![]() |
Statystyka wypadków 2008 - wnioski
Cze¶æ,
Je¶li kto¶ chce zobaczyæ jak wygl±daj± nasze szanse na prze¿ycie w ujêciu statystycznym na przyk³adzie roku 2008 to zapraszam: Suche liczby prowadz± do ciekawych wniosków ;) Pozdrawiam, Lovtza -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |
Re: Statystyka wypadków 2008 - wnioski
Lovtza pisze:
> Cze¶æ, > Je¶li kto¶ chce zobaczyæ jak wygl±daj± nasze szanse na prze¿ycie w > ujêciu statystycznym na przyk³adzie roku 2008 to zapraszam: > > Suche liczby prowadz± do ciekawych wniosków ;) tak przy okazji: http://www.scigacz.pl/zdjecia/galler...u_USA.jpg.html widzieliscie kiedys choppera? -- Arni Toruñ '84 Honda CB 650 SC "Jaszczomb" '91 Volvo 940 D24TIC diesel pozbawiony wad i przyspieszenia '91 Honda Prelude 2,0 EX |
U¿ytkownik "Arni" napisa³ w wiadomo¶ci > tak przy okazji: > http://www.scigacz.pl/zdjecia/galler...u_USA.jpg.html > widzieliscie kiedys choppera? Chopper K100RT:-) Tomek BMWR1100S Dniepr MT10 koszowiec |
U¿ytkownik "Lovtza" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:09ef660705531eacc8f2ba7aa791c595$ acz.pl... > Cze¶æ, > Je¶li kto¶ chce zobaczyæ jak wygl±daj± nasze szanse na prze¿ycie w ujêciu > statystycznym na przyk³adzie roku 2008 to zapraszam: > > Suche liczby prowadz± do ciekawych wniosków ;) Pierwszy wniosek: Najlepiej je¼dziæ w styczniu lub grudniu bo wtedy jest najmniej wypadkjów z motocyklistami. ;-) Wojtek |
Lovtza pisze:
> Cze¶æ, > Je¶li kto¶ chce zobaczyæ jak wygl±daj± nasze szanse na prze¿ycie w > ujêciu statystycznym na przyk³adzie roku 2008 to zapraszam: > > Suche liczby prowadz± do ciekawych wniosków ;) Artykulu nie przeczytalem, ale jestem pelen podziwu jak z tej debilnej statystyki policyjnej mozna tak dlugi material napisac. To opracowanie policji znam. Nie bede komentowac, bo statystyki nie ma co komentaowac. Statystycznie ja i moj pies mamy po trzy nogi, a "Niedostosowanie prêdko¶ci do warunków ruchu 57%" mi sie bardzo i od zawsze podoba. Jak policja nie ma pomyslu co moze byc przyczyna wypadku, albo nie chce jej sie dochodzic przyczyny, to jest to miejsce gdzie mozna umiejscowic wypadek. Jeszcze raz: jestem pelen podziwu dla autora za wierszowke jaka udalo mu sie opisac te statystyki z ktorych wynika dokladnie NIC. -- piomay |
piomaynapisal
> Artykulu nie przeczytalem, ale .... jestem pelen podziwu dla autora za wierszowke jaka udalo mu > sie opisac te statystyki z ktorych wynika dokladnie NIC. Brawo Jasiu... Moim zdaniem to co z artyku³u wynika, to zestawienie: "Wzrost liczby motocykli na polskich drogach o ponad 40 %. W tym samym czasie liczba zabitych motocyklistów spada z 215 w roku 2007 do 193 w roku 2008, czyli mówimy tutaj o spadku o ponad 11%." -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |
Lovtza pisze:
> piomaynapisal > >> Artykulu nie przeczytalem, ale .... > > jestem pelen podziwu dla autora za wierszowke jaka udalo mu >> sie opisac te statystyki z ktorych wynika dokladnie NIC. > > Brawo Jasiu... > > Moim zdaniem to co z artyku³u wynika, to zestawienie: halo halo... NIC nie pisalem co wynika z artykulu, bo go (jak wspomnialem) nie przeczytalem. Napisalem co wynika wg mnie ze statystyki. > "Wzrost liczby > motocykli na polskich drogach o ponad 40 %. W tym samym czasie liczba > zabitych motocyklistów spada z 215 w roku 2007 do 193 w roku 2008, czyli > mówimy tutaj o spadku o ponad 11%." No i ? -- piomay |
piomaynapisal
> No i ? Czego konkretnie nie mo¿esz zrozumieæ? To mo¿e bêdê w stanie pomóc. -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |
U¿ytkownik "Lovtza" napisa³ :
> Czego konkretnie nie mo¿esz zrozumieæ? To mo¿e bêdê w stanie pomóc. Niech zgadnê. Coraz trudniej wyl±dowaæ w plastikowym worku, w zwi±zku ze wzrastaj±c± liczb± motocyklistów na drogach. Wygra³em co¶ ? -- PZDR Wojciech G. K1200RSport, Wawa zone. |
Wojciech G.napisal
> Niech zgadnê. Coraz trudniej wyl±dowaæ w plastikowym worku, w zwi±zku ze > wzrastaj±c± liczb± motocyklistów na drogach. "w zwi±zku ze" ?:) Czy raczej pomimo? Wbrew pozorom jest tutaj subtelna ró¿nica. Po raz pierwszy od paru lat sta³y wzrost liczby ofiar ¶miertelnych w¶ród motocyklistów zosta³ nie tylko zahamowany, ale wska¼nik ten poszed³ w dó³. I to pomimo ponad 40% wzrostu liczby motocykli na drogach w porównaniu z rokiem poprzednim. To moim zdaniem co¶ na prawdê istotnego. > Wygra³em co¶ ? Obrazek z dedykacj± Ojca Dyrektora ;) -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |