![]() |
dziadostwo w Mubezpieczenia...
koñczy siê ubezpieczenie - wiêc jazda w celu wyszukania nowego
natomiast na stronie mbanku poczu³em siê robiony delikatnie w bambuko http://img100.imageshack.us/img100/1923/mbankdziady.jpg zadzwoni³em na infoliniê i dziewcze t³umaczy mi, ¿e: "sk³adka miesiêczna na wcze¶niejszej stronie to sk³adka roczna, a sk³adka miesiêczna na kolejnej stronie to sk³adka miesiêczna" ja nie rozumiem tego be³kotu - wy te¿? wiem, ¿e siê czepiam - ale z 1099 z³ zrobi³o siê 1160 z³ - a to zrówna³o sk³adkê z PZU (!!) a za sam fakt robienia w bambuko udam siê do PZU -- pozdrawiam <-- prywatna strona <-- forum dla fotografow slubnych <-- forum dla par mlodych z okolic £odzi |
Re: dziadostwo w Mubezpieczenia...
U¿ytkownik "zkruk [Lodz]" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gntvon$ato$... > koñczy siê ubezpieczenie - wiêc jazda w celu wyszukania nowego > > > natomiast na stronie mbanku poczu³em siê robiony delikatnie w bambuko > http://img100.imageshack.us/img100/1923/mbankdziady.jpg > > > zadzwoni³em na infoliniê i dziewcze t³umaczy mi, ¿e: > "sk³adka miesiêczna na wcze¶niejszej stronie to sk³adka roczna, a > sk³adka miesiêczna na kolejnej stronie to sk³adka miesiêczna" > > ja nie rozumiem tego be³kotu - wy te¿? Sam sobie zamazia³es ró¿nicê, poni¿ej jasno pisze, ze to sk³adka z doliczon± op³at± za roz³o¿enie na raty. -- Rafa³ - Tarnów rafal.tarnow ( ma³pa ) gazeta.pl |
Rafal... wrote:
> > Sam sobie zamazia³es ró¿nicê, poni¿ej jasno pisze, ze to sk³adka z > doliczon± op³at± za roz³o¿enie na raty. ale na pierwszej stronie jasno i wyra¼nie - sk³adka miesiêczna to dlaczego raz sk³adka miesiêczna to roczna a drugi raz miesiêczna=miesiêczna? -- -- pozdrawiam <-- prywatna strona <-- forum dla fotografow slubnych <-- forum dla par mlodych z okolic £odzi |
U¿ytkownik "zkruk [Lodz]" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gntvon$ato$... > koñczy siê ubezpieczenie - wiêc jazda w celu wyszukania nowego > > > natomiast na stronie mbanku poczu³em siê robiony delikatnie w bambuko > http://img100.imageshack.us/img100/1923/mbankdziady.jpg > > > zadzwoni³em na infoliniê i dziewcze t³umaczy mi, ¿e: > "sk³adka miesiêczna na wcze¶niejszej stronie to sk³adka roczna, a sk³adka > miesiêczna na kolejnej stronie to sk³adka miesiêczna" > > ja nie rozumiem tego be³kotu - wy te¿? > > wiem, ¿e siê czepiam - ale z 1099 z³ zrobi³o siê 1160 z³ - a to zrówna³o > sk³adkê z PZU (!!) > a za sam fakt robienia w bambuko udam siê do PZU JA siê dziwie ¿e mia³e¶ w ogóle ochotê zmieniaæ ubezpieczenie dla 60 z³ ró¿nicy. Co do wyliczen to zawsze TU bra³o extra za p³atno¶æ czê¶ciow± wiêc nie ma tu nic dziwnego |
On Feb 23, 12:11 pm, "zkruk [Lodz]" <> wrote:
> ale na pierwszej stronie jasno i wyra¼nie - sk³adka miesiêczna > to dlaczego raz sk³adka miesiêczna to roczna > a drugi raz miesiêczna=miesiêczna? Bo to, panie, promocja jest ;-) Na pierwszej stronie masz wysoko¶æ miesiêcznej sk³adki przy za³o¿eniu, ¿e ca³y rok op³acasz z góry. Na drugiej za¶ - miesiêczna sk³adka ma doliczon± op³atê, w przypadku roz³o¿enia p³atno¶ci na 12 rat. I tyle :-) -- Gom |
Agent wrote:
> JA siê dziwie ¿e mia³e¶ w ogóle ochotê zmieniaæ ubezpieczenie dla 60 > z³ ró¿nicy. Co do wyliczen to zawsze TU bra³o extra za p³atno¶æ > czê¶ciow± wiêc nie ma tu nic dziwnego ¿eby wiedzieæ czy siê op³aca trzeba poznaæ ofertê... ;) to, ¿e zawsze roczna jest tañsza - wiem - jest to oczywiste ale dlaczego raz zwrot "sk³adka miesiêczna" oznacza co innego ni¿ za drugim razem - tego ju¿ nie wiem i nie rozumiem.... -- pozdrawiam <-- prywatna strona <-- forum dla fotografow slubnych <-- forum dla par mlodych z okolic £odzi |
> natomiast na stronie mbanku poczu³em siê robiony delikatnie w bambuko
> http://img100.imageshack.us/img100/1923/mbankdziady.jpg > wiem, ¿e siê czepiam - ale z 1099 z³ zrobi³o siê 1160 z³ - a to zrówna³o > sk³adkê z PZU (!!) > a za sam fakt robienia w bambuko udam siê do PZU Dziadostwo jak dziadostwo - po prostu tak rozpisane jak im wygodniej. Wiêkszym dziadostwem i robieniem z cz³owieka idioty s± IMO reklamy Alior Banku i jego "wy¿szej kultury bankowo¶ci".... A 60 z³ za roz³o¿enie sk³adki na miesiêczne raty - sam musisz oceniæ czy zap³aciæ raz w roku 1000pln czy 1/12 kwoty co miesi±c i za fakt owego roz³o¿enia parê z³oty dop³aciæ. W PZU za roz³o¿enie na 2 raty te¿ dop³acisz. C |
> JA siê dziwie ¿e mia³e¶ w ogóle ochotê zmieniaæ ubezpieczenie dla 60 z³ > ró¿nicy. Postaram ci wytlumaczyc ten fenomen na sobie :) 60 z³ na rok zaoszczedzone na ubezpieczeniu, kilka tysiecy na tankowaniu LPG. Kolejna spora sumka, to hobbistycznie wymienie klocki, tarcze, oleje w sobotnie popoludnia dla relaksu, zamawiajac czesci przez net. Do tego zakupy konsumpcyjne, "kumulacyjne" w tanszych sklepach. Kilka stowek rocznie zaoszczedzone przez pol godziny, poswiecone na przeanalizowanie oplacalnej taryfy telefonu, czy tez kablowki. Przykladow mozna mnozyc, a jak juz sobie wszystko zsumuje, to wychodzi mi, ze kilka/nascie tysiecy na rok jestem do przodu, a czas poswiecony byl znikomy. Jak juz zarobki u mnie beda siegac kilkadziesiat tysiecy na miesiac, to _MOZE_ przestane tak wszystko przeliczac. Poki co wole sobie wypic swoje ulubione tyskie za 1.99 niz za 2.8 z lokalnego sklepu.Smakuje tak samo. Sorki za OT Pozdrawiam |
> miesiac, to _MOZE_ przestane tak wszystko przeliczac. Poki co wole sobie > wypic swoje ulubione tyskie za 1.99 niz za 2.8 z lokalnego sklepu.Smakuje > tak samo. > Sorki za OT juz drugi raz publicznie to powiem SK¡PSTWO TO CNOTA |
emes wrote:
>> miesiac, to _MOZE_ przestane tak wszystko przeliczac. Poki co wole sobie >> wypic swoje ulubione tyskie za 1.99 niz za 2.8 z lokalnego sklepu.Smakuje >> tak samo. >> Sorki za OT > > juz drugi raz publicznie to powiem SK¡PSTWO TO CNOTA > Nie zgodze sie :) Raczej matematyka to CNOTA :) I to ta najprostsza suma, roznica... etc ;) |