Forum Kierowców > Forum motoryzacyjne > Forum samochodowe >

Odpowiedz

05-25-2009, 06:15
Gość

Domyślnie podróże

Zamierzam wkrótce wyjechać samochodem do Chorwacji, czy potrzebne są jakieś
dodatkowe, poza standartowym OC w PZU, ubezpieczenia samochodu lub osób?

05-25-2009, 06:52
krzysiek82
Gość

Domyślnie Re: podróże

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pisze:
> Zamierzam wkrótce wyjechać samochodem do Chorwacji, czy potrzebne są jakieś
> dodatkowe, poza standartowym OC w PZU, ubezpieczenia samochodu lub osób?
>
>

załatw sobie asistance na wypadek awarii, ja podczas drogi powrotnej z
włoch widziałem wiele całkiem nowych aut stojących na poboczu i
wciąganych na lawety. Warto o tym pomyśleć bo każde auto może się zepsuć
zwłaszcza w tak wysokich temperaturach.

--
krzysiek82

05-25-2009, 08:10
Pan Piskorz
Gość

Domyślnie Re: podróże

> dodatkowe, poza standartowym OC w PZU, ubezpieczenia samochodu lub osób?
>

jak k82 napisał - assistance,
jesli jedziesz przez Serbię - potrzebujesz zieloną kartę,
można ją nabyć na granicy, ale to zakup nieekonomiczny zupełnie,
załatw sobie europejską kartę ubezpiezenia zdrowotnego i ub. zdrowotne dla wycieczkowiczów
i pamiętaj o opłatach drogowych

P.

05-23-2013, 20:25
7tomas7 7tomas7 jest off-line
Junior Member

Domyślnie

Assistance może się przydać. A tak to raczej nic nie trzeba, tak myślę. Fajna podróż Ci się szykuje

06-28-2013, 09:57
Hq-Aero-Dynamic_pl Hq-Aero-Dynamic_pl jest off-line
Senior Member

Domyślnie

Odległość faktycznie jest spora i robi wrażenie,ale wydaje mi się,że oprócz standardowego ubezpieczenia,wystarczy pakiet assistance,tak na wszelki wypadek. Z reguły na południu,do samej Chorwacji są bardzo dobre drogi,nie zawsze trzeba od razu zakładać,że stanie się coś złego.

07-17-2013, 10:23
granit granit jest off-line
Junior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał ekspan Zobacz post
Samochodem w tak długą podróż? Teraz popularna jest [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], wsiadasz i za chwile jesteś w wybranym miejscu. Jest to bardzo dobre rozwiązanie dla kogoś komu zależy na czasie.
rozumiem, że masz na myśli takie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]?? bo z tego co wiem to teleportacji jeszcze nikt nie opracował

07-22-2013, 12:05
szarek szarek jest off-line
Junior Member

Domyślnie

Nie, generalnie nie musisz stosować żadnych jakiś dodatkowych rzeczy. Oczywiście standardowe wyposażenie samochodu jest obowiązkowe

07-30-2013, 19:55
Zy24 Zy24 jest off-line
Junior Member

Domyślnie

Z Polski do Chorwacji daleko?? Bez przesady.

08-14-2013, 08:22
Hq-Aero-Dynamic_pl Hq-Aero-Dynamic_pl jest off-line
Senior Member

Domyślnie

To oczywiście prawda,patrząc od tej strony,to z samego południa Polski będzie tylko nieznacznie dalej niż chociażby nad polskie morze,więc ten kierunek można jak najbardziej brać pod uwagę.

07-23-2014, 09:02
Danch Danch jest off-line
Junior Member

Domyślnie

Jest taki blog o chorwacji i tam koleś opisuje wszystko co jest związane w podróżą do tego kraju adres to chyba crolove.pl

Odpowiedz

Narzędzia tematu
Wygląd

Skocz do forum