Wypowiedzenie polisy ubezpieczeniowej w TUW
Witam serdecznie wszystkich, mam mały problem i zarazem proźbę do wszystkich Państwa o pomoc. Kończyła mi się polisa ubezpieczeniowa w TUW (Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych) i wysłałam ją drogą faksową a późnoiej po terminie listem poleconym tak jak to zawsze robiłam w innych firmach. TUW oddał sprawę do sądu, bo twierdzi, że nie otrzymał wypowiedzenia o czasie drogą listowną a faksu nie wziął wogóle pod uwagę. Natomiast jeśli zadzwonią Pańswo na infolinię czy do centarali w Warszawie poinformują Państwa, że wypowiedzenie może być wysłane drogą emailową, drogą faksową i listem poleconym oraz, że nie musi widnieć oryginał podpisu. Może ktoś z Państwa miał podobną przygodę, może wypowiedział polisę faksem i Tuw bez żadnego problemu mu uznał wypowiedzenie a może ma podpisaną umowę z Tuw i będzie ją wypowiadał w najbliższym czasie. Chciałabym mieć kolejnego świadka takiego traktowania. Zależy mi na czasie, bo zaraz dostanę z sądu wezwanie do zapłaty i chciałabym mieć jakieś dowody, żeby móc się odwołać od wyroku. Pozdrawiam serdecznie Ivka9.
|