Najtańsze ubezpieczenie polisa OC AC na rynku jakie znalazłem to AXA Direct. Jak mi przyszło z PZU 1350zł do zapłaty za OC z 5% zniżką, to mnie krew zalała, kiedy rok wcześniej płaciłem 1340!! Od razu zrezygnowałem z tej ubezpieczalni i zaczęłem szukać czegoś tańszego. No i chyba w tej chwili Axa to najtańsza ubezpieczalnia;
550zł. za rok!! Do tego dobrałem sobie 2 pakiety assistance: od pożaru i pomoc w razie awarii; 650zł. Z tego drugiego już zdążyłem skorzystać, kiedy mi się auto rozkraczyło podczas wakacji- czekałem godzinke na zadupiu i miałem darmowe holowanie do mechanika. Moim zdaniem OC byle najtańsze, bo pieniędzy w razie stłuczki i tak ze swojej nie dotanę.
więc g... mnie obchodzi reszta. Wszystko załatwiłem nie wychodząc z domu, wpisałem tylko dane na stronie Axa (można też telefonicznie) i po kilku dniach przyszły papiery. Z AC nie korzystam, ale w przyszlym roku wezmę bo naprawdę razem z OC to tanio w porównaniu do konkurencji. Można też powołać się na czyjś numer polisy, wtedy przy OC jest 50zł zniżki, a przy AC 100zł. Ja o tym nie wiedziałem przy zakupie polisy niestety.
PS. Jeżeli ktoś nie ma znajomego w AXA mogę podać mój numer polisy - BA1211932/09