A tak na marginesie lepiej mieć garaż i udać się do jakiegoś mechanika albo typów z autohandlów któży zawsze mają ludzi od takiej ciekawej roboty i to za nie duże pieniądze warto popytać
Moim zdaniem tak do końca nie da się zabezpieczyć samochodu przed kradzieżą,ciężko o dobry system alarmowy z którym złodziej by sobie nie poradził- teraz na wszystko jest metoda. Poza tym jedyną sensowną opcja wydaje mi się garażowanie samochodu oraz monitoring gps.
lepiej już go dobrze ubezpiecz i wykup AC bo tak to nie zabezpieczysz na 100%. Jak bd chcieli zawinąć auto to zrobią to i nic na to nie poradzisz. Zajrzyj sobie tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i tak zabezpiecz swój samochód
No, na dobrego złodzieja nie ma rady, chociaż można próbować, GPS i dobrze zabezpieczony garaż. Ja może ze swoim bym mocno nie fiksował, ale jak ktoś ma bardzo drogie auto - to każdy sposób jest dobry, by utrudnić złodziejowi robotę. Tak jak technika idzie do przodu, tak i technika złodziejstwa się rozwija. A pamiętam czasy, gdy samochody polskiej marki można było otworzyć monetą 10 gr.
_____________________________ [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ten system co montują w Honda Plaza to wydaje się całkiem skuteczny, a jak chcą ukraść to i z garażu ukradną U nas na osiedlu kiedyś cztery jednej nocy wywieźli, w tym jednego VW, którego gość kupił tydzień wcześniej.
Jeżeli miał pakiet AC to jeszcze pół biedy,gorzej natomiast jeżeli nie,pytanie co wtedy zrobić i czy w ogóle istnieje możliwość aby zabezpieczyć auto przed kradzieżą. garażowanie to jednak zdecydowanie najlepsza z możliwych opcji.
Hmm...
A nie lepiej parkować po prostu na strzeżonych parkingach? Takich jak np. Maro [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ?
Tyle razy tam parkowałem i nigdy nie było problemów.
Inną metoda może być też niezbyt atrakcyjne auto, ale kto wtedy chciałby takie ukraść - chyba na części tylko. Również polecam nadajnik GPS jak i blokadę na skrzynię biegów. Ale jak ktoś będzie chciał to i tak ukradnie.
Pakiet AC plus garażowanie samochodu to moim zdaniem najlepsze co możemy zrobić i tym samym mamy większą pewność,bezpieczeństwo że nikt nam go nie ukradnie.
Czym zabezpieczyÄ obtarty prĂłg? - Trochę za wcześnie zacząłem skręcać, ale myślałem, że krawężnik jest sporo
niższy. No, nie był i obtarłem sobie o róg krawężnika próg w okolicach...
Czym zabezpieczyć nadkola - Witam,
ma ktoś może jakieś doświadczenia w zakresie dobrego
zabezpieczenia nadkola? Niestety w moim wynalazku od lat znany
jest problem...