Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

Odpowiedz

05-04-2014, 11:00
jania89 jania89 jest off-line
Junior Member

Domyślnie

A tak na marginesie lepiej mieć garaż i udać się do jakiegoś mechanika albo typów z autohandlów któży zawsze mają ludzi od takiej ciekawej roboty i to za nie duże pieniądze warto popytać

05-12-2014, 15:49
Hq-Aero-Dynamic_pl Hq-Aero-Dynamic_pl jest off-line
Senior Member

Domyślnie

Moim zdaniem tak do końca nie da się zabezpieczyć samochodu przed kradzieżą,ciężko o dobry system alarmowy z którym złodziej by sobie nie poradził- teraz na wszystko jest metoda. Poza tym jedyną sensowną opcja wydaje mi się garażowanie samochodu oraz monitoring gps.

07-14-2014, 12:04
Przemo89 Przemo89 jest off-line
Junior Member

Domyślnie

lepiej już go dobrze ubezpiecz i wykup AC bo tak to nie zabezpieczysz na 100%. Jak bd chcieli zawinąć auto to zrobią to i nic na to nie poradzisz. Zajrzyj sobie tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i tak zabezpiecz swój samochód

07-20-2014, 20:08
Kane Kane jest off-line
Junior Member

Domyślnie

No, na dobrego złodzieja nie ma rady, chociaż można próbować, GPS i dobrze zabezpieczony garaż. Ja może ze swoim bym mocno nie fiksował, ale jak ktoś ma bardzo drogie auto - to każdy sposób jest dobry, by utrudnić złodziejowi robotę. Tak jak technika idzie do przodu, tak i technika złodziejstwa się rozwija. A pamiętam czasy, gdy samochody polskiej marki można było otworzyć monetą 10 gr.

07-31-2014, 21:42
KrzysiekW KrzysiekW jest off-line
Junior Member

Domyślnie

Ten system co montują w Honda Plaza to wydaje się całkiem skuteczny, a jak chcą ukraść to i z garażu ukradną U nas na osiedlu kiedyś cztery jednej nocy wywieźli, w tym jednego VW, którego gość kupił tydzień wcześniej.

09-01-2014, 13:44
Hq-Aero-Dynamic_pl Hq-Aero-Dynamic_pl jest off-line
Senior Member

Domyślnie

Jeżeli miał pakiet AC to jeszcze pół biedy,gorzej natomiast jeżeli nie,pytanie co wtedy zrobić i czy w ogóle istnieje możliwość aby zabezpieczyć auto przed kradzieżą. garażowanie to jednak zdecydowanie najlepsza z możliwych opcji.

09-02-2014, 08:38
Margol Margol jest off-line
Junior Member

Domyślnie parking maro wrocław lotnisko

Hmm...
A nie lepiej parkować po prostu na strzeżonych parkingach? Takich jak np. Maro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ?
Tyle razy tam parkowałem i nigdy nie było problemów.

09-13-2014, 15:20
Zy24 Zy24 jest off-line
Junior Member

Domyślnie

Też uważam że najlepiej zabezpieczyć się dobrym ubezpieczeniem, ja mam pakiet, całkiem zgrabnie skonstruowany. W Cuk mi znaleźli tą ofertę.

10-23-2014, 10:57
pawel74 pawel74 jest off-line
Member

Domyślnie

Inną metoda może być też niezbyt atrakcyjne auto, ale kto wtedy chciałby takie ukraść - chyba na części tylko. Również polecam nadajnik GPS jak i blokadę na skrzynię biegów. Ale jak ktoś będzie chciał to i tak ukradnie.

11-20-2014, 12:59
Alkomaty Alkomaty jest off-line
Junior Member

Domyślnie

Pakiet AC plus garażowanie samochodu to moim zdaniem najlepsze co możemy zrobić i tym samym mamy większą pewność,bezpieczeństwo że nikt nam go nie ukradnie.

Odpowiedz

Narzędzia tematu
Wygląd

Skocz do forum