nie ró¿ni siê od Bandita 650 K8. To fizycznie to samo. > Inny jest komputer i chyba kolektory (chyba, bo nigdy nie ma gwarancji ¿e > mechanik wie co mówi - nawet w ASO ;). Bandita, ekhm. Banditem zwykle nazywa siê 600 albo 1200 a nie wodniaki. Kolega z tych nowoczesnych, taaak? (: > GSX to ju¿ maszyna pe³n± gemb± - np. na mokrej jezdni warto jechaæ "bieg > wy¿ej". Bêdê uwa¿a³, bo ten motocykl budzi respekt. Pe³nom gembom, jak jó¿. Grrr, mia³em w sygnaturce kiedy¶ "press [f7] before send". We¼ to pod uwagê, bo w ka¿dym jednym po¶cie walisz jakie¶ kwiatki. -- Jasio vfr vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. |
fv pisze:
> Chodzi³o mi o to, ¿e nie jest do tego potrzebny fachowiec od ga¼ników > (którego ze ¶wiec± szukaæ) a wystarcz± sprawne rêce i ew. komputer > serwisowy. Pewnie nied³ugo wyjdzie Power Commander albo inne co¶. > Montujesz i zapominasz - zadzia³a. Nie ryzykujesz konieczno¶ci > dokonywania poprawek, badania sk³adu mieszanki, d³ubania miesi±cami w > poszukiwaniu dziury itp. Kupujesz zestaw "stage 1" i ju¿. > Tak, wiem ¿e s± takie do ga¼ników - ale one wymagaj± strojenia. Bzdury prawisz. PC takze wymaga wgrania odpowiednich map. A te tworzy sie na hamowni aby uzyskac najlepszy efekt. To sie stroi tyle ze z poziomu komputera a nie ze srubokretem w reku. -- Kuczu LOUD PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C |
Re: Przesiadka GS 500 -> GSX 650F - wrażenia po 2kkm
On 2008-09-13 23:44:54 +0200, fv <> said:
> Jako ¿e wcze¶niej nie mia³em owiewki ani dobrego kasku, negatywnie > zaskoczy³a mnie zarówno si³a wiatru za owiewk± jak i ha³as. To drugie > praktycznie bez ¿adnych zmian (a mam XR 1000). Predkosc przelotowa tez bez zmian? > Z drugiej jednak strony zrobi³em dzi¶ 420km (~10st) i nie tylko nie > zamarz³em ale i jeszcze wieczorek poszed³em na koncert. Po takiej > podró¿y GS 500 pad³bym i trz±s³ siê z zimna do jutra. Bo masz kijowe ciuchy. Dla mnie na Sevence 600 km jednego dnia przy ~5-6 Ce + miejscowe opady nie stanowilo filozofii. Ale fakt, ze moje ciuchy kosztowaly porownywalnie, jak nie wiecej, niz kwota zakupu pierwszego moto. > Ka¿da próba pchania tego motocykla (np. cofanie) to katorga. Oh, biedaczku. Wez sie moze w koncu jednak zapisz na ta silownie, bo naprawde jak czytam po raz kolejny takie teksty u Ciebie dotyczace motocykli ze sredniej polki wagowej, to budzisz we mnie litosc. > Uwa¿am, ¿e moc jest wystarczaj±ca do polatania w trasy krajoznawcze we > dwie osoby. Pasa¿er nie robi na maszynie ¿adnego wra¿enia. Mo¿e ciut > d³u¿sza droga hamowania. Stabilno¶æ i osi±gi nie zmieniaj± siê > zauwa¿alnie. Cód miód i malina. Powyzsze o przyspieszaniu moze swiadczyc o 2 rzeczach: albo nie potrafisz zupelnie jezdzac sam wykorzystywac dynamiki tego motocykla, albo Ty i pasazer(ka) wazycie po 50 kg. > - satysfakcjonuj±ce osi±gi, poza >3l autami nic nam nie zaszkodzi Bo przy startach oprocz tego co pod dupa, dosc istotne jest rowniez to, co nad nia. > - nadal wybacza b³êdy techniki jak opó¼nione hamowanie czy odpuszczenie > i dodanie gazu w ¶rodku ³uku. Daje jednak znaæ, ¿e to ¼le. Zle? A co w tym zlego? I jaki sprzet nie wybacza? > - wtrysk paliwa, co znacznie u³atwia tuning Ale i jak podnosi jego koszty. > - dok³adne zero akcesoriów dedykowanych do tego motocykla, w tym brak > crashpadów Na fabrycznych akcesoriach swiat sie nie konczy. Uwaga - niektore kraszpady wymagaja ciecia owiewki - nie wszyscy sa w stanie mentalnie to zniesc ;-) > - brak immobilisera i ABS (nawet w opcji) Ale tani jest... ;-) > - pali ile siê wleje, z tym ¿e jak go odkrêcaæ i utrzymywaæ powy¿ej > 4tys to dochodzi do skandalicznych 7.5l/100km Sory, ale to o 4 krpm i 7.5 brzmi absurdalnie. > Jego rakietowe osi±gi, He he ;-) > mocne hamulce i masa wymagaj±ca ¶wiadomego przeciwskrêtu Opowiec wiecej o wplywie hamulcow na przeciwskret ;-) > wyprowadz± ka¿dego nowicjusza do ¶wierkowej komnaty. Kazdego? Ale co, badania jakies robiles? I nie, nie jestem zwolennikiem SS 600 na pierwsze moto, ale znam tez takich, co zaczeli i maja sie doskonale. Tylko nader czesto jezdzic nie umieja i sa miszczami prostej. > Tak, ja wiem ¿e to tylko ma³y bandit - to siê moim zdaniem nie nadaje > na pierwsze i tyle. Jeden ruch manetk± i mo¿na nie zd±¿yæ siêgn±æ do > hamulca. Ty, wez moze odepnij to nitro i turbine? ;-) > Nieostro¿ne dodanie gazu na mokrym i szlif jak ta lala. To jeszcze zmien opony na cos przyzwoitego ;-) -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
fv pisze:
> brak crashpadów Cos slabo szukales :) Jest zestaw za 155 euro: http://www.gsg-mototechnik.de/84-97s...gsx650f032.jpg -- Kuczu LOUD PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C |
U¿ytkownik "Jasio" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gain83$lo0 >> Tak, zapomnia³em zaznaczyæ ¿e mam skórzane ciuchy Retbike. Jak kupiê >> sensowne texy to prawdopodobnie bêdzie du¿o lepiej. > > Bielizna termoaktywna firmy Grene. Cena taka ¶mieszna, ¿e siê zdziwisz. A > komfort pod skórzanymi ciuchami wzrasta niesamowicie. Od bielizny "termoaktywnej" Grene lepsze sa zwykle, bawelniane kalesony. |
"tech.Wheelman" <.pl> napisa³(a):
> Od bielizny "termoaktywnej" Grene lepsze sa zwykle, bawelniane kalesony. Potwierdzam! Poprawiaja znacznie komfort takze latem - polecam Hendersony, ale nie te z cienkiej "siateczkowej" elastycznej bawelny, tylko normalne, bez elastyku. -- pozdr., primuss XJ900 sprzedam? |
Elou!
"Jasio" <> wrote in message news:gahg3s$hqi$... > > U¿ytkownik "fv" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:gahci8$t53$... >> Chcia³bym siê podzieliæ wra¿eniami z u¿ytkowania Suzuki GSX 650F po 2kkm. >> Mia³em okazjê wypróbowaæ go i w mie¶cie i w trasie - tak¿e z plecaczkiem. > > Co¶ dla Kefira znaczy siê. Ke? Boje nawet czytac o takim potworze. -- Pozdrawiam, Artu / Kef & 7/4 majtasow ST 955 |
U¿ytkownik "primuss" <p.kanturski@post.plBEZ_TEGO> napisa³ w wiadomo¶ci news:.ne t.pl... > "tech.Wheelman" <.pl> napisa³(a): >> Od bielizny "termoaktywnej" Grene lepsze sa zwykle, bawelniane kalesony. > > Potwierdzam! Poprawiaja znacznie komfort takze latem - polecam Hendersony, > ale nie te z cienkiej "siateczkowej" elastycznej bawelny, tylko normalne, > bez elastyku. Sprawdzali¶cie oczywi¶cie Grene. I bawe³na równie znakomicie odprowadza wilgoæ jak ten kalesonowy materia³? Nie wierzê. -- Jasio vfr vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. |
Kefir pisze:
> Elou! > "Jasio" <> wrote in message > news:gahg3s$hqi$... >> >> U¿ytkownik "fv" <> napisa³ w wiadomo¶ci >> news:gahci8$t53$... >>> Chcia³bym siê podzieliæ wra¿eniami z u¿ytkowania Suzuki GSX 650F po >>> 2kkm. Mia³em okazjê wypróbowaæ go i w mie¶cie i w trasie - tak¿e z >>> plecaczkiem. >> >> Co¶ dla Kefira znaczy siê. > > Ke? Boje nawet czytac o takim potworze. > I s³usznie! - ja trochê przeczyta³em w niniejszym w±tku - i te¿ siê ju¿ bojê! :o -- pozdr pj gsx1300r |
Re: Przesiadka GS 500 -> GSX 650F - wra¿enia po 2kkm [OT][pogaducha]
Elou!
"Piotr Janikowski" <> wrote in message news:galavu$e7a$... > Kefir pisze: >> Elou! >> "Jasio" <> wrote in message >> news:gahg3s$hqi$... >>> >>> U¿ytkownik "fv" <> napisa³ w wiadomo¶ci >>> news:gahci8$t53$... >>>> Chcia³bym siê podzieliæ wra¿eniami z u¿ytkowania Suzuki GSX 650F po >>>> 2kkm. Mia³em okazjê wypróbowaæ go i w mie¶cie i w trasie - tak¿e z >>>> plecaczkiem. >>> >>> Co¶ dla Kefira znaczy siê. >> >> Ke? Boje nawet czytac o takim potworze. >> > > I s³usznie! - ja trochê przeczyta³em w niniejszym w±tku - i te¿ siê ju¿ > bojê! :o Od dawna juz wiem ze za mocne. Pomyslales ze kolega kiedys moze dotknac np Buse? Ja pomyslalem i przedsiewzialem srodki zaradcze... -- Pozdrawiam, Artu / Kef & 7/4 majtasow ST 955 .. |